Γιώργος Μαυρίδης: Επιστρέφει στην Ελλάδα - Τέλος στο θρίλερ της παραμονής στο Μεξικό

Γιώργος Μαυρίδης: Επιστρέφει στην Ελλάδα - Τέλος στο θρίλερ της παραμονής στο Μεξικό

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Γιώργου Μαυρίδη και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου - Πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη, με συγγενείς στο Μεξικό, κινητοποίησε την ελληνική πρεσβεία

mavridis222333
Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής έρχεται να δώσει τέλος στο θρίλερ της παραμονής του Γιώργου Μαυρίδη με τρία μέλη του τηλεοπτικού του συνεργείου στο Μεξικό. Αναχωρούν στις 20:50 (ώρα, Μεξικου), δηλαδή στις 05:10, ώρα Ελλάδος, με πτήση της Lufthansa οι τέσσερις άντρες από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικου για την Φρανκφούρτη και από εκει θα κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Η ελληνική πρεσβεία, στην πόλη του Μεξικού, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευθετήσει το ζήτημα και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα οι συμπατριώτες μας, μετά το χθεσινοβραδινό περιστατικό που σημειώθηκε εντός του αεροσκάφους της Lufthansa κι ανάγκασε τον πιλότο να δώσει εντολή να αποβιβαστούν οι τέσσερις άντρες έχει δυσχεράνει την θέση τους απέναντι στις μεξικανικές Αρχές που τους έδωσαν τελεσίγραφο να αποχωρήσουν οικειοθελώς το συντομότερο δυνατόν από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί η εντολή για απέλαση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας. Οι Μεξικάνοι που φημίζονται για την ευγένειά τους, ήταν ανένδοτοι και διαφώνησαν κάθετα στο ενδεχόμενο να παραμείνουν εντός της χώρας και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα οι τέσσερις άντρες.

Παραμένουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα: Τι ειπώθηκε μεταξύ του παρουσιαστή και των υπαλλήλων του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σύλληψη και στην κράτηση των συμπατριωτών μας;

Αληθεύει ότι τους ζητήθηκε να ελεγχθούν οι κάμερες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε βιντεοσκόπηση χώρων του αεροδρομίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια κι εκείνοι αρνήθηκαν;

Τι ακριβώς συνέβη μέσα στο αεροπλάνο της Lufthansa μεταξύ του Γιώργου Μαυρίδη και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου με μέλη του πληρώματος, σε σημείο να δώσει εντολή ο πιλότος να γίνει άμεση αποβίβαση των τεσσάρων αντρών κι ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να αναχωρήσει;

Κλείσιμο
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του protothema.gr, οι μεξικανικές Αρχές κατάσχεσαν από την πρώτη κιόλας μέρα τα κινητά τηλέφωνα των συμπατριωτών μας με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μόνο μια επικοινωνία στο ένα και μοναδικό τηλεφώνημα που δικαιούνταν, ενημερώνοντας τις οικογένειες τους πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Ένας εκ των μελών του συνεργείου επικοινώνησε με φιλικό του πρόσωπο στην Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει συγγενείς στο Μεξικό.

Τους ζήτησε να επισκεφτούν άμεσα την ελληνική πρεσβεία και να συναντήσουν τον επιτετραμμένο, όπως και συνέβη την Κυριακή. Έπειτα οι Μεξικάνοι υπήκοοι μαζί με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας και έναν δικηγόρο μετέβησαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συναντήσουν τους Έλληνες συλληφθέντες. Ασκήθηκαν πιέσεις, όπως αναφέραμε, να λυθεί το ζήτημα χωρίς να χρειαστεί να απελαθούν, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο μετά το επεισόδιο μέσα στο αεροσκάφος της επιστροφής, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι μεξικανικές Αρχές.

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή τους στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι και αργά το απόγευμα δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα ανχωρούσαν από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού.

Ο μεγαλύτερος φόβος για τους τέσσερις συμπατριώτες μας έγκειτο στο ενδεχόμενο να «φορτωθούν» με κάποια κατηγορία που ενδεχομένως μπλοκάρει την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στο Μεξικό, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας και πως το παραμικρό συμβάν εξετάζεται εξονυχιστικά με ότι μπορεί να συνεπάγεται.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική - Στις 10 θ' ανοίγουν τα μαγαζιά

Κορωνοϊός: Στα 310 τα νέα κρούσματα - Έφτασαν τους 67 οι διασωληνωμένοι

Μπιλ Γκέιτς: Ο κόσμος έχασε 25 χρόνια προόδου στην παρασκευή εμβολίων λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης