Λέσβος: To protothema.gr στον νέο καταυλισμό - Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών

Λέσβος: To protothema.gr στον νέο καταυλισμό - Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους», φωνάζουν οι μετανάστες στους αστυνομικούς - Αποκλειστικές εικόνες από το πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ - Με ελικόπτερο μεταφέρουν σκηνές - Μετανάστες χρησιμοποιούν ακόμα και κάδους απορριμμάτων ως... μεταφορικά μέσα - Ισχυρή η παρουσία της ΕΛΑΣ

moria3434
Ο χώρος του πεδίου βολής πίσω από το Καρά Τεπέ φαίνεται ότι είναι αυτός που προκρίθηκε προκειμένου να στεγαστούν οι περισσότεροι από τους χιλάδες μετανάστες που βρέθηκαν στο δρόμο μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μόρια το βράδυ της Τρίτης αλλά και τις επόμενες που ακολούθησαν με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να καταστραφεί ολοσχερώς.

O απεσταλμένος του protothema.gr κατέγραψε εικόνες από τον χώρο στον οποίο θα στηθεί ο νέος καταυλισμός αλλά και ελικόπτερο να μεταφέρει σκηνές για να αρχίσει το στήσιμο του καταυλισμού χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Μόρια (7)

Μόρια (8)



Κλείσιμο
Μόρια (6)


Δείτε φωτογραφίες απο τον χώρο αλλά και τις σκηνές που θα τοποθετηθούν:

kara-tepe-makrion
skini-kara-tepe2
skini-kara-tepe


Την ίδια ώρα χιλίαδες μετανάστες βρίσκονται στον δρόμο στο Καρά Τεπέ προκειμένου, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του protothema.gr, να είναι πιο κοντά στον νέο καταυλισμό.

Μόρια 11-9 (2)


Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός του protothema.gr αποτυπώνουν την απελπισία των μεταναστών που φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιούν κάδους απορριμμάτων ως... μεταφορικό μέσο για ρούχα και άλλα αντικείμενα.

Μόρια 11-9 (3)


Μόρια 11-9 (1)



Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών -Ζητούν να φύγουν από τη Λέσβο

Την ίδια ώρα, περίπου 2.000 μετανάστες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Η ένταση ξεκίνησε από το δρόμο όπου επί τρεις ημέρες πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν στήσει αυτοσχέδιο υπαίθριο καταυλισμό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα οι μετανάστες φωνάζουν προς τους αστυνομικούς «Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους».

Δείτε εικόνες από την κατάσταση χάους που επικρατεί στο Καρά Τεπέ με μετανάστες να μπαίνουν ακόμα και σε χωράφια προκειμένου να πάρουν «πρώτες ύλες» για τις υπαίθριες σκηνές τους.
moria434__1_
moria434__2_
moria434__3_



Μόρια 11-9 (1)


Μόρια 11-9 (5)

Μόρια 11-9 (4)


Στην περιοχή βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά και την πρωινή ενίσχυση με άνδρες και κλούβες των ΜΑΤ αλλά και τους δύο «Αιάντες» που έφτασαν στο νησί.

Το πρωί της Παρασκευής έφτασαν με πλοίο κλούβες των ΜΑΤ, οχήματα της ΕΛΑΣ αλλά και οι δύο «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα ρίψης νερού.

Οι κλούβες τοποθετήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα δε θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ. 



Δείτε βίντεο:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μέσα στη μέρα αναμένεται να επέμβουν συγκεντρώνοντας τους...

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε φωτογραφίες:

lesv04
lesv05
lesv03
lesv02
lesv01
aiantas-lesvos


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Η «οργή» του Γούντγουορντ «γονατίζει» τον Τραμπ: «Δεν είπα ψέματα για την πανδημία...»

Ανησυχητική έρευνα: Μόνο για ένα μήνα διατηρούνται τα αντισώματα κορωνοϊού

Φεστιβάλ Βενετίας: Ένα γαλλικό φιλί άναψε τα αίματα στο κόκκινο χαλί - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης