Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ γονεών και αστυνομίας σε γυμνάσιο της Καλαμαριάς

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ γονεών και αστυνομίας σε γυμνάσιο της Καλαμαριάς

Γονείς και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μεταστέγαση του σχολείου - Δείτε βίντεο

kalamaria_sxoleio
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης γονείς και μαθητές στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για την μεταστέγαση του σχολείου.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα επικράτησε μικρή ένταση μεταξύ γονέων και της Αστυνομίας, που βρέθηκε στο σημείο, ωστόσο γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο σημείο βρέθηκαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Σημειώνεται ότι η μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου έχει διχάσει την κοινωνία της Καλαμαριάς, καθώς οι γονείς των παιδιών αρνούνται τη μεταστέγαση του σχολείου τους στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου Καλαμαριάς, το οποίο βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Διαμαρτυρία σε σχολείο Καλαμαριά - Δηλώσεις - GRTimes.gr


Όπως ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr, η Δέσποινα Γκριτσάλη, πρόεδρός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι τα παιδιά τους, αν προχωρήσει η μετεγκατάσταση θα αναγκάζονται κάθε πρωί να διανύουν μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρων για να φτάσουν στο σχολείο στην Κρήνη, διασχίζοντας τέσσερις επικίνδυνους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.

Κλείσιμο
kalamaria1


«Στους καιρούς που ζούμε, είναι αδιανόητο να αφήσουμε παιδιά 12 ετών να κάνουν αυτή τη διαδρομή», τόνισε. Ακόμα, όπως τόνισε η κα. Γκριτσάλη, υπάρχουν τρία άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία υπάγονται στο 10ο γυμνάσιο και δεν μπορούν να μετακινηθούν ως την Κρήνη.

Ένταση σε σχολείο στην Καλαμαριά - GRTimes.gr


«Περιφρουρούμε το σχολείο, δεν κάναμε κατάληψη, ήρθε η αστυνομία και επιτέθηκαν σε μια κυρία. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να χτιστεί νέο σχολείο καθώς το πρόβλημα δε λύνεται μεταφέροντας τα παιδιά σε άλλο». Συμπλήρωσε δε, πως η κίνηση του δημάρχου να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση ήταν παράνομη, καθώς δεν έχει δικαιοδοσία.

kalamaria2


Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μαθητές που μίλησαν στο GRTimes.gr, βρίσκονται στο σημείο από τις 6 το πρωί, ενώ θα συνεχιστεί η κινητοποίηση και τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Άρον άρον φεύγουν από τα «κόκκινα» νησιά οι Βρετανοί πληρώνοντας ακόμα και τα... τριπλάσια σε εισιτήρια!

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της Covid-19 στα παιδιά, σύμφωνα με ερευνητές

Φωτιά στο Μάτι: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό - Του επιβλήθηκαν αυστηροί όροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης