Βίντεο: Οι κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν - Κοινή άσκηση με τη Βρετανία

Βίντεο: Οι κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν - Κοινή άσκηση με τη Βρετανία

Σήμερα έγινε άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με τη Βρετανία

cyprus-pn
Αύριο 8 Σεπτεμβρίου οι κυπριακές ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν. Το υπουργείο Άμυνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο για την ημέρα, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες των τριών όπλων.

Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων - 8 Σεπτεμβρίου 2020

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με τη Βρετανία. Στην άσκηση έλαβαν μέρος η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου, η 84η Σμηναρχία των Βρετανικών Βάσεων καθώς και το υδρογραφικό – ωκεανογραφικό πλοίο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Βρετανική πρεσβεία, με την ολοκλήρωση της άσκησης ο Βρετανός πρέσβης, Stephen Lillie, ανέφερε πως «τέτοιες ασκήσεις είναι σημαντικές για τη διατήρηση της ετοιμότητας μας σε θέματα έρευνας και διάσωσης αλλά και εξαιρετική ευκαιρία για κοινή εκπαίδευση μεταξύ των χωρών μας». « Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κύπρο, τόσο σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και στη διαχείριση κρίσεων και προσβλέπουμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας, προς όφελος τόσο των δύο χωρών μας όσο και της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης, ο Διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, Αρχιστράτηγος Rob Thomson, ανέδειξε τη σημασία αυτής της συνεργασίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε πως «το πλήρωμα της 84ης Σμηναρχία της Βασιλικής Αεροπορίας εργάζεται επιτυχώς μαζί με Κύπριους συναδέλφους σχεδόν καθημερινά, κατασβήνοντας πυρκαγιές σε αυτή την εξαιρετικά ζεστή καλοκαιρινή περίοδο».

Σημειώνει δε ότι πως η παρουσία του HMS Enterprise ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει η άσκηση και τονίζει πως «μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε επείγουσα κατάσταση».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 156 νέα κρούσματα - Τα 101 στην Αττική

Βρετανία: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά μπαίνουν σε καραντίνα

Μητσοτάκης: Δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε αιώνιο lockdown - Στα όρια της παράνοιας οι αρνητές της μάσκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης