Τηλέμαχος Λαβίδας: Αποφυλακίζεται τον Σεπτέμβριο

Τηλέμαχος Λαβίδας: Αποφυλακίζεται τον Σεπτέμβριο

Στην ποινή του ενός χρόνου και μιας ημέρας καταδικάστηκε τελικά ο νεαρός επιχειρηματίας και έτσι, με βάση και τον χρόνο που ήδη έχει μείνει στη φυλακή, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος τον Σεπτέμβριο

tilemaxos-lavidas
Ήταν αυτός που πλήρωσε-μέχρι στιγμής τουλάχιστον-πιο ακριβά από όλους την εμπλοκή του σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ στο σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης που αποκαλύφθηκε πέρυσι το φθινόπωρο.
Τελικά μετά από τρεις αναβολές η δικαστής Ντενίζ Κόουτ επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.
Αυτές που έκαναν λόγο για ποινή φυλάκισης έξι έως οχτώ χρόνια, οι οποίες τελικά δεν έγιναν πράξη, δείχνοντας ότι η περίπτωση και κυρίως ο ρόλος του Λαβίδα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο υπερεκτιμήθηκε από τους κατηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του Τηλέμαχου Λαβίδα, υποδέχθηκε με αισθήματα σχετικής ανακούφισης την απόφαση τοπυ δικαστηρίου, αφού σε κάτι λιγότερο από ογδόντα ημέρες ο άνθρωπος τους θα αναπνεύσει αέρα ελευθερίας.
Δεν αναμένεται να ισχύσει κάποιος περιορισμός μετά την αποφυλάκιση του, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα πρέπει να ενημερώνει πλέον τις αρμόδιες αρχές κάθε φορά που αγοράζει μετοχές ή θα εκδίδει κάποια πιστωτική κάρτα.

Έτσι λήγει η περιπέτεια του μοναδικού από τους Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών με εσωτερική πληροφόρηση, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από το περασμένο φθινόπωρο στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν.
Κλείσιμο
Εκεί όπου παρέμεινε μετά την δίκη του και εν αναμονή της απόφασης του διακαστηρίου για την ποινή του, η οποία καθυστέρησε τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του Covid-19.                           

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης