Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Παρλί για Rafale, Exocet και Scalp

Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Παρλί για Rafale, Exocet και Scalp

Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Γαλλίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 20 λεπτών όπου έγινε συζήτηση για τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

panagiotopoulos_parli
Την κοινή βούληση της Αθήνας και των Παρισίων να ενισχυθεί η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία εξέφρασαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί.

Νωρίτερα σήμερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 20 λεπτών όπου έγινε συζήτηση για τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εκτός από το ενδεχόμενο αγοράς μίας μοίρας γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Φλοράνς Παρλί συζήτησαν και για τη σύμβαση υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών Mirage με ανταλλακτικά, τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων Exocet και θέματα που αφορούν στους πυραύλους μακρού πλήγματος Scalp.

Ερώτημα είναι εάν τέθηκε το θέμα της αγοράς δύο γαλλικών φρεγατών δεδομένου ότι η γαλλική διεύθυνση Εξοπλισμών DGA έχει καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για την απόκτησή τους από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με αντίτιμο και των 3 δισ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο αθεόφοβος Τραμπ πρότεινε στην πρώην εκπρόσωπο τύπου του να... κάνει σεξ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν!


Διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Καμπότζη: Πέθανε ο αρχιβασανιστής «Ντουκ», ο μακελάρης των Ερυθρών Χμερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης