Ποια είναι η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο

Ποια είναι η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο

Οι Κύπριοι αναμένουν τη Γαλλίδα υπουργό ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ εστιάζουν το ενδιαφέρουν τους στον Ερντογάν 

Ποια είναι η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο
Μήνυμα στήριξης αναμένεται από τη σημερινή επίσκεψη στη Λευκωσία της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, η οποία θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό της, Χριστόφορο Φωκαϊδη και τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

H Παρλί θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες που συμμετέχουν στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNFIL) και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κατέπλευσαν στη Λάρνακα. Εκτιμάται ότι, η επίσκεψή της στέλνει και το μήνυμα της στήριξης της
γεώτρησης από τη γαλλική εταιρεία TOTAL στην ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 (κοίτασμα Ονησιφόρος) στην κυπριακή AOZ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Τotal συμμετέχει στην ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 στην κυπριακή AOZ. 
Κλείσιμο

Η υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Μακρόν, Φλοράνς Παρλί, διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Λιονέλ Ζοσπέν, μεταξύ των ετών 2000 και 2002. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Air France, ως το νούμερο 2 των γαλλικών αερογραμμών. Λίγα χρόνια αργότερα, ανέλαβε υψηλόβαθμη θέση στους κρατικούς σιδηροδρόμους της Γαλλίας «SNCF». Aπό το 1991 είναι ζευγάρι με τον Μαρτέν Βιάλ με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί. 

Η 54χρονη Παρί προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1995. Αρχικά φοίτησε στη σχολή «Sciences Po» και στη συνέχεια στη σχολή «ΕΝΑ» (Σχολή Δημόσιας Διοίκησης) απ' όπου έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι πρόεδροι της Γαλλίας.  

Κι ενώ οι Κύπριοι αναμένουν την άφιξη της Γαλλίδας υπουργού, τα ΜΜΕ της πατρίδας της εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον «Σουλτάνο του Βοσπόρου».    

«Όμως ποιος θα σταματήσει τον Ερντογάν;», διερωτάται η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνoντας το σημερινό της πρωτοσέλιδο στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας.



Ο Ερντογάν απεικονίζεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας να ποζάρει αγέλαστος με σκούρα μαύρα γυαλιά κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου, για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα, οι εκδηλώσεις ήταν μία ευκαιρία για τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει επίδειξη της δύναμής του σε μία χώρα που είναι διχασμένη.

Το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της Liberation, Αλά Κοντμανί, περιγράφει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Τουρκία, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, όπου με την χρήση ειδικών εφέ, αναβίωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.  

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι ο Ερντογάν θέλει να γίνει θρύλος στους συμπολίτες του. 

Ο θρύλος ενός θεόσταλτου άνδρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα, εξηγώντας πως το αποτυχημένο πραξικόπημα αφιερώθηκε στο να γίνει θρύλος ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο εορτασμός της 15ης Ιουλίου ήταν αφιερωμένος στη «Γιορτή της Δημοκρατίας και της εθνικής ενότητας».

Η...«Νύχτα του Πεπρωμένου» του έλαβε πιο ιερό χαρακτήρα από κάθε άλλη ημέρα στο τουρκικό ημερολόγιο. Η νίκη του επί του πραξικοπήματος αφιερώθηκε στο να γίνει θρύλος. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρθηκε επίσης στις βαρύγδουπες δηλώσεις από την Κωνσταντινούπολη για την επέτειο από την εφιαλτική νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως δεν θα «χαριστεί» στους πραξικοπηματίες ενώ υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του πως «θα ξεριζώσουμε τα κεφάλια των προδοτών». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης