Αν η χρήση μάσκας, γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, τονίζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, μιλώντας στο «Οpen» η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά ακούν πολύ τους δασκάλους τους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως η χρήση της μάσκας θα γίνει σύντομα ρουτίνα ακόμη για τα πολύ μικρά παιδιά.
Ο Νίκος Σύψας δήλωσε, επίσης, ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.
Δυναμική παρουσία στο Delphi Economic Forum – Αναδείχθηκε ο ρόλος ενός διαχρονικού κλάδου και το ισχυρό αποτύπωμά του σε δημόσια έσοδα, παραγωγή και απασχόληση.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.