Κορωνοϊός: Κλείνει λόγω κρούσματος το Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κορωνοϊός: Κλείνει λόγω κρούσματος το Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες και σήμερα Παρασκευή θα γίνει απολύμανση του κτιρίου - Μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία η εξεταστική

creta_covid
Για τρεις ημέρες κλείνει το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, καθώς φοιτητής που είχε συμμετάσχει σε πρόσφατη γραπτή εξέταση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες προκειμένου την Παρασκευή να γίνει απολύμανση του κτιρίου, ενώ η προγραμματισμένη για αύριο εξεταστική θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Η λειτουργία του τμήματος όπως και η διενέργεια των εξετάσεων θα συνεχιστούν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Τμήματος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, παραμένει χωρίς συμπτώματα και υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών άλλου ατόμου που επίσης είναι ασυμπτωματικό.

Μόλις έγινε γνωστό το θετικό κρούσμα, η κοινότητα του Τμήματος ενημερώθηκε για το προσωρινό κλείσιμο, ενώ έγιναν συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ενάντια στην πανδημία.

Παρέμβαση των φοιτητών στην Πρυτανεία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης "Πανσπουδαστική ΠΚΣ" του Φυσικού Τμήματος προγραμματίζεται να γίνει το πρωί της Παρασκευής παρέμβαση στην Πρυτανεία, με τους φοιτητές να ζητούν επιπλέον ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 27/8 ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε στην εξεταστική της σχολής θετικό στον κορωνοιό.

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο για την εξεταστική. Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση!

Για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ:

Με ευθύνη του πανεπιστημίου να διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές που αυτές τις 2 μέρες εξετάστηκαν σε κάποιο μάθημα ή βρέθηκαν στο χώρο του τμήματος Φυσικής για τον οποιοδήποτε λόγο. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.

Με ευθύνη της Πρυτανείας και των ΚΤΕΛ να διαχωριστεί η γραμμή ΠΑΓΝΗ (νοσοκομείο αναφοράς covid-19) - Πανεπιστήμιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς και επίσης και η άμεση πύκνωση των δρομολογίων ανα 10 λεπτά!
Αμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους αναμονής των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Αύριο το πρώι θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για επιπλέον ενημέρωση και για να διεκδικήσουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα παραπάνω».

Πηγή: www.cretalive.gr

Ειδήσεις σήμερα

Bella Thorne: Οι selfies με μικροσκοπικό μπικίνι αποκαλύπτουν την πιο sexy πλευρά του εαυτού της

Η διατροφή πίσω από 10 από τους πιο διάσημους κοιλιακούς του Χόλιγουντ

Πολάκης: «Αιώνια τιμή και δόξα» στον Άρη Βελουχιώτη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης