Το μόλις 4 μηνών αγγελούδι από τη Βρετανία βρισκόταν με τη 30χρονη μητέρα του για διακοπές στο νησί των Φαιάκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη έβαλε το βράδυ της Πέμπτης για ύπνο το μωρό, δίνοντας του γάλα με το μπιμπερό. Όταν το παιδί τελείωσε το φαγητό του, η μητέρα του άφησε το άδειο μπουκάλι για να το πιπιλάει το παιδί και να αποκοιμηθεί.
Όταν το πρωί περίπου στις 7:30, η άτυχη μητέρα ξύπνησε και πήγε να δει τι κάνει το μωρό της, παρατήρησε ότι εκείνο δεν κινείται και δεν αντιδρούσε στις λέξεις της.
Η 30χρονη μητέρα αναστατώθηκε και κάλεσε τους ανθρώπους του ξενοδοχείου για να ειδοποιήσουν γιατρό και να δουν τι συμβαίνει στο βρέφος.
Ο γιατρός που πήγε διαπίστωσε τον θάνατο του μωρού, μάλλον από πνιγμό και η μητέρα στο άκουσμα της τραγικής είδησης πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι του δωματίου της. Τελευταία στιγμή την κράτησαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και της έσωσαν τη ζωή.
Η Βρετανίδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ψυχολογική υποστήριξη καθώς έχει πάθει σοκ από τον θάνατο του παιδιού της.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος προκειμένου να αποδοθούν ή όχι ευθυνες στην μητέρα για τον θάνατό του.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.