Μύκονος: Το πάρτι στη Φτελιά, το κορωνοζευγάρι από την Ισπανία, ο «δραστήριος» διοργανωτής και ο εισαγγελέας

Μύκονος: Το πάρτι στη Φτελιά, το κορωνοζευγάρι από την Ισπανία, ο «δραστήριος» διοργανωτής και ο εισαγγελέας

Ναρκωτικά, διεγερτικά, σεξ, σπάσιμο καραντίνας... το πάρτι των 500 ατόμων στη Φτελιά, ο διοργανωτής που κινείται μεταξύ Μυκόνου και Λονδίνου και οι ασυγκράτητοι Ισπανοί που ήρθαν στο ελληνικό νησί για να ξεσαλώσουν

villa01
Κορωνοϊός, συνωστισμός, πάρτι, σεξ, διεγερτικά και... τελικά ο εισαγγελέας! Μία υπόθεση που με... πλήρες μενού αποκαλύφθηκε στη Μύκονο, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε βίλα στη Φτελιά, όπου νεαροί -και όχι μόνο- διασκέδαζαν στο... κόκκινο, αγνοώντας τους έκτακτους κανόνες που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Το πάρτι δεν είχε μόνο συνωστισμό, αλλά πολλά ακόμα. Είχε Ισπανούς που το είχαν σκάσει από καραντίνα λόγω κορωνοϊού, είχε διεγερτικά χάπια, είχε σεξ, είχε και διοργανωτή που έστηνε πάρτι, προκαλώντας συνθήκες μεγάλης διασποράς και εξάπλωσης της πανδημίας. Τελικά, όλα τα παραπάνω κατέληξαν στην εισαγγελία, με τους πρωταγωνιστές να κινδυνεύουν με βαριές ποινές, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε στη Φτελιά της Μυκόνου, ήταν ένα ζευγάρι Ισπανών και ο διοργανωτής του πάρτι. Το ζευγάρι από την Ισπανία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για ροζ σκόνη, σεξ και διασπορά κορωνοϊού. 

Το περασμένο Σάββατο πέντε άτομα από την Ισπανία ταξίδεψαν στην Ελλάδα με προορισμό τη Μύκονο. Εκαναν το τεστ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποχώρησαν για το νησί των ανέμων.

Ύστερα από 72 ώρες, υπάλληλοι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν μαζί τους και τους ενημέρωσαν ότι η μια γυναίκα της παρέας των Ισπανών τουριστών ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Αμέσως μετά, έλαβαν τις σχετικές οδηγίες και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή Καλό Λειβαδι.

Την Τετάρτη, ωστοσο, οι πέντε Ισπανοί, με δική τους πρωτοβουλία, έκαναν ξανά το τεστ στην ιδιωτικη κλινική «Μυκονιάτικη Υγεια» πληρωνοντας έκαστος 250 ευρώ.

Κλείσιμο
Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, όλοι ήταν αρνητικοί. Κανονικά θα έπρεπε να συνεχισουν την καραντίνα για επτά ακόμη ημέρες, όμως οι δύο εκ των πέντε Ισπανών είχαν όρεξη για πάρτι.

Πήγαν στο πάρτι που γινόταν σε βίλα στη Φτελιά, δίχως κανένα μέτρο προστασίας και κατά την έξοδό τους έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς. Ακολουθεί σωματικός έλεγχος. Πάνω τους βρέθηκαν μεμθεταμινες και μια ροζ σκόνη που χρησιμοποιείται για έξτρα απόδοση στο σεξ.  Οι αστυνομικοί την αποκαλούν «ροζ κόκα».

Το σοκ της αποκάλυψης για το ξενοδοχείο καραντίνας

Συλλαμβανονται οι Ισπανοί και οδηγούνται στο Τμημα. Εκεί τους ρωτούν παρουσία διερμηνεα πού διαμένουν. Εκείνοι, με τη σειρά τους, απαντούν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο - καραντίνα και οι αστυνομικοί παθαίνουν σοκ.

Οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διασπορά κορωνοϊού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και θα μεταφερθούν  στη Σύρο για να απολογηθούν στον εισαγγελέα.

Υπεβλήθησαν και σε άλλο τεστ κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου τους και τα αποτελέσματα θα βγουν σε 72 ώρες. Θα κοινοποιηθουν πρώτα σε αυτούς. 

Τώρα κατά την έρευνα των Αρχών εντοπίσθηκε και ο ενοικιαστής αλλά και ο θυρωρός που φέρονται να είχαν ανάμειξη στην οργάνωση του πάρτι.

Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο διοργανωτής του πάρτι

Όμως το ζευγάρι από την Ισπανία δεν είναι το μοναδικό που θα πληρώσει ακριβά το πάρτι με τα 500 άτομα στη βίλα, στη Φτελιά της Μυκόνου. 

Μαζί με το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ενώ το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη και ο διαχειριστής της βίλας.

Πρόκειται για τον Χρήστο Πίκουλα ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσα στη Μύκονο και το Λονδίνο νοικιάζοντας σπίτια και συνεχώς τροφοδοτεί τους λογαριασμούς του στα social media με φωτογραφίες από πάρτι και άλλες διασημότητες που επισκέπτονται το «νησί των ανέμων».

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για διασπορά αρρώστιας και για κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 έτη.

instag1
instag2
instag3


Δείτε φωτογραφίες από τη βίλα:

villa500__1_
villa500__2_


Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στη Μύκονο:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τη μετάδοση του κορωνοϊού

Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής.

Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει σαν αποτέλεσμα την μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 10 έτη. Αν η παραβίαση επέφερε το θάνατο ανθρώπου, προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.

Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια αλλά παραβίασε τα μέτρα.

Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δυο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.




Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 269 το τελευταίο 24ωρο

Σχολεία: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά λέει η Κεραμέως

Τομ Χανκς-Ρίτα Γουίλσον: Απολαμβάνουν τις βουτιές τους στην Πολύαιγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης