Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Εύοσμο

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Εύοσμο

Ο εισαγγελέας Άγγελος Βάσσιος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες - Σε εξέλιξη η διερεύνηση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

estia-papageorgiou
Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο («Εστία Παπαγεωργίου») της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Σημειώνεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη η διερεύνηση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα στα σχολεία - Ποιες μάσκες προτείνουν οι ειδικοί για τους μαθητές

Η Μπέλα Θορν στο OnlyFans: Με καυτό βίντεο ανακοίνωσε το νέο της βήμα η 22χρονη καλλονή

Ζευγάρι λεσβιών influencers «χαρίζει» σπέρμα δωρητή στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης