LIVE

Κορωνοϊός

sxoleio-arthro

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η εκ περιτροπής διδασκαλία στα σχολεία είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ηχήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου βρίσκεται προ των πυλών, την ίδια ώρα που η Ελλάδα καταγράφει ήδη μέσα στο Αύγουστο, σε καθημερινή βάση,  αυξημένα κρούσματα.


Το υπουργείο Παιδείας σε απόλυτη συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων,  καταστρώνει ήδη διάφορα σενάρια καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή πώς θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένα οι λοιμωξιολόγοι, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες

Το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το δεύτερο σενάριο αφορά στην εκ περιτροπής διδασκαλία, μοντέλο που ακολουθήθηκε προς τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να γίνουν οι αναπληρώσεις των χαμένων διδακτικών ωρών. Είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια με δεδομένο ότι εφαρμόστηκε για περίπου ένα μήνα για τις τάξεις οι οποίες είχαν πάνω από 15 μαθητές.

Το τρίτο σενάριο που  συζητείται, είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές στις τάξεις ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Βέβαια το μέτρο αυτό έχει αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή του, ειδικά για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή έξαρσης του κορωνοϊού για τα Δημοτικά Σχολεία


Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1ης Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά, υπογραμμίζοντας ότι η τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.


Ζαχαράκη για σχολεία: Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που θα ορίσει η επιτροπή

Για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων τποθετήθηκε πρόσφατα και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα των σχολείων με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν.

 «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί.», τόνισε. Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση. Για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι.», είπε, μεταξύ άλλων. Σχετικά με την ύλη, ανέφερε πως όπου κρίνεται ότι χρειάζεται θα επαναληφθούν κάποια κομμάτια. Οι επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπονται. Υπενθυμίζεται ο διορισμός 4.500 ανθρώπων στην ειδική αγωγή.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.
zaxaraki_sxoleia_perisi
Ο Επίσκοπος Θεσπιων και Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης στον περυσινό Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στην Σιβιτανίδειο Σχολή(Καλλιθέα) παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη


Τι θα γίνει με το ολοήμερο σχολείο

Για την επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τους γονείς που εργάζονται, το υπουργείο έχει διασφαλίσει την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, το οποίο δεν λειτούργησε τον περασμένο Ιούνιο. Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. β) Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. γ) Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές.

Την ίδια ώρα, ο  ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και καλεί τους πολίτες και τους επαγγελματίες όλων των κλάδων να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Καμάλα Χάρις: Το «υπερόπλο» του Μπάιντεν που ίσως του εξασφαλίσει την προεδρία των ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων από τα νησιά

ΗΠΑ: Αστυνομικός καταγράφηκε από κάμερα να θωπεύει πτώμα γυναίκας - Τον μηνύουν οι δικοί της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (47)

ΠΕ70.4

Μάσκα σε παιδιά Δημοτικού θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μειώνει σοβαρά το ποσοστό οξυγόνου που κυκλοφορεί στο αίμα. Η δέουσα αντιμετώπιση της πρόκλησης είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία και η διαμόρφωση των αιθουσών σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ που άλλωστε εφαρμόστηκαν τον Μάιο και Ιούνιο που μας πέρασαν. Και επιτέλους το ΥπΕσ να μεριμνήσει για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία. Υποτίθεται ότι με βάση νόμο του 2018 από το εκπεδευτικό έτος 2020-2021 θα έπαυε η διαχείριση ανά διετία του θέματος από το ΙΝΕΔΕΒΙΜ και τις Σχολ.Επιτροπές.

Από 5η Δημοτικού και πάνω να πάνε κανονικά

Να μάθουν να φορούν τη μάσκα και να καλλιεργη´σουν την ατομική υπευθυνότητα.

Και η μάσκα μάθημα πειθαρχίας χρήσιμο είναι

Άλλα παιδιά περνούν χίλιες δυο κακουχίες για λίγα γράμματα. Φυγόπονοι.

Παναγιώτης

Από αυτούς που γκρινιάζουν για τη μάσκα στα παιδιά οι περισσότεροι το κάνουν για να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού και να λουφάρουν πληρωνόμενοι. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι στη ουσία ανύπαρκτη και δεν λειτουργεί όταν το σχολείο είναι ανοιχτό έστω και με τα μισά παιδιά. Τα πράγματα είναι απλά. Το σχολείο ανοίγει, όποιος θέλει κρατάει το παιδί του σπίτι, δεν παίρνει άδεια ειδικού σκοπού και το παιδί αν υπερβεί το όριο των απουσιών επαναλαμβάνει την τάξη. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με το αντίστοιχο κόστος.

Είναι απελπιστικό που βλέπω πόσοι γονείς

είναι οκ με το να μην πάνε τα παιδιά σχολείο. Ας μην τα στείλουν λοιπόν. Μόνο στα μπαρ...

Βασίλης

Έχω να πω ότι είμαι 15 χρονών και ότι να πηγαίνω στο σχολειό με μάσκα και από μακριά από τους άλλους μαθητές για να φοβάμαι τη ζωή μου να μην κολλήσω τον κορονοιο και ότι δεν χρειάζεται άνοιξαν τα σχολεία γιατί άμα ανοίξουν τα σχολεία θα κολλήσουμε όλοι ξανά και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το 2021 για αυτό δεν θα πηγαίνουμε σχολείο και να μαστε ντυμένη με τις τσάντες και τις μάσκες από μακριά και σαν τους φοβισμένους

Η βλακεία πάει σύννεφο εδώ μέσα

Ωραίοι γονείς μαλθακών, αγράμματων κοπρόσκυλων (όπως θέλουν να τα κάνουν), αναρωτιούνται πώς θα φορέσουν οι κανακάρηδες μασκούλα στην τάξη. Οι χειρουργοί, που εμπιστεύεστε χρόνια τώρα, κάνουν επίπονες, πολύωρες επεμβάσεις, χωρίς να παθαίνουν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες φορώντας μάσκα. Σίγουρα στην γυμναστική δεν θα φοράνε, σιγά δηλαδή την άσκηση που κάνουν. Μήπως όλοι εσείς οι μυαλοφυγόδικοι που γράφετε τις βλακείες για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της μάσκας στα βλαστάρια σας, είστε λουφαδόροι εκπαιδευτικοί που θέλετε ακέραιο για άλλη μια χρονιά τον μισθό σας χωρίς αξιόλογο έργο; Να είστε σίγουροι ότι, αν δεν θέλετε να έχουμε μελλοντικούς πολίτες κάφρους, μια χαρά μπορείτε να γαλουχήσετε τα υπέροχα μυαλά των παιδιών στην υπευθυνότητα και την σωστή χρήση μάσκας. Μάλλιασε η γλώσσα μιας στρατιάς υγειονομικών να επαναλαμβάνουν ότι τα σωστά μέτρα προφύλαξης δεν είναι πυρηνική επιστήμη, αρκεί να μην είμαστε παρανοϊκοί και αντιδραστικοί. Αλλά πού...

.

Ποια μάσκα; Σαν αστείο ακούγεται. Εκ περιτροπής θα ηταν η καλύτερη λύση.

.

Ποια μάσκα; Σαν αστείο ακούγεται. Εκ περιτροπής θα ηταν η καλύτερη λύση.

Εχιδνα

Θα γινουν εκλογες τα κρουσματα θα ειναι χιλιαδες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης