Για μια ακόμη φορά, η έρευνα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στις φυλακές της Μπαλκούρας στα Τρίκαλαέφερε στο φως αυτοσχέδια όπλα, ναρκωτικές ουσίες και μέσα επικοινωνίας, που πέρασαν στο κατάστημα κράτησης με άγνωστο τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Τρικάλων, βρέθηκαν σε έναν κοινόχρηστο χώρο της Γ2 Πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, ένα αυτοσχέδιο σουβλί, μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 11 γραμμαρίων, 27 χάπια άγνωστης χημικής σύστασης, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και δύο μεταλλικά ρόπαλα.
Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιοι κρατούμενοι τα είχαν κρύψει. Παράλληλα, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και η πειθαρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζουν και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο νομικός τομέας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες για εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της νομικής.