Δάικος (Καθηγητής Ιατρικής) στον Θέμα 104,6: Τα κρούσματα τώρα είναι νεαρής ηλικίας

Δάικος (Καθηγητής Ιατρικής) στον Θέμα 104,6: Τα κρούσματα τώρα είναι νεαρής ηλικίας

Ο κ. Δάικος, ερωτηθείς για τις συνέπειες της νόσου, είπε ότι «μπορεί να έχουμε μακροχρόνιες επιπλοκές σε ζωτικά όργανα» 

7872573_0_55_1000_596_1000x541_80_0_0_b88075942fe477cd6d91317847bb3710
«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε σε δεύτερο κύμα» της πανδημίας, αλλά ότι μάλλον «υπάρχει μια έξαρση» ανέφερε ο Γιώργος Δάικος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη.

Ο κ. Δάικος χαρακτήρισε «λάθος, αυτό το οποίο γίνεται, δηλαδή ότι κάποια άτομα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δάικος υπενθύμισε πως υπάρχουν «ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα παγκοσμίως», ενώ παράλληλα ο «ιός υπάρχει και μεταδίδεται καλοκαιριάτικα».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής συνέστησε να «εξοικειωθούμε με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής», αποτιμώντας ως κύριο πρόβλημα την «χαλάρωση και την υποεκτίμηση». Αντίθετα, ο ίδιος επισήμανε πως «είναι ατομική ευθύνη του καθενός» να να εφαρμόζουμε τα μέτρα, τις οδηγίες που δίνουν οι γιατροί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Δάικος υπογράμμισε ότι «αυτές οι συναθροίσεις, οι συχνές επαφές είναι εκδηλώσεις που οδηγούν στην μετάδοση του ιού και σε πολλές περιπτώσεις στη υπερμετάδοση» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε από έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας».

Ο Καθηγητής εκτίμησε ακόμη πως «είχε εφησυχάσει ο κόσμος γιατί δεν βλέπουν μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων, ενώ τα κρούσματα τώρα είναι νεαρής ηλικίας» ανέφερε ο κ. Δάικος.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες της νόσου, «μπορεί να έχουμε μακροχρόνιες επιπλοκές σε ζωτικά όργανα» απάντησε ο Καθηγητής και παρατήρησε ότι εντός του 2021 θα υπάρξει το τελικό εμβόλιο, αφού «είμαστε στη φάση που οι εθελοντικές δοκιμές σε δεκάδες χιλιάδες θα μας δώσουν 3-4 εμβόλια» ως πιθανά.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Φυλή - Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν με τα αναδρομικά - Δείτε παραδείγματα

Παρέμεινε τριψήφιος ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης