Το πλατύ χαμόγελο της προσφοράς

aim

Η δυναμική και το εκτόπισμα κάθε αξιόλογης εταιρείας και κάθε brand που θέλει να θεωρείται δημοφιλές και αγαπημένο μετριέται σήμερα στο πεδίο της κοινωνικής υπευθυνότητας. Η ΑΙΜ είναι ένα από αυτά, με δράσεις που αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων.

Ζούμε, άλλωστε, σε μια περίοδο που η υγεία και η υγιεινή βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας, αλλά και κάθε ανθρώπου. Η στοματική υγεία και υγιεινή δεν αποτελούν εξαιρέσεις, καθώς, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ένα πιο υγιές στόμα σημαίνει λιγότερα μικρόβια, λιγότερες ασθένειες, περισσότερη ευεξία.

Κινητήριος δύναμη και έμπνευση πίσω από κάθε της κοινωνική δράση είναι το «Κάθε Χαμόγελο Μετράει», μια δήλωση που σημαίνει πολλά για την ΑΙΜ, καθώς αποτελεί την πηγή, την έμπνευση και τη δέσμευση γύρω από κάθε δράση της. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι τόσα πολλά αυτά που γίνονται κάθε μέρα, ένα μεγάλο εύρος δράσεων που έχει ως σταθερό σημείο αναφοράς το δικαίωμα όλων στην στοματική υγιεινή και ιδιαίτερα εκείνων των ατόμων που χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά μας και στερούνται των απαραίτητων οικονομικών μέσων για να την έχουν.

PostPhotos_aim02


Ανάμεσα στις δράσεις που υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΑΙΜ ξεχωρίζουν ορισμένες για τη βαθιά κοινωνική τους ευαισθησία, αλλά και τον θετικό τους αντίκτυπο στους αποδέκτες.

Όπως π.χ. η δωρεά προϊόντων στοματικής φροντίδας για ένα χρόνο σε περισσότερα από 1000 παιδιά και εφήβους, σε 9 ιδρύματα που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Αλλά και σε συνεργασία με την ίδια Ένωση, την εκπόνηση του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για χιλιάδες άπορες οικογένειες και παιδιά, πανελλαδικώς.

Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό ευπαθών ομάδων και ένωσε δυνάμεις με την ανεξάρτητη ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS, στηρίζοντας τη λειτουργία του Οδοντιατρείου της στο Community Center (Πολυϊατρείο) Αθηνών. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή και ένα κοινωνικό οδοντιατρείο, που προσφέρει δωρεάν ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα στοματικής υγείας και δεν έχουν δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης. Θέλοντας να αυξήσει περαιτέρω την προσφορά της, η ΑΙΜ συμμετείχε στην πρωτοποριακή πλατφόρμα ηθικής διαφήμισης Good-Loop, η οποία λειτουργεί ως μια online διαφημιστική εταιρεία που προβάλλει το έργο μεγάλων επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα, μέρος των διαφημιστικών εσόδων από την καμπάνια που τρέχει η μάρκα αυτή την περίοδο, θα προσφερθεί στην PRAKSIS, για τη στήριξη των δωρεάν και προς όλους υπηρεσιών του κοινωνικού Οδοντιατρείου της, αλλά και στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

PostPhotos_aim03


Αλλά αυτές οι δράσεις δεν είναι κάτι καινούριο για την AIM. Eδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, σχεδιάζει και αξιοποιεί συνέργιες με τοπικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, για να προστατεύει τα χαμόγελα των συνανθρώπων μας και ειδικά εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για μια τεράστια πορεία και διαδρομή που πραγματοποιήθηκε με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της, που μέσα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες εξέτασε δωρεάν ή και ενημέρωσε για θέματα στοματικής υγιεινής πάνω από 350.000 ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Σήμερα, η εκστρατεία αυτή έχει πάρει το όνομα «Βουρτσίζουμε Μαζί» και έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων ακόμη και σε ακριτικά νησιά, σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου».

Για την ΑΙΜ, κάθε χαμόγελο μετράει και ένα χαμόγελο σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς είναι μια έκφραση αλληλεγγύης που μας κρατά ενωμένους, καθώς και ένα σύμβολο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις αξιόλογες πρωτοβουλίες της ΑΙΜ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης