Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Ψάχνουν τα κίνητρα του 45χρονου που λειτούργησε με σχέδιο

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Ψάχνουν τα κίνητρα του 45χρονου που λειτούργησε με σχέδιο

Ο 45χρονος κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό για τις σκηνές που θύμισαν την «Λάμψη» του Κιούμπρικ - Διασωληνωμένοι με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι δύο από τους τραυματίες - Με κάταγμα κρανίου νοσηλεύεται η τρίτη τραυματίας

DOY-KOZANHS-TSEKOURI-MANIAKOS-ASTYNOMAI-SILIPSH-ARTHROU
Δεν μίλαγε, μόνο χτύπαγε μανιασμένα με το τσεκούρι ανθρώπινες υπάρξεις που δεν ήθελε να ζήσουν. Το χέρι που κράταγε το φονικό όπλο έσκιζε τον αέρα και κατέβαινε με ορμή χτυπώντας άνδρες και γυναίκες στον δεύτερο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης.

Οι κραυγές πόνου, η αγωνία και ο τρόμος στα βλέμματα των θυμάτων του δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον 45χρονο άνδρα με την βερμούδα και το μαύρο φανελάκι, που χτύπαγε όποιον έβρισκε μπροστά του στο Τμήμα Εισοδήματος.

Βλέποντας ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά στους διαδρόμους κοντοστάθηκε και είπε: «Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης οδηγήθηκε στο αμάξι του με την Αστυνομία


Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην ΔΟΥ Κοζάνης παραπέμπουν στην κινηματογραφική «Λάμψη» του Κιούμπρικ, ειδικά στην σκηνή που ο «τρελαμένος» Τζακ Νίκολσον αρπάζει το τσεκούρι για να σκοτώσει.

Κλείσιμο
Μόνο που ο άνδρας με τα μακριά μαλλιά και την κοτσίδα δεν παρέπεμπε τουλάχιστον με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας σε κάποιον άνθρωπο που νοσεί ψυχικά. Αντίθετα αστυνομικές πηγές φέρεται να θεωρούν ότι έδρασε έχοντας σχεδιάσει και προετοιμάσει την επίθεση, αφού είχε θεαθεί αρκετές φορές στην ΔΟΥ Κοζάνης το τελευταίο διάστημα, παρενοχλώντας τους υπαλλήλους.

Αυτούς που χθες βίωσαν τον απόλυτο τρόμο όταν ο 45χρονος δράστης άρχισε την δολοφονική επίθεση με το τσεκούρι που έβγαλε από ένα σακίδιο. Δεν είπε κουβέντα κατά την σύλληψη του και εξακολουθεί να μην θέλει να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τα αίτια της πράξης του.

Επίθεση άντρα στην ΔΟΥ Κοζάνης


Όσον αφορά την κατάσταση των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη».

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ

Η κοινωνία της Κοζάνης είναι ανάστατη μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην εφορία της πόλης, και η επίθεση του 45χρονου ήταν το θέμα που μονοπωλούσε τις συζητήσεις, σε σπίτια αλλά και μαγαζιά της πόλης. «Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης» ανέφερε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Ζουμπούλης.

«Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά
μας» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επίθεση με με τους εφοριακούς όλης της χώρας να προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται στο Τμήμα Εισοδήματος η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήγε στο τμήμα Εισοδήματος.

«Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."».

Αυτές οι έξι λέξεις του δράστη θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό όχι μόνο τους τέσσερις ανθρώπους που βρέθηκαν μπροστά στο τσεκούρι του, αλλά και όσους έζησαν στιγμές τρόμου, τις οποίες βλέπουμε μόνο σε κινηματογραφικά θρίλερ μέσα στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Εκεί που ο χρόνος σταμάτησε χθες το μεσημέρι.


Στέλνουν ψυχολόγους στη ΔΟΥ  Κοζάνης 

Κατόπιν επικοινωνίας του επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή με τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης, συμφωνήθηκε τη Δευτέρα να πάει στην εφορία κλιμάκιο ψυχολόγων για να στηρίξουν τους υπαλλήλους.


Επικοινωνία Μητσοτάκη-Κικίλια για την υγεία των θυμάτων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται με αφορμή την επίθεση με τσεκούρι σε Εφορία στην Κοζάνη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους.


Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια - εγκληματική πράξη πολίτη σε βάρος εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης, κατά την ώρα της εργασίας τους, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται ολόψυχα τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

Το συμβάν αυτό, που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη «γύμνια» της πολιτείας σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους .

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.










Ειδήσεις σήμερα:

«Τραμπ... μην το πατήσεις!»: Κορυφαίοι επιστήμονες ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να μην προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή

Παναγιωτόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι πρώτες αντιδράσεις στο Twitter για το μεγάλο φινάλε των «Άγριων Μελισσών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης