Δείτε το κορυφαίο κλιματιστικό του κόσμου!

Δείτε το κορυφαίο κλιματιστικό του κόσμου!

Το «ιερό δισκοπότηρο» του κλιματισμού ακούει στο όνομα URURU SARARA. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικιακού κλιματισμού από την DAIKIN που όχι μόνο θέτει τα στάνταρ ενός ολόκληρου κλάδου, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος.

daikin
URURU SARARA. Θα μπορούσε να είναι και φουτουριστική ιαπωνική ταινία ή ένα αυθεντικό χαϊκού ποίημα, ένα ποίημα του κλιματισμού στην κυριολεξία και ένας ύμνος στην πρόοδο. Στα τυπικά του χαρακτηριστικά εντάσσεται η υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, η πληρέστερη λύση οικιακού κλιματισμού με μία ενιαία συσκευή και για ψύξη και για θέρμανση, αλλά και για καθαρισμό αέρα, εξαερισμό, ύγρανση και αφύγρανση. Ο αυτόματος καθαρισμός φίλτρου αέρα, η βελτιωμένη κατανομή αέρα που προσεγγίζει κάθε σημείο του χώρου, το έξυπνο μάτι 3-περιοχών που κατευθύνει τη ροή του αέρα μακριά από τους παρευρισκόμενους και ενεργοποιεί το economy mode κατά την απουσία τους, το φιλικό προς το χρήστη τηλεχειριστήριο και δυνατότητα σύνδεσης με εφαρμογή, η χαμηλότερη επίδραση στο περιβάλλον χάρη στη υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα και τη χρήση ψυκτικού μέσου R32, βρίσκονται επίσης στις βασικές προδιαγραφές του.

Αλλά πίσω από όλα αυτά τα θαυμαστά βρίσκεται μια ολόκληρη φιλοσοφία υπεροχής που διαπερνάει τόσο τον συμπιεστή όσο και τις σωληνώσεις, τον ανεμιστήρα και τα φίλτρα, κάτι που καθιστά το εν λόγω μηχάνημα εμβληματικό όχι μόνο για την εποχή που διανύουμε, αλλά και για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον. Είναι οι λειτουργίες που αισθάνονται, που βλέπουν, που καταλαβαίνουν, ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

FTXZ-N_RXZ-N_17


Κλείσιμο
Πάρτε παράδειγμα τη λειτουργία της ύγρανσης, όπου η υγρασία του εξωτερικού αέρα απορροφάται, διοχετεύεται στην εσωτερική μονάδα και κατανέμεται ομοιόμορφα στον κλιματιζόμενο χώρο για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας, χωρίς να απαιτείται ανεξάρτητη παροχή νερού. Αυτό οδηγεί σε αίσθηση άνεσης με χαμηλότερη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, προστατεύοντας από πονόλαιμους και ξηροδερμία.

Ενώ, κατά τη λειτουργία της αφύγρανσης, μειώνεται η εσωτερική υγρασία χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία του χώρου (με τη χρήση ενός τμήματος του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας), κάτι που προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα άνεσης ακόμη και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το ιδανικό κλίμα, η απάντηση σε τόσα και τόσα σχετικά ερωτήματα.

Στοιχεία ασύγκριτης υπεροχής αποτελεί ο ισχυρός εξαερισμός με προσαγωγή νωπού αέρα στο δωμάτιο, ο οποίος ψύχεται ή θερμαίνεται άμεσα προς αποφυγή απωλειών ενέργειας, ο καθαρισμός του αέρα με τεχνολογία Flash Streamer που αποσυνθέτει και αφαιρεί αλλεργιογόνα και οσμές (μέσω σύγκρουσης με ηλεκτρόνια υψηλής ταχύτητας που εκτοξεύονται από τη μονάδα streamer).

FTXZ-N_RXZ-N_32


Σε ένα τέτοιο τεχνολογικό θαύμα ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δεν είναι αναγκαίος ο καθαρισμός των φίλτρων χειροκίνητα. Καθώς η αφαίρεση σκόνης γίνεται με βούρτσα από τα φίλτρα αέρα αυτόματα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τον αέναο καθαρισμό των φίλτρων και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 25%.

Κάτι άλλο για το οποίο θα λατρέψετε το Ururu είναι η ροή του αέρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα συμβατικά κλιματιστικά που κυκλοφορούν. Μιλάμε για μια ροή που εφάπτεται της οροφής και μπορεί έτσι να φτάσει στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία και να δημιουργήσει ακόμα πιο άνετη ατμόσφαιρα στο χώρο του σπιτιού. Έτσι η δροσιά ή η ζέστη φτάνει κυριολεκτικά παντού και το δωμάτιο ψύχεται ή θερμαίνεται πιο γρήγορα.

Ουσιαστικά, το προηγμένο αυτό σύστημα καταφέρνει να αποφεύγει τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρευμάτων χάρη στο έξυπνο μάτι 3 περιοχών, το οποίο εξασφαλίζει ότι δεν θα παγώσετε και δεν θα πάθετε ψύξη από κάποια ενοχλητική ροή. Ο αισθητήρας τους αντιλαμβάνεται που βρίσκεστε και διοχετεύει τον αέρα μακριά τους. Την ίδια στιγμή, όταν κάποιος εγκαταλείψει το δωμάτιο και δεν υπάρξει παρουσία για πάνω από 20 λεπτά, το περίφημο έξυπνο μάτι ενεργοποιεί αυτόματα set point πιο οικονομικής λειτουργίας. Το μαγικό είναι πώς όταν κάποιος επανέρχεται στο χώρο, η μονάδα επανεκκινεί στο προηγούμενο set point!

Stand-By-Me_001_Lifestyle-application-pictures_HR_scherptediepte


Όλα αυτά δεν είναι παρά αποδείξεις ότι η Daikin, η εταιρεία που ξεκίνησε το 1924 στην Ιαπωνία και ένα σχεδόν αιώνα μετά είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλιματισμό και στη θέρμανση, θέτει τα στάνταρ. Με συνεχής καινοτομία σε θέματα άνεσης, ενεργειακής αποδοτικότητας, συστημάτων ελέγχου και αξιοπιστίας, θέτει τα πρότυπα ποιότητας, εξέλιξης και προόδου για έναν ολόκληρο κλάδο και γίνεται το μέτρο σύγκρισης του ανταγωνισμού. Είτε αυτό μεταφράζεται σε άνεση και ευεξία για τον χρήστη είτε σε ενεργειακή αποδοτικότητα και μειωμένες εκπομπές προς το περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης