Μπαμπινιώτης: «Τα Αρσάκεια δεν κάνουν άγρα μαθητών» από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη

Μπαμπινιώτης: «Τα Αρσάκεια δεν κάνουν άγρα μαθητών» από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη

Με αφορμή το «λουκέτο» στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη

mpampiniotis-570
«Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία δεν κάνουν άγραν μαθητών», ξεκαθαρίζει ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης έκρινε σκόπιμο να διασαφήσει δημόσια ότι η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έρθει σε «επικοινωνία σύστασης» με σχολείο που κλείνει (Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη) προς άγραν μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο protothema.gr:

Την 5η Ιουλίου 2020 δημοσιεύθηκε στην έγκριτη ιστοσελίδα σας άρθρο με τίτλο:

«Εκπαιδευτήρια
Ζηρίδη: Μετά από 87 χρόνια οι πόρτες τον Σεπτέμβριο θα μείνουν κλειστές». Σε αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρεται ότι «Τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα» είναι η απάντηση ακόμα και σήμερα κατά τη διοίκηση του σχολείου, αλλά η τελευταία πράξη φαίνεται ότι παίζεται αυτές τις ημέρες με τις εγγραφές να έχουν σταματήσει, τους εργαζόμενους να ψάχνουν να βρουν δουλειά, τους γονείς να ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν σχολείο για τα παιδιά τους, το σχολείο να «συστήνει» 5 άλλα σχολεία για να πάνε οι μαθητές του…..».

Μολονότι στο εν λόγω άρθρο δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα σχολεία τα οποία τυχόν «συνέστησε» η ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη (ένα ιστορικό σχολείο που πολύ μάς λυπεί η άρση τής λειτουργίας του), αλλά επειδή θα μπορούσε να υπάρξει σε κάποιον κακόπιστο αναγνώστη η σκέψη ότι στα σχολεία αυτά συμπεριλαμβάνεται και η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, κρίνουμε σκόπιμο να διασαφήσουμε δημόσια ότι η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έρθει σε «επικοινωνία σύστασης» με σχολείο που κλείνει προς άγραν μαθητών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία δέχεται -ιδίως στις εισαγωγικές τάξεις- πολυάριθμους νέους μαθητές, που οι γονείς τους επιλέγουν να φοιτήσουν στα υψηλής παιδευτικής ποιότητας σχολεία της, με τη διαδικασία παιδαγωγικού χαρακτήρα συνέντευξης από έμπειρους εκπαιδευτικούς μας με τους υποψήφιους μαθητές, των οποίων οι γονείς και μόνον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και φέτος για νέους μαθητές που θα φοιτήσουν στα Σχολεία μας την επόμενη σχολική χρονιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγορεύονται τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου

Η Εμινέ Ερντογάν πανηγυρίζει στο Twitter για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Μπρούκλιν Μπέκαμ - Νίκολα Πελτζ: Η νύφη τα έχει 400 αλλά σε… δισεκατομμύρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης