Νέα Γενιά Ζηρίδη: Λουκέτο στα ιστορικά εκπαιδευτήρια - «Βόμβα» στην ιδιωτική εκπαίδευση

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Λουκέτο στα ιστορικά εκπαιδευτήρια - «Βόμβα» στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το ιστορικό ιδιωτικό σχολείο κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων

ziridis-arthro
Λουκέτο βάζει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, γεγονός που προκάλεσε σοκ στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα, τα οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι γονείς μαθητών από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, επιστρέφοντας μάλιστα τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα εκπαιδευτήρια έχουν επικοινωνήσει ήδη και με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί.

Το σχολείο αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω ορισμένων δανείων για την κατασκευή του σχολείου στην περιοχή.

87 χρόνια ιστορίας στην εκπαίδευση

Τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» αποτέλεσαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με τεράστιες επιτυχίες και αναγνώριση εδώ και 87 χρόνια.

Κλείσιμο
Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, η Νέα Γενιά Ζηρίδη αναπτύσσει διαρκώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για να καλλιεργήσει στους μαθητές τις γνώσεις και δεξιότητες ζωής.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ήταν το μόνο Ελληνικό σχολείο που ήταν Registered Cambridge International School και άνηκε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με 11.000 σχολεία σε περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ήταν ένα επίσημο Κέντρο υποστήριξης για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο (UCAS Centre) και πρόσφερε στους μαθητές της την προετοιμασία του ακαδημαϊκού φακέλου τους από την αρχή του δημοτικού μέχρι το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια...

1933

Ο φιλόλογος Γεώργιος Ζηρίδης, ένας άνθρωπος με όραμα και διορατικότητα, ιδρύει έναν πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Οργανισμό στον Πειραιά, το «Λύκειον η Αθηνά».

1941

Στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής ο Πειραιάς βομβαρδίζεται και τα σχολεία κλείνουν. Ο Γεώργιος Ζηρίδης ανοίγει εκ νέου το σχολείο στην Πλατεία Βικτωρίας.

1957

Tο σχολείο επεκτείνεται στη Βίλα Παληού στη Γ΄ Σεπτεμβρίου. Το σχολείο διακρίνεται για την ποιότητα και την προσφορά του στην παιδεία και κατακτά την εμπιστοσύνη της αθηναϊκής κοινωνίας.

1962

Το «Λύκειον η Αθηνά» μεταφέρεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου και αποτελεί έναν υποδειγματικό εκπαιδευτικό οργανισμό που εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους στην παιδαγωγική γνώση.

1964

Γίνεται η αδελφοποίηση με το Αγγλικό Σχολείο "King Edward's School".

1971

Η νεαρή κόρη του Γεωργίου Ζηρίδη, Κατερίνα Ζηρίδη, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του σχολείου. Δύο χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτης Ζηρίδης, αδελφός της Κατερίνας Ζηρίδη, γίνεται και αυτός μέλος της διοικητικής ομάδας

1983

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το Evangelisches Gymnasium zum Grauen Kloster της Γερμανίας.

1984

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με το δημόσιο λύκειο "Ακρόπολις" της Λευκωσίας.

1994

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με την Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους.

1995

Δημιουργείται το Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης που ενσωματώνει τις νέες παιδαγωγικές τάσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ιδρύεται το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού με στόχο την αντιμετώπιση μαθησιακών, αναπτυξιακών και ψυχολογικών δυσκολιών των μαθητών.

1997

Ο Παναγιώτης Ζηρίδης έχει ήδη αποφασίσει να μην ακολουθήσει τη νέα πορεία του σχολείου.

1999

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Ζηρίδη, Τζωρτζίνα και Μάνια Σπέντζου εισέρχεται δυναμικά στον εκπαιδευτικό οργανισμό μετά από πολυετείς σπουδές στην Αγγλία και την Αμερική στους τομείς της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Δημιουργείται το Τμήμα Μαθητικής Φροντίδας με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων, υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων προσωπικοτήτων που θα συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Καθιερώνεται ο Θεσμός των Υποτροφιών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας να φοιτήσουν ως υπότροφοι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη πιστοποιούνται κατά ISO 9001. Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εγκαθιστά και εφαρμόζει συστήματα ποιότητας.

2000

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αδελφοποιούνται με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης.

Δημιουργείται το Τμήμα Φροντίδας Γονέων, το οποίο αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους γονείς.

Εισάγεται στο σχολείο το πρόγραμμα εφαρμογής της Θεωρίας των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, από το Πανεπιστήμιο του Harvard, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν και καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

2002

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη εγκαινιάζει στα Σπάτα ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα διεθνών προδιαγραφών σχεδιασμένο σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πάνω από 4.000 προσκεκλημένων, τα εγκαίνια πραγματοποιεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

2003

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο σχολείο στην Ευρώπη που διακρίνεται για τη «Δέσμευση στην Αριστεία» (Committed to Excellence) από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διοίκηση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management-EFQM).

2004

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη πιστοποιείται κατά ISO 14001 για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης του περιβάλλοντος. Δημιουργείται το πρόγραμμα «Τόποι Πολιτισμού» στο Δημοτικό.

2006

Δημιουργείται το ZED CLUB, ένα club επιμόρφωσης, αθλητισμού και προσωπικής ανάπτυξης για όλες τις ηλικίες.

2007

Δημιουργείται το Ωδείο Ζηρίδη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη βραβεύεται για 2η χρονιά από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα της Διοίκησης (EFQM). Είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκό Βραβείο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία».

2008

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ποιότητα και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος επαναπιστοποιείται κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας ΙSO 9001 και ISO 14001.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αδελφοποιείται με το σχολείο "Ελλάς-Μακεδονία" της Ακτής Ελεφαντοστού.

2009

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το πρώτο ελληνικό, μη διεθνές σχολείο, το οποίο γίνεται μέλος του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Ε.C.I.S. Ένας οργανισμός. ο οποίος προωθεί τα ιδεώδη και τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα στο χώρο της εκπαίδευσης και λειτουργεί ως καταλύτης στην προώθηση κι εφαρμογή των καινοτομιών.

2010

Το σχολείο αδελφοποιείται με την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

2011

Δημιουργείται το Ziridis Coaching Centre.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία με την Liverpool International Football Academy Soccer Schools.

2012

Δημιουργείται το «Zirdis Club» με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ γονέων, αποφοίτων και συνεργατών της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

2013

Συνεργασία με τον οργανισμό Cambridge International Εxaminations και δημιουργία δίγλωσσου προγράμματος. Το μοναδικό ελληνικό σχολείο που έχει αυτή την συνεργασία.

Δημιουργία iPad School: η Νέα Γενιά Ζηρίδη επενδύει στην ψηφιακή εκπαίδευση, τοποθετώντας διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και εισάγοντας, τα iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2014

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ανακοινώνει τη συνεργασία της με τις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ, στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά αθλητών.

2016

Το σχολείο γιορτάζει 85 χρόνια λειτουργίας και προσφέρει 85 υποτροφίες. Στη τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλωσόρισε στην μαθητική κοινότητα τους άριστους μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν για την υψηλή επίδοσή τους, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευση του σχολείου στον θεσμό της ακαδημαϊκής αριστείας.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διακρίνεται με το βραβείο «Γαλούχηση της Ηγεσίας» στον διαγωνισμό «Education Business Awards 2016». Μία ακόμα ξεχωριστή διάκριση για το σχολείο που δηλώνει έμπρακτα τη δέσμευσή του στην καλλιέργεια των ηγετικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, τα οποία ξεκινούν από τον Παιδικό Σταθμό και κορυφώνονται στο Λύκειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Pfizer και BioNtech ανακοίνωσαν επιτυχείς δοκιμές - Τραμπ: Σύντομα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: 160.000 κρούσματα την ημέρα παγκοσμίως εδώ και μία εβδομάδα

Οι πανηγυρισμοί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα - Οι παίκτες «μπουγέλωσαν» τον Μαρτίνς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης