Μείωση ενοικίων: Οι έμποροι διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους

Μείωση ενοικίων: Οι έμποροι διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους

«Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση», τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης απ' το Υπουργείο Οικονομικών

katastimata_emporika
Τη διαμαρτυρία των εμπόρων προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να τους εξαιρέσει απ' τη δίμηνη επέκταση του μέτρου μείωσης των ενοικίων. Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας τονίζει ότι «δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση – ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση». Ζητά δε «για λόγους ίσης μεταχείρισης του ελληνικού εμπορίου και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της, εντάσσοντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρανίκα έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Εφόσον η παράταση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση – ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου είναι πλήρως διασυνδεδεμένοι και υφίστανται εξίσου σημαντικές πιέσεις από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Μάλιστα το ζήτημα της μείωσης ή της επιδότησης των εμπορικών μισθώσεων έχει τεθεί επανειλημμένως από την ΕΣΕΕ στο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών ως ένα από τα πλέον επείγοντα αιτήματα του κλάδου.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης του ελληνικού εμπορίου και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της, εντάσσοντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η ιστοσελίδα για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών - Πού θα τις δείτε

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης