Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Τα πανηγύρια μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα σε υγειονομική βόμβα

Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Τα πανηγύρια μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα σε υγειονομική βόμβα

«Περισσότερο με ανησυχούν τα πανηγύρια που μπορεί να είναι πιο μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης», «αναμενόμενο» να έχουμε εισαγόμενα κρούσματα είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας

aliartos-panigiri
Την ανησυχία του για τα πανηγύρια μετά τις εικόνες που καταγράφηκαν σε Αλίαρτο και Γουδή μετέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Περισσότερο με ανησυχούν τα πανηγύρια που μπορεί να είναι πιο μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης, Είδατε τι συμβαίνει στη Σερβία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Ερωτηθείς αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για αυτού του είδους τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο καθηγητής Μικροβιολογίας απάντησε ότι «σε πρώτη φάση θα πρέπει να το δουν οι τοπικοί παράγοντες. Καταλαβαίνω ότι ένα πανηγύρι για ένα μικρό χωριό είναι το σημαντικότερο γεγονός του έτους αλλά ένα τέτοιο πανηγύρι μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα σε υγειονομική βόμβα, αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «όλοι πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά (σ.σ. την κρίση του κορωνοϊού)» προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάσταση ασταθής αλλά ελεγχόμενη».

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, «αναμενόμενο» το ότι υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα γιατί, όπως είπε, «ξέραμε ότι όταν ανοίξουν τα σύνορα με χώρες που έχουν περισσότερα κρούσματα από εμάς ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα».

«Το ότι τα βρίσκουμε ειναι καλό γιατί σημαίνει ότι το σύστημα είναι καλό. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει ο κόσμος να πειθαρχήσει τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

«Το ότι δεν έχουμε κρούσματα οφείλεται στο ότι πήραμε μέτρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουμε» κατέληξε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι ψάχνουν την White Porscha μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα - Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ

Τζίνα Αλιμόνου vs Παύλου Βαρδινογιάννη: H επιμέλεια των παιδιών στην «πολύ καλή μητέρα» Τζίνα

Δείτε βίντεο: Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί - Αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης