Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί - Αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί - Αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου - Αψήφισαν την ισχύουσα απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα - Ο Ουκρανός πρόξενος τούς πληροφόρησε ότι θα πρέπει να γυρίσουν πίσω

oukranoi
Προσωρινά κρατούμενοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, που ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα αψηφώντας την ισχύουσα απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα.

Η παράβλεψη της ισχύουσας ταξιδιωτικής απαγόρευσης διαπιστώθηκε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ είναι γνωστό πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών.

Οι Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις Ryanair και Wizz Air το απόγευμα του Σαββάτου.

Δείτε το βίντεο: 

17 Ουκρανοί Κρατούμενοι στο «Ελ. Βενιζέλος»


Ένας από τους 17 επιβαίνοντες, ονόματι Μαξίμ, υποστηρίζει ότι φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου εκείνος και οι συνεπιβάτες του υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορωνοϊό.

Κλείσιμο
Όταν έφτασαν, όμως, στην Αθήνα και κατόπιν ελέγχου ανέβηκαν οι τόνοι καθώς οι Ουκρανοί κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για αμεση επιστροφή στην πατρίδα τους. Εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διαταχθεί η κράτηση τους.

Οι πολίτες της Ουκρανίας βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση, ενώ οι ελληνικές Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

Οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες στα κελιά. Υποστηρίζουν ότι απουσιάζουν τα βασικά, δηλαδή χαρτί τουαλέτας, σαπούνι. Ισχυρίζονται δε οτι δεν τους παρέχεται νερό και τροφή.

Επιβάτες επικοινώνησαν με τον Ουκρανό πρόξενο, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Αθήνα. Οι δύο αυτές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έως 3.464 ευρώ αναδρομικά την Πέμπτη σε 235.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

Σοκάρει νέο ντοκουμέντο για τον ψευτογιατρό: Πόζαρε «ντυμένος» χειρουργός με... νυστέρι

Άλλο ένα 24ωρο κακοκαιρίας - Πότε θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης