Αντιδράσεις στο Βελιγράδι για το μπλόκο της Ελλάδας στους Σέρβους τουρίστες

Αντιδράσεις στο Βελιγράδι για το μπλόκο της Ελλάδας στους Σέρβους τουρίστες

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης δυσάρεστη - Αντιδράσεις υπάρχουν από τουριστικούς πράκτορες

promaxonas
Την ελπίδα του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, κάνοντας παράλληλα λόγο για δυσάρεστη και κακή απόφαση.

Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.

Εκτίμησε ότι όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Έντονη δυσφορία εκφράζεται από τους τουριστικούς πράκτορες. Όπως αναφέρει το voria.gr η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.

Σέρβος Πρέσβης: Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να ανοίξουν τα σύνορα

Η Σερβία έμπρακτα στήριξε τον Ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του σήμερα, ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπάσογιεβιτς, εκφράζοντας την ευχή να ανοίξουν και πάλι τα Ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους, το συντομότερο δυνατόν.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο κ. Σπάσογιεβιτς σχολίασε την απόφαση της Ελλάδας να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες από τις 6πμ σήμερα, λέγοντας ότι κατανοεί τη δύσκολη απόφαση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του, προσθέτοντας πως μόνο από κοινού μπορεί να ξεπεραστεί η επιδημιολογική κρίση, με προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών.

Κλείσιμο
Έκανε μάλιστα γνωστό, πως ενημερώθηκε έγκαιρα για το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους, από το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Ο Σέρβος Πρέσβης, ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα και τις Ελληνικές αρχές, καθώς όπως είπε η Σερβία ήταν η μόνη χώρα της περιοχής – εκτός των χωρών της Ε.Ε – της οποίας οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εισέρχονται στην Ελλάδα, γεγονός που δήλωσε ότι επιβεβαιώνει τους πολύ στενούς και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

«Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Σέρβους πολίτες και ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του Ντούσαν Σπάσογιεβιτς, στο παρακάτω βίντεο του grtimes:

Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα για το κλείσιμο των συνόρων


Ειδήσεις σήμερα: 


Η δικογραφία για τους εκβιαστές του Πειραιά: Πουλούσαν προστασία μέχρι και σε pet shop!

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Νέα μήνυση Καλογρίτσα με ντοκουμέντα για White House, Νίκο Παππά και... White Porscha

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης