Η δικογραφία για τους εκβιαστές του Πειραιά: Πουλούσαν προστασία μέχρι και σε pet shop!

Οι εκβιαστές, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, είχαν απλώσει τα δίχτυα τους από τις κυνομαχίες και τα επεισόδια στα γήπεδα, μέχρι τις τοκογλυφίες, τους κατα παραγγελία εμπρησμούς και τη «μεσολάβηση» για να λυθούν παρεξηγήσεις έναντι φυσικά αδράς αμοιβής

Ο Πειραιάς και οι γύρω περιοχές τους ανήκαν. Ήταν τα μεγάλα αφεντικά μιας δαιδαλώδους εγκληματικής οργάνωσης που δεν περιοριζόταν μόνο σε προστασίες καταστημάτων αλλά στη σφαίρα των έκνομων δραστηριοτήτων τους ήταν τα πάντα που θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήμα.

Από κυνομαχίες, συνοδείες και επεισόδια στα γήπεδα, μέχρι τοκογλυφίες, κατα παραγγελία εμπρησμοί, απάτες και «μεσολάβηση» για να λυθούν παρεξηγήσεις έναντι φυσικά αδράς αμοιβής. Ακόμη και pet shops εκβίαζαν και ζητούσαν προστασία 300 ευρώ το μήνα ενώ μέλη της οργάνωσης εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και εξυπηρετήσεις εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr είναι αποκαλυπτική και ξεδιπλώνει όλο το υπόγειο δίκτυο της παρανομίας που απλωνόταν σε όλο το μεγάλο λιμάνι...

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών κατάφερε να βάλει στο χέρι την πολυεπίπεδη ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφίες, απάτες κ.α. αδικήματα.

Έχουν συλληφθεί 11 μέλη εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και 10 Έλληνες ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και άλλοι 25 κατηγορούμενοι Έλληνες, από τους οποίους δύο αστυνομικοί και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ως προς την εμπλοκή των αστυνομικών, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς αστυνομικός είχε κεντρική συμμετοχή στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οι άλλοι δύο διαδραμάτιζαν περιφερειακό ρόλο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, η οργάνωση δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019, σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά.

Ως προς το modus operandi, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ως αρχηγικό μέλος 35χρονο συλληφθέντα, λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων και παρείχε «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένδυσης, εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους, διάφορα χρηματικά ποσά, σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης εκπροσωπούν οι δικηγόροι Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Κάσσης οι οποίοι επισημαίνουν στο protothema.gr πως «Το διαβιβαστικό της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελέσει μια ωραία έκθεση ιδεών. Ίσως μια έκθεση εκτιμήσεων ή ακόμα και ενδείξεων τελέσεως κάποιων πράξεων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί καταγραφή συγκεκριμένων έκνομων ενεργειών συνοδευόμενων με αποδείξεις. Σε μια ακροαματική διαδικασία, το κατηγορητήριο θα αποδο0μηθεί».

Στημένα παιχνίδια και προστασία στα γήπεδα

Η συμμορία του Πειραιά, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, παρείχε προστασία σε αθλητικούς συλλόγους ενώ από τις τηλεφωνικές υποκλοπές είχαν επαφές και γνώση για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του στοιχήματος.

IMG_9374


Ξυλοδαρμοί

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο σε πληθώρα ξυλοδαρμών και «τραμπουκισμών», συμμετέχοντας άλλοτε ως φυσικός αυτουργός ή άμεσος συνεργός και άλλοτε ως ηθικός αυτουργός, συχνά έναντι αμοιβής. Μάλιστα, κατόπιν δικής του εντολής, έγκλειστοι των φυλακών, χειροδικούσαν σε έτερους συγκρατούμενους τους.

IMG_9375


Εμπρησμοί-εκρήξεις και προστασία στους Ρομά

Για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στη νύχτα τα μέλη της ομάδας προχωρούσαν σε εμπρησμούς και εκρήξεις ενώ πουλούσαν προστασία ακόμη και σε Ρομά που
διατηρούσαν επιχειρήσεις με ρούχα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Τοκογλυφίες και απάτες

Τα μέλη της οργάνωσης, βασιζόμενα στην οικονομική ρευστότητα που τους εξασφάλιζε η παράνομη δραστηριότητά τους, προέβαιναν στην τέλεση οικονομικών εγκλημάτων, όπως απάτες, τοκογλυφίες, «σπάσιμο επιταγών» κ.α. συναφή αδικήματα, με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να επαυξάνονται οι παράνομες οικονομικές τους απολαβές.

IMG_9374
IMG_9378-_1_


Κυνομαχίες

Ακόμη δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα και η διενέργεια παράνομων χαρτοπαιγνίων, σε συνδυασμό με πράξεις τοκογλυφίας. Μάλιστα στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν (5) σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

IMG_9373


Ναρκωτικά

Μέλη της οργάνωσης, προέβαιναν σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών άλλοτε για ιδία χρήση και άλλοτε για την προώθηση τους σε άλλα άτομα. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, τα ναρκωτικά αναφέρονται ως: «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα».

Ο κύκλος εργασιών

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 32 περιπτώσεις εκβιάσεων, με το πρόσχημα παροχής προστασίας σε διάφορα καταστήματα όπως μπαρ, καφέ, Club, beach bar, περίπτερα, μουσικές σκηνές, ψητοπωλεία, ταβέρνες, χαρτοπαικτικές λέσχες, ουζερί. Δυο περιπτώσεις εμπρησμού οχημάτων, τον Δεκέμβριο του 2019 στο Μοσχάτο και τον Φλεβάρη του 2010 στη Νίκαια και απόπειρα εμπρησμού ημιυπόγειου διαμερίσματος στο Κερατσίνι τον Μάρτιο του 2020. Δυο περιπτώσεις έκρηξης αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού τον Φεβρουάριο του 2020 έξω από οικία στη Νίκαια και τον Ιούνιο του 2014 σε μοτοσικλέτα ενώ τον Απρίλιο του 2020 βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξωθεν οικίας στη Νίκαια, ο οποίος ενεργοποιήθηκε αλλά δεν εξερράγη. Τέσσερις κλοπές οχημάτων, σε δύο από τις οποίες απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από τους παθόντες χρηματικά ποσά.

Οι δικηγόροι Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Κάσσης

glikas
panagiotis-kassis


Δείτε βίντεο: Η δικογραφία για τους εκβιαστές του Πειραιά: Πουλούσαν προστασία μέχρι και σε pet shop!
Η δικογραφία για τους εκβιαστές του Πειραιά: Πουλούσαν προστασία μέχρι και σε pet shop!


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα μήνυση Καλογρίτσα με ντοκουμέντα για White House, Νίκο Παππά και... White Porscha

Παραλήρημα υποψηφίου για το Κογκρέσο: Η Μπιγιονσέ παριστάνει την Αφροαμερικανίδα αλλά δεν είναι!

Βίντεο-σοκ: Κεραυνός χτυπάει 16χρονο τερματοφύλακα ενώ κάνει προπόνηση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (32)

θα βρεθουν και αλλα θυματα ετσι

δημοσιοποιηση στοιχειων των παράσιτων της κοινωνιας

Στηβ

Η ασφάλεια αττικής κάνει εξαιρετική δουλειά!!!!

Νικ

Όταν βλέπεις υπερασπιση αυτπύς τους δικηγόρους καταλαβαίνεις ότι είναι ένοχοι

Πάρις από Μονάχο

Εύγε στον μέγιστο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τα αξία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Χρυσοχοΐδη θα λένε οι εκβιαστες και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ .

Ισόβια

Τούτοι δω δεν πρέπει να αποφυλακιστούν ποτέ. Χειρότεροι από άγρια θηρία. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα Ευρώπης ή σε ΗΠΑ η ποινή θα ήταν αυστηρότατα ισόβια. Θα είναι αλλιώς διαρκής απειλή για την κοινωνία.

Υπομοιραρχος Χωροφυλακής

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα στελέχη των Εκβιαστων . Εξαιρετική επιχείρηση να προταθούν για τον Αστυνομικό Σταυρό . !!! Εύγε !!!!!!

Πορκυ

κριμα αυτο το κρατος το καταντησατε τσιγγανογυφταροκαρακωσταινα

Μου αρεσουν οι δικηγοροι που λενε δεν θα σταθει το κατηγορητηριο

Μηπως αντι για τα pet shop θα πρεπει να αρχισουν να πουλανε προστασια σε δικηγορουσ...

Σωστος

Χρόνια σαπιλα αυτό το κράτος,αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί τους δείχνουν το δρόμο.Σωτηρια; αστεία πράγματα με τίποτα.

συμπέρασμα:

Τέτοιες σπείρες στέκονται μόνο αν έχουν και αστυνομικούς μέσα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης