Ιωάννινα: Έθαβαν στο δάπεδο μαγαζιού την κάνναβη από την Αλβανία

Ιωάννινα: Έθαβαν στο δάπεδο μαγαζιού την κάνναβη από την Αλβανία

Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων

ioannina
Περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, τα οποία προμηθεύονταν από άγνωστο συνεργό τους στην Αλβανία, είχαν κάνει τους τελευταίους πέντε μήνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τρεις Έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι δυο από αυτούς έκρυβαν σε μια ειδική κρύπτη στο πάτωμα του επαγγελματικού τους χώρου τις ποσότητες κάνναβης που εισήγαγαν από την γειτονική χώρα και τις διακινούσαν με οχήματα, μαζί με τον τρίτο συνεργό τους. Αν η ποσότητα ήταν μεγάλη, χρησιμοποιούσαν ως προπομπό και δεύτερο όχημα, ενώ επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρος 38,8 γραμμαρίων, δυο πιστόλια κρότου – λάμψης, 264 αβολίδωτα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, δυο μοτοσικλέτες, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα αγροτικό φορτηγό, μια ζυγαριά ακριβείας και 4.100 ευρώ από την πώληση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εξετάζουν και χειρόγραφες σημειώσεις για τις αγοραπωλησίες που βρήκαν κατά την έρευνα.

Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση. Μαζί τους παραπέμφθηκε ένας ακόμη Έλληνας που προμηθεύτηκε ναρκωτικά από αυτούς, ενώ κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών αποδίδονται και σε άλλα 24 άτομα τα περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Περιστέρα Μπαζιάνα ορκίστηκε επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σέρρες: Εκρηκτικά, σφαίρες και κοκαΐνη στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών

Καμπανάκι από μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): Η μάσκα έχει γίνει ασορτί να είναι στο πηγούνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης