Τουρισμός: Με μουσικές, λύρες και δώρα υποδέχτηκαν οι νησιώτες τους τουρίστες

Τουρισμός: Με μουσικές, λύρες και δώρα υποδέχτηκαν οι νησιώτες τους τουρίστες

Βίντεο από τις αφίξεις τουριστών σε Ρόδο, Κρήτη, Κω και Κέρκυρα - Γερμανοί οι περισσότεροι τουρίστες που έφτασαν - Με χορούς στη Ρόδο και λύρες στην Κρήτη περίμεναν τους επισκέπτες

aerodromio-irakleio43
Επιστροφή στην κανονικότητα και για τον... τουρισμό από σήμερα, καθώς η χώρα μας άνοιξε τα σύνορά της για τους τουρίστες, οι οποίοι ήδη από το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, όμως η Ελλάδα προσπαθεί να ανακάμψει τον τουρισμό της και να διασώσει την ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία, πάντα συμμορφωμένη με την ευρωπαϊκή απόφαση και πάντα με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο 

Με δώδεκα πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να έρθουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πτήσεις έφεραν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα υποδέχονται τους τουρίστες, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.
rodos_1
Κλείσιμο

Στην υποδοχή των πρώτων τουριστών βρίσκεται ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε αεροδρόμια τουριστικών περιοχών της χώρας.
rodos_2

Με λύρες υποδέχτηκαν τους τουρίστες οι Κρητικοί

Με μουσική υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη. Δύο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν αεροπλάνο από την Γερμανία ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους επιβάτες της πτήσης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου.

Πρώτη άφιξη αεροδρόμιο Ηρακλείου 1/7/2020


Ήδη έχουν γίνει 20 τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ στις 8:10 ήταν προγραμματισμένη να φτάσει πτήση από το Αμβούργο.

kriti_lyres
kriti_3
kriti_2

Και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Έφτασαν και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες, δύο μέρες μετά την άφιξη του πρώτου charter από τη Γερμανία στο οποίο επέβαιναν περίπου 170 Γερμανοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ, οι οποίοι έδωσαν μάχη όντας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό νησί. 
kos_1

Γερμανοί οι πρώτοι που έφτασαν και στην Κέρκυρα 

Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία κατέβασαν τροχούς στο Ι. Καποδίστριας στις 9 π.μ. Condor Φρανκφούρτη & Wizzair Βουδαπέστη και 9.50: Condor Ντίσελντορφ.
kerk_1
kerk_2

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού που βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Ο Υπ. Τουρισμού στην Κέρκυρα


Σε ποιες χώρες δόθηκε το «πράσινο φως»

Σήμερα, λοιπόν, ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού. Δεν επιτρέπονται (μέχρι τις 15 Ιουλίου) απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Συνεχίζεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών, ενώ εξαιρούνται 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα το θέμα θα εξεταστεί επί τη βάσει της αμοιβαιότητας. Όλες οι άλλες απευθείας πτήσεις επιτρέπονται. Συγχρόνως, θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων που προέρχονται από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Αποκαθίσταται πλήρως και η οδική σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε βίντεο: Από Τσεχία και Γερμανία οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη

Δεν ανοίγουν σήμερα τα σύνορα με την Αλβανία

Ενισχύεται η σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά Αιγαίου και Ιονίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης