Κορωνοϊός - Σύψας: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο ίσως το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός - Σύψας: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο ίσως το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα

Ο καθηγητής τόνισε ότι μια από τις ομάδες που παρεκκλίνουν από τις οδηγίες είναι οι νέοι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτή την τάση, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο

koronoios-ellada_12
Για δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος - μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον ιό

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε δεύτερο κύμα  κορωνοϊού από Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, ενώ όπως υποστήριξε για την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα είπε πως «είμαστε περισσότερο έτοιμοι ως σύστημα υγείας, ο πολίτης ξέρει καλύτερα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, ενώ έχουμε και κάποια φάρμακα στη διάθεσή μας».

Ο καθηγητής τόνισε ότι μια από τις ομάδες που παρεκκλίνουν από τις οδηγίες είναι οι νέοι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτή την τάση, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Αναφορικά με τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι οι πανδημίες είναι φαινόμενα που ακολουθούν κύκλους και πως στη χώρα μας «πέρασε το μπουρίνι από πάνω μας, μπορεί όμως να επανέλθει. Ο ιός υπάρχει ακόμα στην κοινότητα».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής μίλησε για το άνοιγμα του τουρισμού, μια διαδικασία που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες. Ο κ. Σύψας είπε ότι, εκτός από τα μέτρα που θα λάβει ο κρατικός μηχανισμός, «ο παράγων που θα καθορίσει πώς θα τα πάμε είναι η συμπεριφορά των πολιτών», επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τα φαινόμενα συνωστισμού».

Για τα μέτρα ασφαλείας σε αεροπλάνα και πλοία, ο καθηγητής υπογράμμισε πως στα αεροπλάνα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ στα πλοία θα ήταν μια καλή και έξυπνη τακτική για την προστασία επιβατών και πληρώματος.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα. Η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών ανήκει στους ασυμπτωματικούς. Το πρόβλημα της διασποράς από ασυπτωματικούς παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ροζ σκάνδαλο στο Ισραήλ - Ζευγάρι κάνει σεξ μέσα σε επίσημο όχημα του ΟΗΕ

Ερντογάν: Του γύρισαν την πλάτη οι νέοι - Πήρε 367.000 dislikes σε τηλεδιάσκεψη που έκανε

Σάλος από τις γυμναστικές επιδείξεις του Τζόνσον: Έκανε κάμψεις με... γραβάτα για να δείξει πόσο υγιής είναι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης