Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος γίνεται γνωστό, ότι το τελευταίο διάστημα ένας ρασοφόρος, που συστήνεται ως... πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων, μάλλον ψευδοκληρικος, εξαπατάει πιστούς αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς και εξορκισμούς.
«Με το πρόσχημα, ότι είναι ψυχοσωτήρας περιφέρεται στην πόλη της Καλαμάτας και της εκκλησιαστικής μας επαρχίας αυτοχαρακτηριζόμενος φωτισμένος και χαρισματούχος, τελεί Αγιασμούς και τάχα διαβάζει ασθενείς, ώστε τάχα να θεραπευθούν, εξαπατώντας τους πιστούς με διάφορες ψευδομαγγανείες, οργανώνοντας δήθεν πνευματικές συναντήσεις», τονίζει ο κ. Χρυσόστομος.
Και συνεχίζει: «Καθιστά τα σπίτια διαφόρων ευσεβών χριστιανών σε... εργαστήριο εξορκισμών, σε... βιομηχανία θαυμάτων, οραμάτων και δήθεν υπερφυσικών καταστάσεων, εκμεταλλευόμενος την απλότητα, αφέλεια και αγαθότητα αυτών».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει τους πολίτες να μην εμπιστεύονται «κάθε απατεώνα και θεομπαίχτη ρασοφόρο, ο οποίος εν ονόματι του Ιησού Χριστού προσπαθεί να συγκινήσει με το ύφος του, την εξωτερική του εμφάνιση, την υποκριτική συμπεριφορά και την δήθεν μαχητικότητα τους υπέρ της Ορθοδοξιας, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλεύεται ή και να επικαλείται την Ιεροσολυμίτική του καταγωγή και να ξεγελάει τους εύπιστους και απλούς ανθρώπους».
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events