Κύπρος: Χωρίς πιστοποιητικά με ένδειξη για κορωνοϊό οι αφίξεις στα αεροδρόμια από αύριο

Κύπρος: Χωρίς πιστοποιητικά με ένδειξη για κορωνοϊό οι αφίξεις στα αεροδρόμια από αύριο

Ποιοι επιβάτες θα μπορούν να φτάνουν από αύριο στα αεροδρόμια της Κύπρου χωρίς να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη στον κορωνοϊό

pafos
Τα αεροδρόμια της Κύπρου μπαίνουν από αύριο στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α (χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων), δεν χρειάζεται να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη στον κορωνοϊό, αλλά θα πρέπει να υπόκεινται στον αναγκαίο δειγματοληπτικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη «παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με αρκετές προκλήσεις και ενδοιασμούς, εντούτοις τα πράγματα μέχρι τώρα με την επαναλειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου, κυλούν ομαλά. Το επιβατικό κοινό ακολουθεί κανονικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο για τον κορωνοϊό, δηλαδή θερμομέτρηση, μάσκες και τηρώντας φυσική απόσταση μεταξύ τους».

Πρόσθεσε πως «από τις 9 Ιουνίου, ημέρα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Λάρνακας, μέχρι και τις 15 του μήνα, διακινήθηκαν από και προς την Κύπρο περίπου επτά χιλιάδες επιβάτες, με 85 πτήσεις, μεταξύ των οποίων και 19 πτήσεις επαναπατρισμού που μετέφεραν 1.266 άτομα. Ωστόσο οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με αυτές που θα εκτελούνταν τη συγκεκριμένη εποχή στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου», είπε, και σημείωσε πως «τις προηγούμενες μέρες φτάνουν στην Κύπρο περίπου χίλιοι επιβάτες την ημέρα».

Την Κυριακή θα λειτουργήσει κανονικά και το αεροδρόμιο της Πάφου με την πρώτη πτήση να φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στις επτά το βράδυ και να διενεργείται από την αεροπορική εταιρεία Ryanair. Την πτήση θα υποδεχθούν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι οι χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Α και δεν χρειάζεται οι επιβάτες να διαθέτουν τεστ κορωνοϊού, είναι η Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία.

Στην Β Κατηγορία περιλαμβάνονται το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ρουμανία και οι προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν πιστοποιητικό τεστ κορωνοϊού με αρνητική ένδειξη, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν την άφιξή τους.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι στην κατηγορία Β εκτός απροόπτου θα συμπεριληφθούν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Ολλανδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Ελλάδα και Αίγυπτος διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα στην Αν. Μεσόγειο

Λιβυκός «πόλεμος» με Ερντογάν, Γαλλία, Τραμπ και... Μπόλτον

Δένδιας σε αιγυπτιακή εφημερίδα: «Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης