Το Ισραήλ απαντά στον Τσαβούσογλου: «Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στη συμφωνία με τη Κύπρο για ΑΟΖ»

Το Ισραήλ απαντά στον Τσαβούσογλου: «Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στη συμφωνία με τη Κύπρο για ΑΟΖ»

Τι σχολίασε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, με αφορμή δηλώσεις του Τσαβούσογλου για την οικονομική συμφωνία των δυο χωρών που βρίσκεται σε ισχύ από το 2010

revel_israel
Το Ισραήλ είναι πλήρως δεσμευμένο στη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2010, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως το Ισραήλ θα πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία με του με την Κυπριακή Δημοκρατία αν θέλει να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία παρόμοια με εκείνη της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Ο κ. Ρεβέλ υπογράμμισε πως «το Ισραήλ σέβεται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της», προσθέτοντας πως η χώρα του είναι πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2010.

Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο CNNTurk πως το Ισραήλ παραχώρησε κάποιες θαλάσσιες περιοχές στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως μόνο αν ακυρωθεί η συμφωνία Ισραήλ - Κύπρου μπορεί να ενωθεί η τουρκική υφαλοκρηπίδα με εκείνη της Λιβύης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσαβούσογλου: «Δεν μπορεί κάθε ελληνικό νησί να έχει υφαλοκρηπίδα - Η Ελλάδα ζει σε όνειρο»

Θρήνος στα Χανιά για τον 33χρονο υποσμηναγό που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια στους επισκέπτες και τους πολίτες της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης