Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συνεχίζονται με Βιολογία και Κοινωνιολογία για τα Γενικά Λύκεια

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συνεχίζονται με Βιολογία και Κοινωνιολογία για τα Γενικά Λύκεια

Μετά τα Αρχαία και τα Μαθηματικά τα οποία κρίθηκαν βατά για τους υποψήφιους του νέου συστήματος

panelladikes-viologia
Με τα μαθήματα της Βιολογίας (Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους ΓΕΛ με το νέο και παλαιό σύστημα.

Τα αμέσως προηγούμενα μαθήματα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ήταν τα Αρχαία τα θέματα των οποίων κρίθηκαν βατά και τα Μαθηματικά για τα οποία σχολιάστηκε ότι δεν είχαν ακραία ζητούμενα.

Ειδικά, όμως, για τους υποψήφιους με το παλαιό σύστημα τα Μαθηματικά είχαν θέματα με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου Όπως λέει το υπουργείο Παιδείας το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Επιτρέπονται οι ορκωμοσίες στα ΑΕΙ και Κολλέγια σε ανοικτούς χώρους

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης: Επιτρέπονται οι ορκωμοσίες στα ΑΕΙ και Κολλέγια σε ανοικτούς χώρους,  απαγορεύεται η διενέργεια ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, απαγορεύεται η διενέργεια ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης για την απονομή τίτλων σπουδών στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι., σε ανοικτό χώρο, με συμμετοχή των φοιτητών, έως δύο (2) συγγενικών προσώπων και των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και λαμβάνοντας με ευθύνη των οργάνων διοίκησης του οικείου Α.Ε.Ι. όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Κλείσιμο
«Οσον αφορά στα Κολλέγια, από 1.6.2020 έως και τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 η απόφαση προβλέπει:1. Την απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία με εξαίρεση:
α) τη διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

β) τη διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

2. Επιτρέπεται η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης για την απονομή τίτλων σπουδών των Κολλεγίων σε ανοι-κτό χώρο, με συμμετοχή των σπουδαστών, έως δύο (2) συγγενικών προσώπων και των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και λαμβάνοντας με ευθύνη των οργάνων διοίκησης του οικείου Κολλεγίου όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

«Σεισμός» στη Βουλγαρία για τον Μπορίσοφ: Κοιμάται με ένα πιστόλι, χαρτονομίσματα των €500 και ράβδους χρυσού

Επίθεση με βιτριόλι: Νέες χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης για τον Νώντα - «Αν φύγει η λευκή μαγεία…»

Λέσβος: Τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο με μηχανές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης