Πανελλαδικές 2020: Στα μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2020: Στα μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ

«Συναγερμός» σε εξεταστικό κέντρο στον νομό Λαρίσης

panellinies-2020
Στα Μαθηματικά (Αλγεβρα), μάθημα Γενικής Παιδείας εξετάζονται σήμερα Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. . Για τα μαθηματικά με το νέο σύστημα τα θέματα, όπως σχολίασε η ΟΕΦΕ ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και καλά διατυπωμένα. «Απευθύνονται σε καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη καιέχουν ευχέρεια στις πράξεις. Καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Για να γράψει ένας μαθητής καλά θα έπρεπε να έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς απαιτούνταν γνώσεις από προηγούμενες τάξεις του Λυκείου. Οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς μπορούσαν να προσεγγίσουν και να ξεπεράσουν το 10.Συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διότι τα θέματα ίσως είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών» ΟΕΦΕ. Τα θέματα των Αρχαίων Προσανατολισμού κρίθηκαν για κατάλληλα προετοιμασμένους μαθητές, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Εξετάζεται η γνωστική και αντιληπτική ικανότητα των μαθητών καθώς καλούνται να γνωρίζουν όλο το εύρος του σχολικού εγχειριδίου. Ίσως να δυσκολέψει τους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης, το παράλληλο κείμενο είναι στοχευμένο. Βατό χαρακτηρίζεται και το αδίδακτο κείμενο. Αναμενόμενες είναι οι ασκήσεις που αφορούν τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χαρακτήρισε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών η Eταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

«Συναγερμός» χθες σε εξεταστικό Κέντρο στον νομό Λαρίσης

Συναγερμός σήμανε χθες σε ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα του νομού Λαρίσης όταν ένας υποψήφιος παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο. Κατά τη θερμομέτρηση του υποψηφίου διαπιστώθηκε ότι είχε δέκατα. Αρνητικό αποδείχθηκε το μοριακό –διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε αργότερα ο υποψήφιος, ενώ ακολουθήθηκε αναλυτικά το πρωτόκολλο. Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19 γενική γραμματέα Αναστασία Γκίκα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Εξεταστικό Κέντρο για προληπτικούς λόγους.

Οδηγίες για τις εγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Από σήμερα έως τις 2 Ιουλίου 2020 πραγματοποιούνται οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Αναλυτικα: Από τις 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 θα μπορούν όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση». Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes».Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Καθηγητές καλλιτεχνικών

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο μείωσης των καλλιτεχνικών στην Α λυκείου και κατάργησης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου εκφράζει η Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στον προαύλειο χώρο της ΑΣΚΤ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γαλλία: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει για το τουρκικό πρόβλημα

Politico: Ο Σχοινάς θέτει τα θεμέλια για μια ευρωπαϊκή πολιτική υγείας

Χίος: Οι μετανάστες μετέτρεψαν σε... πισίνα το φράγμα Ζυφιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης