Απαγωγή Μαρκέλλας: Γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Απαγωγή Μαρκέλλας: Γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Βίντεο ντοκουμένο με μία γυναίκα και έναν ηλικιωμένο - Ποιους ψάχνει η αστυνομία - Πολύ κοντά στην εξιχνίαση οι αρχές - Τι δείχνει το βίντεο από κατάστημα

speira-peripoliko-fanari
Σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας φαίνεται να επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισής της ανήλικης, η οποία χάθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικώς, σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμαριά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας.

Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση. Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που την συνάντησε σήμερα.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Κλείσιμο
Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος έχει καταγράψει το 10χρονο κοριτσάκι να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Η αστυνομία αναζητάει και έναν ηλικιωμένο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Μαρκέλλα - Κάμερα ασφαλείας


Το 10χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με την κατάσταση της υγείας της, να μην εμπνέει ανησυχία. Για τους συγγενείς της 10χρονης πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Μαρκέλλα γλίτωσε, είναι καλά και πλέον απόλυτα ασφαλής.

Τι είπε η μητέρα της
«Την είδα χθες είναι καλά, απλά νοσηλεύεται για τις πρώτες βοήθειες. Είναι κουρασμένο και τρομαγμένο. Με πήρε αγκαλίτσα», είπε η μητέρα της 10χρονης, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στο παιδί.

«Δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν. «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.
Αδελφός 10χρονης - GRTimes.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα μετά το θάνατο μαύρου άνδρα από αστυνομικά πυρά

Ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού: Πώς ετοιμάζονται τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης