Προσφυγικό - Γερμανία: Αναλαμβάνει άλλα 249 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Προσφυγικό - Γερμανία: Αναλαμβάνει άλλα 249 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Η Γερμανία έχει ήδη υποδεχτεί 47 παιδιά - Τι ανακίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ

prosfyges_lesvos
Η Γερμανία θα αναλάβει τη φροντίδα επιπλέον 249 προσφυγόπουλων από την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για ασθενείς, αδέλφια ανηλίκων που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία και κάποιους γονείς.

«Επειδή ο κορωνοϊός βρίσκεται τώρα σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, αποφασίσαμε ως υπουργείο Εσωτερικών -και σήμερα μίλησα και με την καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο για αυτό- να αναλάβουμε και άλλα παιδιά από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει ήδη υποδεχτεί 47 παιδιά. Επιπλέον έξι παιδιά ήταν την ημέρα του ταξιδιού πολύ άρρωστα για να ταξιδέψουν και θα προστεθούν στην επόμενη αποστολή, εξήγησε.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, την περασμένη εβδομάδα, αποστολή δύο συνεργάτιδών του μετέβη στην Ελλάδα και συνέταξε εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση. «Υπάρχουν εκεί 243 άρρωστα παιδιά και επειδή περίπου 12 άλλες χώρες θα αναλάβουν διάφορες ομάδες ατόμων -οικογένειες, ασυνόδευτους ανηλίκους-, θα ήθελα εμείς να φέρουμε στη Γερμανία αυτά τα 243 άρρωστα παιδιά. Πρόκειται και για αδέρφια, ανηλίκους, κάποιους γονείς», ανέφερε ο κ. Ζεεχόφερ και σημείωσε ότι η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό επιτρέπει τώρα κάποιες δυνατότητες δράσεις, «οι οποίες θα αξιοποιηθούν». «Πάντα έλεγα ότι στην μεταναστευτική πολιτική μου περιλαμβάνεται η τάξη, αλλά και ο ανθρωπισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι προβληματισμοί και τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Γιατί ο συνωστισμός χτυπάει καμπανάκι στις αρχές - Εντατικά «μαθήματα» στα νησιά

Κράξιμο για τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» μετά το επεισόδιο με τον Χαρδαλιά: Κάποιος να τη μαζέψει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης