Ζεεχόφερ σε βουλευτές: Να μην λέτε ότι η Γερμανία θα υποδεχτεί πρόσφυγες - Δεν είναι ανοιχτά τα σύνορά μας

Ζεεχόφερ σε βουλευτές: Να μην λέτε ότι η Γερμανία θα υποδεχτεί πρόσφυγες - Δεν είναι ανοιχτά τα σύνορά μας

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και είπε ότι η χώρα του θα την στηρίξει, όπου είναι εφικτό

seehofer
«Η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και η Γερμανία θα την στηρίξει όπου είναι εφικτό» εμφανίζεται να δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, κατά την διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, που επικαλείται το περιοδικό Stern.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Ζεεχόφερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης απ' ό,τι το 2015» και χαρακτήρισε την κατάσταση «κρίσιμη».

«Εάν κάνουμε τώρα λάθος, δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε το θέμα, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με "2015+"» φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά».

Ζήτησε, δε, από τους βουλευτές, να αποφεύγουν να μιλούν για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από την Γερμανία, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κ. Ζεεχόφερ φέρεται ακόμη να συμφώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να σταθεροποιηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστέρηση στην επεξεργασία της νέας νομοθεσίας ασύλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης