Σακέλλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο τουρισμός χάθηκε για φέτος

Σακέλλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο τουρισμός χάθηκε για φέτος

«Όλα τα νησιά αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

unnamed
«Σήμερα έχουν ενισχυθεί οι μετακινήσεις. Δρομολογούνται κάποια καινούρια πλοία. Μπαίνουμε σε μια εποχή που ελπίζουμε να υπάρχει ζωηρότερη κίνηση από ότι μέχρι τώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι τουρισμός δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα ξενοδοχεία. Συνεπώς τα πλοία εργάζονται για τη μεταφορά εμπορευμάτων που είναι μειωμένη κατά 50% και για κάποιους επιβάτες που έχουν σπίτια σε νησιά. Η κίνηση παραμένει πολύ χαμηλά. Σε σχέση με πέρσι είμαστε 85% κάτω» είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακέλλης «Πέρσι τον Ιούνιο είχαμε διακίνηση 2 εκατ. ατόμων, δηλαδή περίπου 70.000 άτομα την ημέρα. Πού θα τα βρούμε αυτά τώρα; Ο τουρισμός είναι μηδέν. Μετά τον Ιούλιο που θα έχουν ξεκινήσει να φέρνουν τουρίστες τα αεροπλάνα ίσως υπάρξει κίνηση».

Πρόσθεσε δε ότι «Όλα τα νησιά αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται. Τώρα δεν χρειάζεται να βελτιωθεί το θέμα του πρωτοκόλλου, αφού δεν υπάρχει αυξημένη επιτατική κίνηση. 'Όμως μπορεί να χρειαστεί το επόμενο Σαββατοκύριακου του Αγίου Πνεύματος ίσως να βελτιωθεί το θέμα του πρωτοκόλλου καθώς θα υπάρξει αύξηση της επιβατικής κίνησης. Να καταργηθεί το 50% μετά τις 15 Ιουνίου. Τα συμβατικά πλοία έχουν και εξωτερικούς χώρους και μπορούν οι εταιρείας να ρυθμίζουν το αριθμό των επιβαινόντων που να είναι ασφαλείς».

«Αυτό που ελπίζουμε είναι να έχουμε από 15 Ιουλίου και μετά το 50% της περσινής επιβατικής κίνησης. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Ο τουρισμός χάθηκε για φέτος. Τα ταχύπλοα θα ταξιδέψουν όταν δημιουργήσουμε συνθήκες που να είναι εμπορικά δυνατή η δρομολόγησή τους όπως έγινε και με τα αεροπλάνα. Η ακτοπλοΐα ήταν μέχρι τέλος Μαΐου 93% μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμή. Φέτος ευελπιστούμε πως θα βοηθηθούμε από τον εσωτερικό τουρισμό, γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τις τιμές. Θέλουμε στήριξή από το κράτος» κατέληξε ο κ. Σακέλλης.




Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ και δέος στις ΗΠΑ - Παγκόσμια ανησυχία από τις εικόνες εμφυλίου

Viral η μαύρη διαδηλώτρια που γονάτισε μπροστά στο «τείχος» των αστυνομικών

Σε συγκρούσεις και λεηλασίες κατέληξε διαδήλωση στον Καναδά για τον Τζορτζ Φλόιντ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης