Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με σύνθημα «τo ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μέσα στα υπουργεία» αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην τροπολογία που εισάγει κάμερες στις σχολικές τάξεις

ekpaideftikoi
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ. Κατά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου αποφασίστηκε να προηγηθούν στην πορεία τα πανό των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και να ακολουθήσουν οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και κατόπιν οι άλλες συλλογικότητες.

«Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια, με τήρηση των προστατευτικών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, γάντια), ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία της ντροπής που εισάγει κάμερες στις σχολικές τάξεις» αναφέρει στο κάλεσμά της η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση και το Δίκτυο Προοδευτικών Ριζοσπαστικών και Ανεξάρτητων Κινήσεων.

Πορεία για το εκπαιδευτικό


Πορεία για το εκπαιδευτικό


ekpai2


Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στο πολυνομοσχέδιο που απομακρύνει τα παιδιά από εκπαιδευτική διαδικασία και δεν διαπαιδαγωγεί. Μέσα από την επαναφορά του αναχρονιστικού μέτρου της αναγραφής της “διαγωγής” των μαθητών/τριών στα απολυτήρια και των πολυήμερων ποινών για τους μαθητές και μαθήτριες, η Νίκη Κεραμέως στιγματίζει για μια ζωή τη νέα γενιά.

Παράλληλα, επαναφέρει την «τράπεζα θεμάτων» εμπεδώνοντας έτσι ένα εξετασιοκεντρικό μοντέλο σχολείου που οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες, την σχολική αποτυχία και την μαθητική διαρροή.

Κλείσιμο
Επίσης, επιλέγει να διογκώσει τις ταξικές ανισότητες για την πρόσβαση της τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς θέτει ως βασικό κριτήριο για την μετεγγραφή φοιτητών/τριών σε άλλο τμήμα τις επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, παραμερίζοντας τα κοινωνικά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Ακόμη, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τις Πρυτανικές εκλογές στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, επαναφέρει ένα αυταρχικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων που αφορά λίγους, οδηγεί στην συρρίκνωση της δημοκρατίας, και αποκλείει το μεγαλύτερο τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας από τις εκλογές.

sidagma


Τέλος, δημιουργείται ένα νέο καθεστώς για την λειτουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από ΑΕΙ καθώς και θερινών προγραμμάτων σπουδών, γεγονός που διευρύνει τις πτυχές ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Οι ομοσπονδίες ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη.

Απέσυρε κρίσιμες διατάξεις λόγω αντιδράσεων Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αποσύρει κρίσιμες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου υπό το βάρος των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Διατάξεις που αφορούσαν το αντιπαιδαγωγικό πισωγύρισμα, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη στα δημοτικά, αποκλείοντας μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού, των νέων άνω των 17 ετών, από τα ΕΠΑΛ και εισάγοντας οπισθοδρομικές ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αρτέμιδα: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 65χρονου που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε αυλή

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση στο πρόγραμμα - Εξετάζεται η επιδότηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Δείτε βίντεο: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης