Στην επανάληψη της σύστασης των ειδικών για τήρηση των αποστάσεων και στις παραλίες επέμεινε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στον ΘΕΜΑ 104,6.
«Εάν είμαστε σε παραλία σε μικρότερη απόσταση του 1 μέτρου θα έχουμε θέμα πιθανής μετάδοσης κορωνοϊού» είπε ο κ. Γώγος τονίζοντας ότι «οι παραλίες πρσφέρονται για να υπάρχουν αποστάσεις».
Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού και ειδικά την πρόταση να μην υπάρχουν κενά μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ο κ. Γώγος είπε ότι «είναι ένα θέμα προβληματισμού επειδή η καμπίνα είναι κλειστός χώρος».
«Οι μάσκες είναι ένα μέτρο που βοηθάει όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, βοηθάει η αντισηψία, βοηθάει η απολύμανση αλλά δεν εξαλείψει τον κίνδυνο. Για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την αρνητικότητα των τεστ που θα βγαίνουν γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.
Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις ακροατών ο καθηγητής Γώγος εξήγησε ότι «όταν βγαίνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους δεν χρειάζετια να τηρούμε αποστάσεις»
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι