Καθηγητής Γώγος στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις παραλίες: Απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου δημιουργεί πρόβλημα

Καθηγητής Γώγος στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις παραλίες: Απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου δημιουργεί πρόβλημα

paralia-nafplio
Στην επανάληψη της σύστασης των ειδικών για τήρηση των αποστάσεων και στις παραλίες επέμεινε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Εάν είμαστε σε παραλία σε μικρότερη απόσταση του 1 μέτρου θα έχουμε θέμα πιθανής μετάδοσης κορωνοϊού» είπε ο κ. Γώγος τονίζοντας ότι «οι παραλίες πρσφέρονται για να υπάρχουν αποστάσεις».

«Δεν ζητάμε να μείνοιυν όλοι μέσα, ζητάμε να κρατούν αποστάσεις. Αν τηρείς τις αποστάσεις δεν θα έχεις πρόβλημα» επανέλαβε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού και ειδικά την πρόταση να μην υπάρχουν κενά μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ο κ. Γώγος είπε ότι «είναι ένα θέμα προβληματισμού επειδή η καμπίνα είναι κλειστός χώρος».

«Οι μάσκες είναι ένα μέτρο που βοηθάει όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, βοηθάει η αντισηψία, βοηθάει η απολύμανση αλλά δεν εξαλείψει τον κίνδυνο. Για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την αρνητικότητα των τεστ που θα βγαίνουν γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις ακροατών ο καθηγητής Γώγος εξήγησε ότι «όταν βγαίνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους δεν χρειάζετια να τηρούμε αποστάσεις»

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός: Οι «γκρίζες ζώνες» των οδηγιών της ΕΕ - Με ποιες χώρες κλείνει συμφωνία η Ελλάδα

Πώς ο Ζούκερμπεργκ και «έφαγε» το Instagram και βασανίζει τον εφευρέτη του

Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης