Δίωξη στον 52χρονο για το παραπλανητικό τηλεφώνημα που προκάλεσε τα επεισόδια στην Κυψέλη

Δίωξη στον 52χρονο για το παραπλανητικό τηλεφώνημα που προκάλεσε τα επεισόδια στην Κυψέλη

Ο 52χρονος κάτοικος Κυψέλης αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί μόλις αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα ποινικά δικαστήρια για προστασία από τον κορωνοϊό

kypseli
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο ο 52χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για το τηλεφώνημα «παγίδα» στην αστυνομία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ένα τηλεφώνημα που πυροδότησε τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μεταξύ αστυνομικών και των περίπου 300 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Επίθεση στην Κυψέλη: Έσβησαν τα φώτα και χωρίς προειδοποίηση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν με χημικά


Σε βάρος του 52χρονου άνδρα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κυψέλη, ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελική αρχή ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία στο αυτόφωρο μονομελές, πλην όμως αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να δικαστεί μόλις αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα ποινικά δικαστήρια για προστασία από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι ενώπιον του δικαστηρίου ο 52χρονος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του επειδή οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για εργαλείο της δουλειάς του. Απαντώντας η έδρα υπενθύμισε στον κατηγορούμενο ότι η συσκευή αποτελεί αντικείμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εναντίον του.

Το τηλεφώνημα - παγίδα

Κλείσιμο
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν χθες στη σύλληψη του 52χρονου αφού ταυτοποίησαν τον αριθμό του τηλεφώνου, που ο κατηγορούμενος είχε χρησιμοποιήσει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για να καλέσει την Άμεσο Δράση. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο 52χρονος ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση ληστών και καλούσε άμεσα σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και τηλεφώνησαν ξανά στον 52χρονο, ο φέρεται να τους είπε: «Είμαι στην πλατεία, κινδυνεύω». Οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στη πλατεία αλλά όταν έφτασαν εκεί αντί για το …θύμα της ληστείας δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί. Ακολούθησαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Τέλος, στα τηλεφωνήματα της αστυνομίας που ακολούθησαν προς το …δήθεν θύμα ληστείας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο που είχε χρησιμοποιήσει αρχικά είχε απενεργοποιηθεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαυροειδάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες

Μέρα «ορόσημο» για την επιστροφή στην κανονικότητα: Ανοίγουν σήμερα μαγαζιά, νησιά και σχολεία

Σύψας μετά τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες: Χωρίς αποστάσεις ο ιός μεταδίδεται και στον ανοιχτό χώρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης