Κιμ Γιονγκ Ουν: Οργιάζουν οι φήμες περί... σωσία την Πρωτομαγιά

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οργιάζουν οι φήμες περί... σωσία την Πρωτομαγιά

Χαμός έχει ξεσπάσει στα social media με τους χρήστες να αμφιβάλουν ότι ήταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αυτός που εμφανίστηκε σε εργοστάσιο την περασμένη Παρασκευή

kim98
Eίτε εμφανίζεται δημοσίως είτε εξαφανίζεται για ημέρες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα απασχολήσει τα ΜΜΕ δίνοντας τροφή για σχόλια και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά την κατάσταση της υγείας του.

Μετά την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από 20 μέρες φημών για την κατάσταση της υγείας του, ο 36χρονος Κιμ έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και η κατάσταση κάπως ηρέμησε.



kim_skorea


Κλείσιμο
Με την παρουσία του έδειξε ότι βρίσκεται εν ζωή καθώς οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι είχαν πεθάνει ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί δύσπιστοι, με αφορμή το γεγονός ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δεν δημοσίευσε βίντεο από τα εγκαίνια του εργοστασίου όπου παραβρέθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, παρά μόνο φωτογραφίες.

Κάνοντας ζουμ στο φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στην δημοσιότητα, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αλλά κάποιος σωσίας του. Μάλιστα, ήδη οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media εντοπίζουν τις...διαφορές στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.



Το λίγο… διαφορετικό αυτί, η πιο ίσια οδοντοστοιχία του, η πιο λεπτή μύτη του αλλά και η έλλειψη ρυτίδων στο μέτωπο και γύρω από τα τα μάτια του σε σχέση με παλαιότερες φωτογραφίες του, φούντωσαν τις φήμες ότι δεν ήταν αυτός στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση αλλά ένας… σωσίας του.

Οι πιο παρατηρητικοί χρήστες των social media, που «έβαλαν στο μικροσκόπιο» τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ-Ουν ισχυρίζονται, όπως γράφει η εφημερίδα «The Sun», ότι αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες θα διαπιστώσει διαφορές στο πρόσωπο, τα μαλλιά και τα δόντια του σε σύγκριση με προηγούμενες εμφανίσεις.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε πλαστική και διαπιστώνουν μικρές διαφορές στη μύτη, τις ρυτίδες, τα δόντια τα μαλλιά και τα αυτιά του Κιμ Γιονγκ Ουν. Υπάρχει όμως και το σενάριο, οι φωτογραφίες να έχουν απλά «πειραχτεί».

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τζένιφερ Τζενγκ ήταν η πρώτη που επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο «εκδοχές» του Κιμ, επισημαίνοντας διαφορές στα δόντια και τα αυτιά.

«Είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν που εμφανίστηκε την 1η Μαΐου ο αληθινός;» διερωτήθηκε στο Twitter.

«Είναι γνωστό και γεγονός πως ο Κιμ χρησιμοποιεί σωσίες», επισημαίνουν οι «International Business Times».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση αφότου προήδρευσε σε συνεδρίαση του πολιτικού του γραφείου την 11η Απριλίου. Την επομένη, τα επίσημα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως επιθεώρησε καταδιωκτικά σε βάση της βορειοκορεάτικης Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ πολλαπλασιάστηκαν όταν απουσίασε από τους εορτασμούς της 15ης Απριλίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ημέρα στο βορειοκορεάτικο πολιτικό ημερολόγιο, αφού όλη η χώρα τιμά την επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Υποβαθμίζοντας τη σεναριολογία που έδινε κι έπαιρνε, ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μουν Τζε-ιν, του προέδρου της Νότιας Κορέας, διαβεβαίωνε την 26η Απριλίου πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι εν ζωή και η υγεία του είναι καλή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η ώρα της απολογίας - Στο πλευρό του 29χρονου οι συγγενείς του

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τα βίντεο από την Αγία Παρασκευή

Δείτε βίντεο: Συνωστισμός και σήμερα στις τράπεζες - Ουρές στον Βύρωνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης