Άρση των μέτρων: Ομαλά κύλησαν οι πρώτες ώρες της νέας κανονικότητας

METRO--2-ATHNA-KORONAIOS-MASKES-ARSH-APAGOREYSHS-ELLADA-SYGINWNIES-αρτηροθ

Υπό συζήτηση να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης  - Ο ρόλος του δείκτη R0 και του... καλοκαιριού - Από 100 έως 1.500 ευρώ τα πρόστιμα για όσους δεν φορούν μάσκα ή δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας των καταστημάτων

Περισσότερο τη συνέχεια της «συλλογικής επιτυχίας» της Ελλάδας παρά την μετάβαση σε μια νέα φάση θύμιζε η χθεσινή πρεμιέρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς με δημιουργικό άγχος αντιμετώπισε η συντριπτική πλειοψηφία το πρώτο άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων μετά από 42 ημέρες. Με ειδικές οδηγίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους εργασιακούς χώρους και τις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες προσήλθαν χθες σε μεγαλύτερους αριθμούς, αλλά με την ίδια ευλαβική προσήλωση στα μέτρα υγιεινής και προστασίας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το δόγμα «ΧΑΜ», δηλαδή Χέρια – Αποστάσεις – Μάσκες.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά


Παρότι η κίνηση στις οδικές αρτηρίες των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά) ήταν αισθητά αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η τήρηση των αποστάσεων, αλλά και των προδιαγραφών σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν σχεδόν συντριπτική, την ώρα που εντατικοί ήταν χθες οι έλεγχοι των ειδικών κλιμακίων, αλλά και αυξημένη η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών για τυχόν παραβάσεις ως προς τις μετακινήσεις.

Αγχωμένοι οι επιβάτες σε μετρό, λεωφορεία - Φορούν μάσκες, τηρούν αποστάσεις

Το ξεκίνημα «με το δεξί» έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει νωρίτερα άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ενώ παράλληλα εξετάζεται το να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι για όσο διάστημα θα είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, «εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα».

Ο παράγοντας καιρός και η παρακολούθηση του δείκτη R0

Πυξίδα σε αυτή τη φάση θα είναι ο δείκτης μετάδοσης του ιού, R0, γνωστός και ως πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής της νόσου, που υπολογίζει σε πόσους ανθρώπους μεταδίδει κατά μέσο όρο τον ιό ένα μολυσμένο άτομο.  Σύμφωνα με όσα είπε την Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας «πλέον και κατά 98,5% ακρίβεια το R0 μας είναι πολύ κάτω του 1. Είναι κάτω και του 0,5»

Στο καλό για όλους μας σενάριο οι ειδικοί θεωρούν πως πιθανότατα θα έχουν σύμμαχο τον καιρό. Σχεδόν όλοι οι αναπνευστικοί ιοί, μεταξύ των οποίων είναι και ο SARS-COV-2, είναι εποχικοί. Εκτιμούν δηλαδή πως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία του νέου κορωνοϊού, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί με πιο σαφή τρόπο στις αρχές Ιουνίου. Τα μέχρι τώρα δεδομένα των μελετών που έχουν γίνει συνηγορούν σε αυτό, ωστόσο οι ειδικοί περιμένουν να δουν τη συμπεριφορά του κορωνοϊού και σε πραγματικές συνθήκες.

Αν ωστόσο ο δείκτης αυτός αρχίσει να ανεβαίνει μέχρι τις 18 με 20 Μαϊου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά την πρώτη άρση μέτρων, η Επιτροπή πιθανότατα θα εισηγηθεί εκ νέου κλείσιμο καταστημάτων λιανεμπορίου. Και θα πρόκειται για μία εισήγηση που είναι προφανές πως θα μεταθέτει χρονικά όλο το πλάνο της άρσης των μέτρων.

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Εκτός από το συλλογικό αίσθημα ευθύνης, τυχόν «παραφωνίες» ως προς τη συμμόρφωση με την νέα κανονικότητα ξόρκισαν χθες και οι γραμμές πέντε Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που εκδόθηκαν χθες το βράδυ, «ναρκοθετώντας» το πεδίο των επίδοξων παραβατών. Ο… «τιμοκατάλογος» των προστίμων, τα οποία θα βεβαιώνει η ΕΛΑΣ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

· 300 ευρώ πρόστιμο εξαιτίας της μη χρήσης μάσκας σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα

· 150 ευρώ για τη μη τήρηση απόστασης στο 1,5 μέτρο

· 150 ευρώ για το Δημόσιο - ιδιωτικές επιχειρήσεις

· 150 ευρώ σε οδηγούς ταξί και επιβάτες που δεν χρησιμοποιούν μάσκα, ή όταν οι οδηγοί ταξί έχουν υπεράριθμους επιβάτες

· 1.000 ευρώ σε κομμωτήρια για την μη τήρηση λίστας ραντεβού, όπως και των κανόνων υγιεινής και αποστάσεων εσωτερικά του καταστήματος

· 2.000 ευρώ σε ΚΤΕΟ για μη τήρηση ραντεβού.

Σε μια συμβολική κίνηση, πέρα από τα ελεγκτικά σώματα, αυτοψία χθες πραγματοποίησε στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας που επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να διαπιστώνει ιδίοις όμμασι ότι «υπήρχε κίνηση στα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας, κυκλοφόρησε ο κόσμος και τηρήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας. Η πρώτη μέρα πήγε καλά για τα καταστήματα που λειτούργησαν», καθώς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες.

Βίντεο κομμωτήριο gino απολυμαινει τις χτένες


Εξίσου ικανοποιητική υπήρξε και η εικόνα τήρησης από πλευράς των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με επίκεντρο τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις στις αποβάθρες, αλλά και σημάνσεις τήρησης των αποστάσεων εντός των συρμών. Με την επιβατική κίνηση να είναι αυξημένη σε σχέση με το τελευταίο διάστημα -απέχοντας ωστόσο παρασάγγας από τις εποχές προ πανδημίας- 300 «βοηθοί επιβατών» παρείχαν χρηστικές πληροφορίες από νωρίς χθες το πρωί στους κεντρικούς σταθμούς, διευκολύνοντας τους επιβάτες με την τήρηση των νέων κανόνων προστασίας. Με… μάσκες κυκλοφόρησαν και οι οδηγοί ταξί, αφού η επιστροφή στην νέα κανονικότητα έφερε τους εργαζόμενους πιο κοντά στους χώρους εργασίας, αλλά σε διαφορετικές τροχιές. Συγκεκριμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι μεταβαίνουν από τις 7 έως τις 9 το πρωί, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε δύο κύματα, από τις 9 έως τις 10 το πρωί, οπότε και ανοίγουν πλέον τα επιτρεπόμενα, εμπορικά καταστήματα.

Βίντεο μετρο 2


Σε κάθε περίπτωση, υποχρεωτική παραμένει στο εξής η χρήση μάσκας για πελάτες:

· Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί

· Στα Ασανσέρ

· Στα Νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Και ειδικά για τους εργαζόμενους, εκτός από τους παραπάνω χώρους και στα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Τα κομμωτήρια, άλλωστε, πρωταγωνίστησαν στην πρώτη ημέρα μετάβασης στην νέα κανονικότητα, καθώς τα ραντεβού έχουν ήδη καλυφθεί στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Δηλωτικά της συλλογικής άμυνας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πανδημία είναι και τα 110.000.000 γραπτά μηνύματα που δέχτηκε το 13033 τις τελευταίες 42 ημέρες, με την αναλογία να ξεπερνά τα 1.818 το λεπτό.

agia paraskevi 3


Παρότι το σύστημα ελέγχου των μετακινήσεων μέσω του 13033 ή της γραπτής βεβαίωσης αποτελεί πια παρελθόν, οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις είναι ακόμη εδώ, όπως περιγράφεται στις σχετικές ΚΥΑ, καθώς απαγορεύεται:

· Η μετακίνηση εκτός νομού ή σε νησιωτικές περιοχές

· Οι κοινωνικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

· Η έναρξη επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στους κωδικούς ΚΑΔ, που προβλέπεται να λειτουργούν από χθες.

IMG_5725
IMG_5728


Στην αφετηρία της κιόλας, «στη φάση που ξεκίνησε πριν από μερικές ώρες, θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες περιπτώσεις νοσηλείας και δυστυχώς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» περιέγραψε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως «όπου χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα σε συγκεκριμένους χώρους και περιοχές, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, θα το κάνουμε», ανακοινώνοντας παράλληλα παράταση καραντίνας στο Κρανίδι για 7 ημέρες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίσαμε ως τώρα. Γιατί μόνο τηρώντας τα μέτρα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά στα επόμενα εξίσου σημαντικά στάδια» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Χαρδαλιάς, διαψεύδοντας, ωστόσο, «κάποια fake news που κυκλοφορούν και που αφορούν στα μέτρα». Συγκεκριμένα, «δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, όπως και ότι «δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:00 ως τις 06:00, όπως κυκλοφορούν κάποιοι», παραπέμποντας σε υφιστάμενες συστάσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν συνοδεύονται από πρόστιμα.

Στον αντίποδα, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται στο εξής το ερασιτεχνικό ψάρεμα, όχι όμως η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

kinisi-athina


Παρά το γεγονός ότι η διεξοδική περιγραφή κανόνων για την νέα φάση της πανδημίας, αλλά και η προσπάθεια εμπέδωσης κάθε πτυχής τους από μέρους των πολιτών είναι διαρκής -ακόμη και τα Σαββατοκύριακα- η εικόνα μαζικών συγκεντρώσεων πολιτικού χαρακτήρα βαραίνει τους προβληματισμούς των ειδικών, αλλά και κυβερνητικών στελεχών.

Στον απόηχο της συγκέντρωσης των εργατικών συνδικάτων, παρουσία και του ΚΚΕ, στην πλατεία Συντάγματος ανήμερα την Πρωτομαγιά και παρά τη χρήση προστατευτικών μέσων από πλευράς των διαδηλωτών, η χθεσινή διαδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος στο ίδιο σημείο και με αισθητά λιγότερες προφυλάξεις από μέρους των παρευρισκομένων (μεταξύ των οποίων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25) εντείνει την αίσθηση χαλαρότητας. Το ίδιο και ο συνωστισμός στην παραλία του Φλοίσβου που παρατηρήθηκε χθες, παρόλο που «ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη. Υπάρχουν και άλλες μάχες, πολλές μάχες που πρέπει να δώσουμε καθημερινά», όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, απαριθμώντας στα 36.230 τα άτομα που έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, προκειμένου να «αφοπλιστεί» όσον το δυνατόν ο ιός.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αυτό είναι το όπλο που παρέδωσαν μέλη της οικογένειας Ξυλούρη στις αρχές

Στο παραλιακό μέτωπο έσπευσαν οι Αθηναίοι με την άρση των μέτρων - Δείτε εικόνες από το Φλοίσβο

ΗΠΑ: 1.015 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Ο χαμηλότερος απολογισμός του τελευταίου μήνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΟΡΟΝΟΣΕΡΙΦΗ....ΜΠΟΡΕΙΣ

Αυτό που δεν έχετε ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ακόμα, είναι ότι το ΠΑΡΤΥ μόλις άρχισε.... Σε 2 Σ.Μ. σήμερα αβ+γερμανικό, άρχισαν να φαίνονται οι ΠΡΩΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ & ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ .... Μακάρι να ήταν ΤΥΧΑΙΟ, αλλιώς σε λίγο θα πείτε τον δεσπότη Παναγιώτη .... Καλή σας Τύχη.....

Χ.Π.

Κύριε Μητσοτάκη, ως απλός πολίτης και υποθέτοντας ότι δεν σκοτώνετε συνειδητά την πατρίδα αλλά όλη αυτή η καταστροφή που δημιουργήσατε και από την οποία ακόμη δεν έχουμε δεί τίποτα, αλλά και η πλήρη καταπάτηση του συντάγματος, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, των δημοκρατικών ελευθεριών και η άκρατη αστυνομοκρατία μαζί με την ασύδοτη βιομηχανία προστίμων είναι αποτέλεσμα κακών συμβουλών από αποδεδειγμένα πλέον λαμόγια και μιζαδόρους οπως ο ψυχοπαθής τσιόδρας, ο κοντοζαμάνης ο Σύψας και άλλοι γνωστοί και από το τεράστιο σκάνδαλο των 24 εκ. εμβολίων του τιποτένιου πολιτικού Αβραμόπουλου τα οποία πετάχτηκαν αφού μόνο 500 χιλ. δοκιμάστηκαν πειραματικά σε Έλληνες αφελείς,σταματήστε να δολοφονείτε με αυτούς και άλλους παρόμοιους την πατρίδα... Εξαφανίστε τους όλους αυτούς από την τηλ. Μας κατέστρεψαν και εσάς μαζί..! Σήμερα διαβάζω στην Αμερική ότι ο Robert Kennedy Jr. ξεμπροστιάζει το μέγιστο λαμόγιο της ανθρωπότητας τον Μπίλ Γκειτζ και τις εταιρείες εμβολίων του, οι οποίες είναι (παράξενο!!!) και χορηγοί του Τσιόδρα, Σύψα και λοιπών βαρώνων σήψης και βρωμιάς, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους τραμπουκισμούς μιάς σκατόφατσας της δήθεν πολιτικής προστασίας με δεκάδες εκρεμμότητες με την δικαιοσύνη διαλύουν την ελληνική κοινωνία. Κύριε Μητσοτάκη προσέξτε να μην γίνετε συννώνυμο της διάλυσης και ξεπουλήματος της πατρίδας.. Σταματήστε το εθνικά προδωτικό μέτρο της απομόνωσης των νησιών ΣΗΜΕΡΑ. Αφήστε ελεύθερα ΣΗΜΕΡΑ και ΟΛΑ τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής να πλημυρίσει το αιγαίο γαλανόλευκη. Σταματήστε ΣΗΜΕΡΑ όλους τους περιορισμούς, Ανοίξτε όλα τα ξενοδοχεία, δεν μπορεί η πατρίδα που ζεί από τον ήλιο και την θάλασσα να μείνει κλειστή.. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!, Βοηθήστε ΤΩΡΑ την Aegean. Δεν είναι μόνο περιουσία του Βασιλάκη αλλά και της πατρίδας. Το ίδιο κάνουν και οι Γάλλοι και Γερμανοί. Απαιτήστε Ομόλογο ή διαλύστε την ΕΕ. Σταματήστε το εθνικό έγκλημα διασποράς των καταραμένων λαθροεισβολέων. Είναι ο στρατός της τουρκίας. Μαντρώστε τους ΟΛΟΣ σε μερικά ξερονήσια.. Κύριε Μητσοτάκη η πολιτική σεν παραδίδεται σε "εξαρτημένους ειδικούς"

γκουρου

πολυ νωρις . σε 2 βδομαδες θα δουμε , εγω παντως βλεπω συνωστισμό σε πολλα μερη , κρατετε ρε σεις αποστασεις και μασκουλα να ξεμπερδευουμε γρηγορα

Άγγελος

Σε μεγάλο σουπερ μαρκετ του Αμαρουσιου η ταμιας ειχε κρεμασμενη την μασκα απο το ενα αυτί.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Προνοητική η τύπισα. Προστατεύει έως και τ΄ αυτιά της....

καλα εκανε ρουφιανάκι

εσύ που δε φορούσες καθόλου???Σε είδαμε όλοι.

το ελεγε η γιαγια, γινε παιδι μου δημοσιος υπαλληλος..

Υπαρχουν αρκετες κατηγοριες επαγγελματων που εχουν και θα εχουν σοβαρα προβληματα απο τη καραντινα και το lockdown και δε θα τους σωσει το 800αρι..Αυτα θα τα δουμε τις επομενες βδομαδες μεσα στο Μαιο. Επισης πολλοι στο δημοσιο εκαναν πληρωμενες διακοπες στο σπιτι τους και δεν επηρεαστηκαν στο ελαχιστο και τους απασχολουν το κομμωτηριο και τα νυχια..

Όταν όμως έβγαζες λεφτά πολλα

Δεν νοιαζοσουν για τους δημοσίους υπαλλήλους που έβγαζαν πάντα τα ίδια.Εκεί περηφανευοσουν που δεν ήσουν στο δημόσιο.

DT1

Αττική-Πειραιάς: 1 κρούσμα ανά 2.500 κατοίκους (1.496 προς 3.750.000) Δήμος Κηφισιάς: 1 κρούσμα ανά 613 κατοίκους!! (116 προς 71.200) Νομοί Δράμας και Σερρών μαζί : μόλις 1 κρούσμα ανά 11.000 κατοίκους (16 προς 274.000). Ερώτημα προς σοφούς επιδημιολόγους και ακόμη πιό σοφούς κυβερνώντες: γιατί κύριοι δεν μου επιτρέπετε να μετακινηθώ από νομό Δράμας προς νομό Σερρών (σαφώς χαμηλό φορτίο ιού) ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπετε ελεύθερες μετακινήσεις μέσα στην Αττική (πολύ πιο επιβαρυμένη) και δεν αποκλείετε την Κηφισιά (ακόμη πιό επιβαρυμένη).

Επιστήμονας και όχι Μπακάλης

Η Κηφισιά και η Εκάλη έχουν κατοίκους με ιδιωτική ασφάλεια και μεγάλα εισοδήματα που -χωρίς δεύτερη σκέψη για το κόστος- κάνουν τα τεστ για να ξέρουν τι έχουν έχουν και αυτό καταγράφεται. Στη Δράμα οι αγρότες δεν είναι ούτε πλούσιοι ούτε υποχόνδριοι και απλά περνούν τη κορωνογριπη χωρίς να τρέχουν σε γιατρούς και νοσοκομεία. Με αυτό το τρόπο ΔΕΝ καταγράφεται το κρούσμα στη Δράμα και ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ φαίνεται ότι η Δράμα είναι παράδεισος. Ο ιός όμως δεν ειναι Happy Traveler για να επισκέπτεται μια πόλη κάθε φορά . Ο ιός έχει καλύψει ολόκληρο το πλανήτη. Αρα μην δίνεις σημασία σε στατιστικές που έγιναν στο γόνατο χωρίς μεθοδολογία

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Την εποχή της παρούσας κρίσης οι Έλληνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α. αυτοί που κυριολεκτικά καταστρέφονται και διαλύονται οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά και οικογενειακά και ξεπερνάνε τα όρια της βιαιότερης απόγνωσης και της απόλυτης εξαθλίωσης και β. οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που δεν έχουν υποστεί κυριολεκτικά απολύτως τίποτα από την κρίση, δεν έχουν χάσει ούτε ένα λεπτό του Ευρώ, κυριολεκτικά το ''γλεντάνε'', με ουσιαστικά κλειστές υπηρεσίες για το κοινό, με 15νθήμερα εκ περιτροπής ''εργασία'' και με επιπλέον άδειες ειδικού σκοπού... Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης (κρίσης για μερικούς...)...

Όταν ο ιδιωτικός τομέας βγάζει πολλα

Τα μοιραζει στους δημόσιους υπαλλήλους? Τότε ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι ο μάγκας που ίδρωσε στην ελεύθερη αγορά. Όταν όμως μπαίνει μέσα κατευθείαν να κλαφτει και να ζητήσει κόψιμο από άλλους που έχουν πάντα τον ίδιο μισθο.

Τίποτε δεν λειτουργει στο δημόσιο

Στην εθνική τράπεζα εχουν συννενοηθεί όλα τα καταστήματα μαζί και δεν σηκώνει κανείς τηλέφωνο, και για μια απλή ερώτηση πρέπει να στηθείς 2 ώρες και παραπάνω στις ουρές. Μετά απο τόσα χρόνια, ήρθε η ώρα να δουλέψουν και έχουν εκνευριστεί γιατί είναι βαριά η καλογερική.

και ακομη δεν ειδατε τιποτα...

ετσι μπραβο πρωτο θεμα το πηρες το μαθημα σου απο οτι βλεπω για να γραφεις συνεχεια για τη ΝΕΑ κανονικοτητα γιατι παλια κανονικοτητα δεν θα ξαναυπαρξει και οποιοι τα λεγαμε οτι τιποτα δεν θα ειναι οπως πριν μας λεγατε συνομωσιολογους

γκουρου

ασε μας βρε φιλε με τις συνομοσιες σου , εισαι απο αυτους που λενε μας βαζουν μασκα στην αρχη για να συνηθησουμε την μπουρκα? εχετε μπερδεψει τις θεωριες ολες μαζι , μια ζαλαδα ειστε μαζι 5G με μπουργκα και σορος και εξωγιηνοι και δωσε και αυτο και το αλλο . ημαρτον , ενας ιος ειναι θα περασει , ειμαστε ηδη πιονια δεν χρειαζεται κανενας ιος

Άγγελος

Υπήρχε σωστη, επαγγελματικη προετοιμασια. Ετσι, και ακομα καλυτερα να συνεχισουμε, για να παμε μπροστα. Υπευθυνοτητα, επαγγελματισμός, ατομικη ευθυνη.

Κορωνυχτεριδα

Μόλις έφαγα και γω το σανο μου με γαλατακι, θερμομετρηθηκα και όλα οκ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης