Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram

Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram

Κάθε βράδυ χορογραφούν στην κουζίνα τους για την προετοιμασία τερψιλαρύγγιων πιάτων προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές και μπόλικο γέλιο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Με τα εστιατόριά τους κλειστά, οι μεγαλύτεροι σεφ του πλανήτη προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με το κοινό τους ακονίζοντας τα μαχαίρια τους live στο IGTV στο Instagram.

Σεφ με αστέρια Michelin και διάσημοι και για την τηλεοπτική τους παρουσία δημιουργούν τα δικά τους hashtags και αποκτούν φανατικό διαδικτυακό κοινό μαγειρεύοντας κάθε βράδυ για την οικογένειά τους στην κουζίνα του σπιτιού τους και καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τη μονοτονία της καραντίνας αλλά και της απόστασης που δημιουργεί η φήμη, ενώ επιτρέπουν παράλληλα στο κοινό τους να εντρυφήσει στο μαγειρικό τους σκεπτικό.

Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Τζέιμι Ολιβερ


Ο Μάσιμο Μποτούρα του «Osteria francescana», του φημισμένου εστιατορίου που έχει τρία αστέρια Michelin, a list πελάτες στη Μόντενα της Ιταλίας και που φιγουράρει στη λίστα World’s 50 Best Restaurants, προτείνει κάθε βράδυ στις 21.00 ώρα Ελλάδας comfort συνταγές για την οικογένεια μέσω του #KitchenQuarantine στο ΙGTV. Ο ίδιος στην κουζίνα είναι κάτι μεταξύ Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν και Νουρέγεφ. Οι κινήσεις του χορευτικές και με ακρίβεια μαέστρου, μιλά ιταλικά ή αγγλικά με ιταλική προφορά και η κόρη του Αλέξα, που εκτελεί χρέη οπερατέρ, κάνει κάθε φορά τη μετάφραση. Η Αμερικανίδα σύζυγός του Λάρα στρώνει το τραπέζι και ο γιος του Τσάρλι, παιδί με ειδικές ανάγκες που έχει εξέχουσα θέση στην μπριγάδα του εστιατορίου του, επικροτεί το αποτέλεσμα. Με απίστευτο κέφι και ταχύτητα ο Μποτούρα αποδεικνύει καθημερινά ότι δικαίως τον αποκαλούν «Ρομπέρτο Μπενίνι των κορυφαίων σεφ». Ακρως επικοινωνιακός με έντονη κοινωνική δράση μέσω της οργάνωσης Food for Soul, ο αυθόρμητος σεφ απαντά στις ερωτήσεις των ακολούθων του, κάνει πλάκα, χορεύει, πίνει το κρασί του και δικαιώνει τους πιστούς της μαγειρικής του σέχτας που μπορεί να δίνουν 40 δολάρια για να αγοράσουν τα περίφημα χειροποίητα τορτελίνι του, να κρατούν ως ευαγγέλιο το βιβλίο του «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν κοκαλιάρη σεφ» και να ζητούν μια σέλφι μαζί του. Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε το δικό σας παγωτό με αμύγδαλο και φιστίκι, να φτιάξετε ραγού ή χούμους και εξαιρετική μπεσαμέλ, ο λογαριασμός του @massimobottura στο Instagram θα σας εκπαιδεύσει με τον καλύτερο τρόπο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ciao a Tutti, Today we are making orange marmalade from orange peels! NO LIVE tonight. See you Monday the 27th at 8:30 pm CET for the next episode of #kitchenquarantine • Stay Safe & Stay Tuned!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Bottura (@massimobottura) στις




Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Ο Μάσιμο Μποτούρα στο εστιατόριό του


Κλείσιμο
#socialKitchenisolation είναι το hastang που επέλεξε ο Τζέισον Αθερτον, από τους διασημότερους σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, με τρία αστέρια Michelin και αλυσίδες εστιατορίων σε Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ και έσοδα που ξεπερνούν τα 70 εκατ. λίρες. Ο ίδιος μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους σεφ, αλλά επί 9 χρόνια διετέλεσε βοηθός του Γκόρντον Ράμσεϊ, τον οποίο θεωρεί και μέντορά του. Η ζωή του άκρως επεισοδιακή, αφού μεγάλωσε σε τροχόσπιτο και από τα 11 του έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει τη μητέρα του, ανάμεσά τους και φροντιστής γαϊδουριών. Λάτρευε τη μαγειρική και χωρίς ιδιαίτερες σπουδές βρέθηκε στις κουζίνες μεγάλων σεφ όπως του Μάρκο Πιερ Γουάιτ. Πλέον ανήκει και ο ίδιος στο πάνθεον των κορυφαίων της γαστρονομίας και ανοίγει την κουζίνα του κάθε βράδυ μαγειρεύοντας για την οικογένειά του. Εξαιρετικά απλός, εξηγεί βήμα-βήμα κάθε συνταγή πίνοντας κρασί και ακούγοντας μουσική. O λογαριασμός του στο Instagram είναι @_jasonatherton και το site του www.jasonatherton.com
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Tonight I’m improvising Korean noodles into satisfying option in honor of Wrexham Meanor hospital, @betsicadwaladr @nhswaleslibraryservice @betsicadwaladr, and @lucylou.roberts Andrea Basu

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Atherton (@_jasonatherton) στις


Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μόνο δύο από τους διάσημους πελάτες του Μποτούρα


Ο 43χρονος Χισάτο Χαμάντα είναι το αστέρι του Instagram και η φήμη του απογειώθηκε όχι όταν ο Τζάκ Ντόρσεϊ του Twitter δήλωσε ότι λατρεύει την κουζίνα των εστιατορίων Wagyumafia σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ, αλλά όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πόσταρε ξετρελαμένος φωτογραφίες από το εστιατόριό του στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη συνέχεια πήγε εκεί όλη την οικογένεια και τους διάσημους φίλους του να δοκιμάσουν το μενού του Χισάτο. Στα βίντεο του Μπέκαμ αποκαλύφθηκε και ο ιδιαίτερος τρόπος σερβιρίσματος των περίφημων wagyu katsu sando (σάντουιτς με premium βοδινό κρέας, μυστική σος και σαλάτα) στα εστιατόρια του Χαμάντα, με τον ίδιο να διευθύνει τον χορό των σεφ, οι οποίοι σερβίρουν τα μικρά σάντουιτς σαν άλλοι σαμουράι προτάσσοντάς τα προς τον πελάτη στα χέρια, σαν να κρατούν σπαθί. Ο Χισάτο βγαίνει κάθε βράδυ στο Wagyumafia TV από τη μικρή κουζίνα του σπιτιού του χορεύοντας, ενώ η μουσική που ακούγεται είναι τζαζ και σουίνγκ. Προτείνει απίστευτες συνταγές οι οποίες μπορούν να γίνουν με τον πλέον απλό και γρήγορο τρόπο, κάνει challenges με το κοινό που του στέλνει φωτογραφίες από τα δικά τους πιάτα που βασίζονται στις συνταγές του, έχει χιούμορ, συνδυάζει κινήσεις καρατέκα με σπουδές κλασικού χορού, σου εξηγεί ότι αν δεν ρουφάς τα noodles δεν καταλαβαίνεις γεύση, ενώ σου λέει πως γι’ αυτόν το Wagyu βοδινό κρέας είναι κλάσεις ανώτερο από το φουαγκρά. Αντιλαμβάνεσαι από τα πρώτα δευτερόλεπτα, από τον τρόπο που μαγειρεύει και επικοινωνεί, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Ο Χισάτο που ασχολήθηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπήκε στη διανομή ταινιών και μέσω του φιλμ «Food inc» το 2008, ήρθε σε επαφή με εκτροφείς premium βοδινού κρέατος στην Ιαπωνία και αποφάσισε ότι θέλει το Wagyu να είναι η πρώτη ύλη στα εστιατόρια που θα ανοίξει (δεν είχε ιδέα από μαγειρική ως τότε), αυτή τη στιγμή θεωρείται αστέρι του Japanese comfort food. Η τιμή για ένα wagyu katsu sando στα εστιατόρια και στα pop up μαγαζιά που ανοίγει σε Λονδίνο και Αμερική φτάνει στα 185 δολάρια και όλοι μιλούν για την απόλυτη γευστική εμπειρία. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τον Μπρους Λι της ιαπωνικής κουζίνας να δημιουργεί wagyunese ή το big wag, το δικό του μπέργκερ, ο λογαριασμός του στο Instagram είnαι @Wagyumafia.

Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Ο Τζέισον Αθερτον με τον διάσημο σεφ Αλέν Ντικάς
Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Οι γαστρονομικές δημιουργίες μοιάζουν παιχνιδάκι στα χέρια των κορυφαίων του είδους


Ο Τζέιμι Ολιβερ, ο γνωστός, ο μοναδικά επικοινωνιακός και από τους πρώτους τηλεοπτικούς σεφ που έγινε τόσο οικείος όσο η κουζίνα του σπιτιού μας, βρήκε ήδη τον διάδοχό του που δεν είναι ο δικός μας Ακης Πετρετζίκης, αλλά ο γιος του Μπάντι, πιστό αντίγραφο του μπαμπά. Ο Ολιβερ από το υπέροχο αρχοντικό του 16ου αιώνα στο Εσεξ μπαίνει στην κουζίνα του και προτείνει γευστικότατες συνταγές -κατά βάση μεσογειακή κουζίνα- σχεδόν καθημερινά, ενώ ο μικρός Μπάντι προτιμά την αυλή του τεράστιου αγροκτήματος των 6 εκατ. λιρών για να μας μυήσει στο δικό του γευστικό μενού. Στη συνέχεια όλη η οικογένεια μαζεύεται στο τεράστιο τραπέζι και δοκιμάζει τις δημιουργίες πατέρα και γιου, ενώ πολλές φορές ακολουθεί και ντίσκο πάρτυ. Δεν έχει σημασία αν έχει κλείσει τα περισσότερα εστιατόριά του και αν έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά. Ο Τζέιμι Ολιβερ συνεχίζει ακάθεκτος και ultra κεφάτος και βλέποντάς τον να μαγειρεύει σχεδόν ερωτεύεσαι τα μάτια της κουζίνας σου, καθώς πιστεύεις ότι αυτό που βλέπεις είναι πολύ εύκολο να το κάνεις κι εσύ. Τον απολαμβάνετε στο @jamieoliver.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Because this is one of the most searched for recipes on my website at the moment! Perfect for this weekend! Who's turn is it to cook #brunch tomorrow tag them in ?? 😉 #togetherathome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver) στις


Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Ο Χισάτο Χαμάντα ανήκει στους αυτοδίδακτους και αυτοδημιούργητους του χώρου
Διάσημοι σεφ μένουν στο σπίτι, αλλά βγαίνουν στο Instagram
Ο Χαμάντα με τον πιο πιστό του φαν, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ


Φυσικά πολλοί ακόμα chef και pastry chef απογειώνουν καθημερινά τη χρησιμότητα των social media ανάμεσά τους και πολλοί celebrity chef όπως η Μάρθα Στιούαρτ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μετατρέψει τα μισελενάτα εστιατόριά τους σε delivery, προκειμένου να κρατήσουν την ομάδα τους με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αρκετοί είναι και οι διάσημοι σεφ που την περίοδο της πανδημίας θέτουν εαυτούς στην προσφορά του κοινωνικού συνόλου. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους έχει ο Ράσμους Μανκ, του «Alchemist» στην Κοπεγχάγη, με δύο αστέρια Michelin στην κατοχή του, ο οποίος μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο του εστιατορίου μαγειρεύει σε αυτό με εθελοντές σεφ και το προσωπικό του, ετοιμάζοντας σε καθημερινή βάση περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού για αστέγους και εξαρτημένους μέσω της πρωτοβουλίας «Junk Food» ◆

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες: Εδώ δεν υπάρχει «γιατί να τη φοράω» και «δεν αγοράζω», λέει Ελληνίδα που ζει στη Γερμανία

Remdesivir: Ίσως και σήμερα επείγουσα έγκριση από τον FDA

Από σήμερα: 25% επιστροφή φόρων, επιστρεπτέα προκαταβολή και νέα 800άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network