Toy Boy στο Netflix: Ο Jesus Mosquera είναι το πιο hot πρόσωπο

Toy Boy στο Netflix: Ο Jesus Mosquera είναι το πιο hot πρόσωπο

Ως πρώην ποδοσφαιριστής ξέρει το δίχως άλλο να κλωτσά την μπάλα. Μόνο που αυτό τον καιρό τη ρίχνει στην κερκίδα. Ή αλλιώς, στις χιλιάδες fans που ορκίζονται στην καλλονή του πρωταγωνιστή της σειράς «Toy Boy»!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
toy-boy-0
Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες ο Ιησούς, ακριβής στο τηλεοπτικό ραντεβού του, ερχόταν από τη Ναζαρέτ. Οσο κοντοζυγώναμε προς το άγιο Πάσχα η εμβληματική σειρά του αείμνηστου Φράνκο Τζεφιρέλι επέστρεφε, σημειώνοντας μάλιστα αξιόλογα νούμερα τηλεθέασης. Οι ιστορίες για τον Βρετανό πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Πάουελ γίνονταν viral ώσπου να πεις «Γολγοθάς», και οι φωτογραφίες του από το τότε και το σήμερα ήταν ψωμοτύρι για click bait δημοσιεύματα. Κοντολογίς, το ενδιαφέρον για τη σειρά που εκλαΐκευσε την ιστορία του Υιού του Θεού παρέμενε μεγάλο και δυσανάλογο για ένα έργο του μακρινού 1977. Το μόνο που θα μπορούσε να σε υποψιάσει ήταν οι «ρωγμές» της παλιοκαιρίσιας εικόνας όπως πρόβαλλε πάνω στην 4K αιχμή των σύγχρονων δεκτών. Ακόμα όμως και αυτή η πατίνα λέρωνε με λίγη αναλογική νοσταλγία τον αψεγάδιαστο ψηφιακό κόσμο.

Φέτος ζούμε σε έναν άλλο κόσμο. Γι’ αυτό και θα μπορούσε να εικάσει κανείς, ακροπατώντας στα όρια της θρησκευτικής βλασφημίας, ότι ο Ιησούς έχει ήδη φτάσει από τη Μάλαγα της Ισπανίας. Για να λυτρώσει τα κοινωνικά αποκλεισμένα πλήθη μέσω της on demand ψυχαγωγίας. Είναι τέτοιες η δυναμική και η απήχηση της -μεταξύ μας, στα όρια του guilty pleasure- σειράς του Netflix «Toy Boy» και τόση η διείσδυση του πρωταγωνιστή της, Χεσούς Μοσκέρα, στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό, ώστε θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει το άτοπο της σύγκρισης με την ιστορία του Θεανθρώπου ή έστω να τη στραβοκαταπιεί λόγω έκτακτων συνθηκών. Η νέα ισπανική λατρεία του Netflix, μετά το «Casa de Papel», βρίσκεται αταλάντευτα στις πρώτες θέσεις προτίμησης του ελληνικού κοινού και ένας βασικός λόγος είναι ότι κυρίαρχοι του τηλεκοντρόλ της μέσης ντόπιας εγκλεισμένης οικογένειας είναι οι γυναίκες -ξεκάθαρο απομεινάρι μητριαρχίας-, οι οποίες βρήκαν το νέο poster boy για τις φαντασιώσεις τους στο πρόσωπο, στα μπράτσα και τους κοιλιακούς του 27χρονου Χεσούς.

toy-boy-1


Ο νεοφώτιστος ηθοποιός και εκκολαπτόμενος σταρ οικουμενικής λάμψης χάρη στην κεκτημένη ταχύτητα που του προσφέρει η ευρύτατη διάδοση του Netflix σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη καθόλου δεν είχε στον νου να ασχοληθεί με την υποκριτική, το θέαμα και τη σόουμπιζ. Το μυαλό του από τότε που μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του περιστρεφόταν σχεδόν ψυχαναγκαστικά γύρω από τη μία και μόνη αγάπη του: την μπάλα. Παιδιόθεν ο Χεσούς ήταν επιδέξιος στο τόπι και μεγαλώνοντας στην ποδοσφαιρομάνα Ισπανία όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκε, αλλά, τουναντίον, ωθήθηκε από την οικογένειά του για να μάθει ακόμα καλύτερη μπαλίτσα. Από τα 12 του ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία και κατάφερε να αγωνιστεί μέχρι την τρίτη εθνική κατηγορία στη Μάλαγα Β., στην Μπετίς και στην Αντεκέρα. Η καλή φυσική κατάστασή του -ή μάλλον η επιμονή του να διατηρήσει την καλή φυσική κατάστασή του- και ο σωματικός μόχθος του έγιναν η αφορμή για να αλλάξει η ζωή του. Ετσι ξαφνικά. Από τη μία επανάληψη δικεφάλων στην άλλη. Ο Μοσκέρα, πολιτογραφημένος κάτοικος Μάλαγας πριν από το βάπτισμά του στο θέαμα, επισκεπτόταν καθημερινά το γυμναστήριο της γειτονιάς του αφήνοντας συνήθως πίσω του καντάρια ιδρώτα. Ηρθε όμως η μέρα που το πέρασμά του άφησε ενεούς τους υπεύθυνους κάστινγκ του τηλεοπτικού σταθμού Antenna 3, οι οποίοι αναζητούσαν τους ιδανικούς πρωταγωνιστές για ένα νέο και φιλόδοξο project τους.

toy-boy-2


Αν και απρόθυμος, περισσότερο λόγω αιφνιδιασμού, ο ρωμαλέος νέος δέχτηκε να σταθεί μπρος στην κάμερα. Λίγες ημέρες αργότερα του πρότειναν έναν μικρό ρόλο στρίπερ. Είχε άλλωστε τις απαιτούμενες αναλογίες και το σεξαπίλ. Ο ρόλος αυτός, όμως, δεν μακροημέρευσε. Βλέποντάς τον ξανά και ξανά οι σκηνοθέτες της σειράς και οι casting directors κατάλαβαν ότι σαν από συμπαντική συνωμοσία είχαν μπροστά στα μάτια τους τον ιδανικό πρωταγωνιστή για το ερωτικό δικαστικό δράμα μυστηρίου με μια ιδέα θρίλερ που οραματίζονταν. Μα, τι στην ευχή τους είχε τυφλώσει και δεν είχαν δει το φως το αληθινό εξαρχής; Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η καλή φυσική κατάσταση του Χεσούς να γίνει ακόμα καλύτερη, να φλερτάρει με την τελειότητα που όμοιά της μόνο το photoshop μπορεί να προσδώσει και ο επιδέξιος μπαλαδόρος να μάθει να παίζει και να χορεύει. Η φιλοδοξία είχε ήδη τρυπώσει κάτω από το δέρμα του, οπότε δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη πειθώ ώστε ο φέρελπις διεθνώς άγνωστος πρωταγωνιστής να πάρει τον δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης. Στη Μαδρίτη για οκτώ μήνες ίδρωσε τη φανέλα όσο ενδεχομένως δεν είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια κλωτσώντας το τόπι. Η ζωή του είχε γυμναστική, διατροφή, αυστηρή ρουτίνα ύπνου και εντατικά μαθήματα υποκριτικής και χορού.

toy-boy-3
Κλείσιμο


Ηταν λογικό, έπειτα από τέτοια προετοιμασία, ο πρωταγωνιστής πια της σειράς «Toy Boy» να ανέμενε ότι η σοδειά του θα ήταν πλουσιοπάροχη. Ομως, το ισπανικό κοινό φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά ανταποκρίθηκε στο σαπουνόδραμα μυστηρίου του οποίου ηγήθηκε ως Ισπανός ομόλογος του Magic Mike, παγιδευμένος σε μια πλεκτάνη που του στερεί την ελευθερία του. Βεβαίως, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, όπως και οι αποτυχίες μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά για κάποιον που γαλουχήθηκε ματώνοντας τα γόνατά του στις αλάνες. Κανείς δεν είναι βέβαιος αν για τις χλιαρές επιδόσεις της σειράς έφταιγαν το σενάριο και τα κοινά του με τον «Τιτανικό» (βλ. μπάζει νερά) ή ο ανταγωνισμός του «MasterChef», το οποίο καθηλώνει μπρος στους τηλεοπτικούς δέκτες και το ισπανικό τηλεοπτικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση, το Netflix ήρθε ως από μηχανής θεός να εντάξει τη σειρά που προβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στη βιβλιοθήκη του και ο Χεσούς αντιλήφθηκε με τον δύσκολο τρόπο ότι η υπομονή είναι μέγιστη αρετή. Το είχε ψυλλιαστεί βέβαια και από την ιστορία του ήρωα που ενσαρκώνει, του στρίπερ Χιούγκο Μπελτράν. Ο οποίος έπειτα από ένα διονυσιακό βράδυ με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ με πελάτισσά του την οποία έχει σταματήσει να βλέπει με τα μάτια της λογικής, σαν πορτοφόλι, αλλά την κοιτά με τα κουταβίσια μάτια της καρδιάς, ως σύντροφο ζωής, κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της.

toy-boy-4


Η εκδίκηση στη σειρά μα και στη ζωή είναι τελικά ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Από την άλλη, ο Χεσούς Μοσκέρα φαίνεται ότι καταναλώνεται -από τηλεοράσεως πάντα- σε όλες τις θερμοκρασίες και όλες τις ώρες. Βέβαια, παρά τη διασημότητα που του πρόσφεραν απλόχερα το Netflix, οι κοιλιακοί του και η περίοδος της καραντίνας, στον πυρήνα του -ή τουλάχιστον στο ινσταγκραμικό καθρέφτισμά του- παραμένει σεμνοταπεινός. Τόσο πολύ ώστε ακόμα και οι φήμες ότι είναι ερωτευμένος με τη συμπρωταγωνίστριά του Μαρία Πεντράθα -γνωστή και ως Aλισον Πάρκερ από το «Casa de Papel»- τον κάνουν να κοκκινίζει, να γίνεται δηλαδή ακόμα πιο ακαταμάχητος στο εκθετικά αυξανόμενο ποίμνιο των ταγμένων θαυμαστριών του ◆

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Συνελήφθη 35χρονος για ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία

Επιμένει ο ιερέας στο Κουκάκι: Το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση -Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται


«Μένουμε σπίτι» και το Πάσχα - Σενάριο για απαγόρευση ΙΧ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network