British Fashion Awards: Η Σήλια, ο Αρμάνι και οι σταρ

British Fashion Awards: Η Σήλια, ο Αρμάνι και οι σταρ

Κόκκινο χαλί, συγκλονιστικές τουαλέτες, κρύσταλλα Swarovski -που ήταν και ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς- άφθονος αφρώδης οίνος και πηγαδάκια ανθρώπων της μόδας - Ανάμεσά τους, η επιχειρηματική αφρόκρεμα του fashion world

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
GettyImages-1191519014
Ο διαγωνισμός των British Fashion Awards που έλαβε χώρα στο Royal Αlbert Hall επικεντρώθηκε για μία ακόμη χρονιά σε designers και οίκους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Τα διεθνή media έδειξαν να διψούν για άρτο και θέαμα σε ένα Λονδίνο που ετοιμάζεται να κουνήσει το μαντίλι στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, το statement lifestyle της αβανγκάρντ σκηνής που γεννήθηκε στο Λονδίνο και η πρωτοπορία στη δημιουργικότητα δεν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς.

Ο βρετανικός Τύπος προέβλεπε εδώ και καιρό ότι τα φετινά British Fashion Awards θα εξελίσσονταν -για διάφορους λόγους- σε μια μεγάλη γιορτή της μόδας μονοπωλώντας για πολλές ημέρες το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας. Δεν έπεσαν έξω.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta, ο οποίος απέσπασε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό του brand της χρονιάς. Η 19χρονη Adut Akech από το μακρινό Σουδάν ανακηρύχθηκε Μοντέλο της Χρονιάς, ενώ η Ναόμι Κάμπελ -που τιμήθηκε με τον τίτλο του Fashion Icon- κέρδισε το ακροατήριο και απέσπασε θερμό χειροκρότημα με την ομιλία της. Μυθικές δημιουργίες ταλαντούχων σχεδιαστών και celebrities ήταν οι πρωταγωνιστές μιας απόλυτα λαμπερής βραδιάς. Τα ρούχα με την υπογραφή της εκρηκτικής Ριάνα δέχτηκαν διθυραμβικές κριτικές, επιστέγασμα των οποίων ήταν και το βραβείο Urban Lux που κέρδισε ως σχεδιάστρια του δικού της brand. Στην ίδια επιτυχημένη τροχιά, όμως, βρίσκεται και η καλλιτεχνική της καριέρα.

Η Tζούλια Ρόμπερτς και η Κέιτ Μπλάνσετ εντυπωσίασαν με την αιθέρια παρουσία τους στο κόκκινο χαλί. Μάλιστα οι δύο ιέρειες του κινηματογράφου με τη διαχρονική ομορφιά συνόδευαν τον Τζιόρτζιο Αρμάνι, καθώς έχουν υπάρξει μούσες του οίκου του. Η σιδηρά κυρία της παγκόσμιας μόδας Αννα Γουίντουρ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Τίμησε τη βραδιά, ενώ κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Εντουαρντ Ενινφουλ, διευθυντή της βρετανικής «Vogue», με τον οποίο οι φήμες τούς ήθελαν να μη διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.

GettyImages-1191540787
Τζιόρτζιο Αρμάνι, Κέιτ Μπλάνσετ
GettyImages-1191537945
Χαλιμά Αντεν και Αμπερ Βαλέτα παρουσιάζουν το βραβείο Accessories Designer of the Year
elsa-hosk-in-celia
Τον οίκο της Σήλιας Κριθαριώτη επέλεξε και η Σουηδή καλλονή Ελσα Χοσκ
nadine-in-celia
Ο Αγγελος της Victoria’s Secret, Ναντίν Λέοπολντ, με δημιουργία Celia Kritharioti
Κλείσιμο


Η Σήλια και τα top models
Οι εκδηλώσεις των βραβείων έφεραν έναν έξτρα αέρα πολυτέλειας και glamour σε ένα Λονδίνο που έχει μπει για τα καλά σε mood Χριστουγέννων και επιμένει με κάθε ευκαιρία να θυμίζει στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας πως μπορεί ό,τι βγαίνει από τα ατελιέ του Παρισιού και το Μιλάνου να διαθέτει φινέτσα, εκεί όμως είναι που χτυπά η καρδιά της πρωτοπορίας στη μόδα, εκεί λανσάρονται τα νέα trends, εκεί μπορεί το αντισυμβατικό να γίνει mainstream.

Το Royal Albert Hall είχε φορέσει τα καλά του αφήνοντας έκθαμβους τους καλεσμένους που τριγυρνούσαν ανάμεσα στις καλοστημένες ροτόντες. Φυσικά, δεν έλειπε και το ελληνικό στοιχείο. Η διεθνώς καταξιωμένη Μαίρη Κατράντζου, η οποία συμμετείχε και στο dinner που διοργάνωσε η εταιρεία Swarovski μία ημέρα νωρίτερα, κατέφτασε στο event με εύθυμη διάθεση, κάνοντας μάλιστα και σχετικές αναρτήσεις στα social media. Στο παγωμένο Λονδίνο βρέθηκε και η Μαρίνα Ραφαήλ ενώ κομμάτια από τις συλλογές με βραδινές τσάντες της κρατήθηκαν από μοντέλα και influencers. H μητέρα της Αννούσκα, δε, μέλος της οικογένειας Σβαρόφσκι, ανταποκρίθηκε στις παρακλήσεις των φωτογράφων για μερικά καρέ.

Η Σήλια Κριθαριώτη όμως ήταν εκείνη που είχε την τιμητική της στη μεγάλη αυτή γιορτή της μόδας. Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή της με την Αννα Γουίντουρ στην Αθήνα, ταξίδεψε στο Λονδίνο για την κορυφαία διοργάνωση του British Fashion Council, όπου έξι γνωστά top models είχαν επιλέξει για το κόκκινο χαλί δημιουργίες του οίκου Celia Kritharioti. Η εκρηκτική Ελσα Χοσκ, η Σουηδή καλλονή και Victoria’s Secret Angel, φόρεσε φούστα με περίτεχνο δέσιμο στη μέση και cropped top από ροζ μεταλλικά Swarovski. Ενας ακόμη Αγγελος της Victoria’s Secret, η Αυστριακή Ναντίν Λέοπολντ, εμφανίστηκε με ένα κομμάτι από τη συλλογή AW19-20 που παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο.

Το αγαπημένο top model Λορένα Ρέι προτίμησε μίνι custom δημιουργία σε nude χρώμα, ολοκέντητη με πολύχρωμα Swarovski, leggings κεντημένα στο χέρι και μεγάλη φούστα από ολομέταξο τούλι, η οποία αναδείκνυε τα πανέμορφα πόδια της. Μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσία ήταν αυτή της youtuber Εμα Μίλερ, με μια μαύρη αποκαλυπτική τουαλέτα Celia Kritharioti Couture. Στην παρέα της Σήλιας εκτός από τον σύζυγό της Νίκο Τσάκο ήταν και η deputy editor της βρετανικής «Vogue» και φίλη της σχεδιάστριας, Σάρα Χάρις, με εφαρμοστό outfit από μαύρη παγέτα, καθώς και η υποκόμισσα Εμα Γουέιμαουθ με ολοκέντητη στράπλες δημιουργία, η οποία είχε τρία layers από μεταξωτό τούλι. H τελευταία μάλιστα είχε περπατήσει και στην επίδειξη της υλλογής AW19-20, στην οποία και παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο κομμάτι. Τέλος, η Σαμάνθα Κόντι, του επιδραστικού fashion website WWD, επέλεξε ένα grecian chic σύνολο με ντραπέ bodice και πλισέ φούστα.

SPL5132852_014
Στέλλα Μάξγουελ
SPL5132888_153
Μπέλα Θορν
SPL5132990_028
Κλάρα Πάτζετ
GettyImages-1191526613
Ναόμι Κάμπελ τιµήθηκε µε τον τίτλο του Fashion Icon
lorena-and-emma-in-celia-2
Την Ελληνίδα δημιουργό τίμησαν επίσης το top model Λορένα Ρέι και η youtuber Εµα Μίλερ
GettyImages-1191540210
Τζούλια Ρόμπερτς, Τζιόρτζιο Αρμάνι 8. Βικτόρια Σβαρόφσκι
GettyImages-1191540171
Ντονατέλα Βερσάτσε, Ριάνα 6. Η Ναόμι Κάμπελ τιµήθηκε µε τον τίτλο του Fashion Icon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network