Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Για τους κοινούς θνητούς τα οικογενειακά κοσμήματα έχουν κατά βάση συναισθηματική αξία. Τα Κοσμήματα του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, θεωρούνται κρατικός θησαυρός άσχετα αν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάποια απ’ αυτά τα έκρυβαν σε κονσερβοκούτια.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Μια βασίλισσα χρειάζεται κάτι περισσότερο από την ανάλαφρη κομψότητα της Μέγκαν Μαρκλ, το κλασικό στυλ της Κέιτ Μίντλεντον και τη λαμπερή εμφάνιση της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Ολα αυτά άνετα θαμπώνουν μπροστά στη μεγαλοπρέπεια ενός στέμματος και τη λαμπρότητα μιας τιάρας κι ενός σκήπτρου.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Στην καρδιά της Βασιλικής Συλλογής που εκτίθεται στον Πύργο του Λονδίνου βρίσκονται τα regalia της Στέψης. Το στέμμα, τα σκήπτρα και όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν από το 1661 μέχρι τη στέψη της Ελισάβετ το 1953
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Το δαχτυλίδι με διαμάντια και ακουαμαρίνα που χάρισε ο Χάρι στη Μέγκαν ήταν μέρος ενός σετ της πριγκίπισσας Νταϊάνας
Τα Κοσμήματα του Στέμματος δεν είναι απλώς πολύτιμοι λίθοι σκορπισμένοι πάνω σε κολιέ, κορόνες, καρφίτσες και σκήπτρα. Είναι τα απόλυτα σύμβολα εξουσίας και μεγαλοπρέπειας και η θέα τους κόβει την ανάσα. Η αξία τους είναι ανυπολόγιστη, γι’ αυτό και φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον Πύργο του Λονδίνου. Πρόκειται για περισσότερα από 140 αντικείμενα τα οποία κοσμούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πετράδια του κόσμου, όπως το διαμάντι Koh-i-Noor, το Ρουμπίνι του Μαύρου Πρίγκιπα, τα διαμάντια Cullinan I και Cullinan II, που κόπηκαν από το 3.106 καρατίων αρχικό διαμάντι Cullinan Diamond, το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Τουλάχιστον 23.578 πολύτιμοι λίθοι βρίσκονται πάνω σε στέμματα, κορόνες, τιάρες, σκήπτρα, εντυπωσιακά κοσμήματα, σπαθιά του 17ου αιώνα, χρυσά κουτάλια από τον 12ο αιώνα, όλα τα regalia (εμβλήματα και τα διακριτικά αξιώματος) που χρησιμοποιήθηκαν στις στέψεις των βασιλέων της Κοινοπολιτείας και ό,τι χρειάζεται για να υπερτονιστεί το status της βασιλείας. Η συλλογή θεωρείται παγκοσμίως από τις πλέον πολύτιμες και ιστορικές, ενώ περιλαμβάνει και τα δώρα προς τους βασιλείς από βασιλείς και ηγέτες άλλων χωρών εδώ και 800 χρόνια.

Τα Κοσμήματα του Στέμματος είναι τόσο σημαντικά για την Αγγλία που κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τα έκρυψαν για να μην τα βρουν οι ναζί. Ενας βασιλικός βιβλιοθηκονόμος μάλιστα αποκάλυψε ότι κάποιοι πολύτιμοι λίθοι είχαν αφαιρεθεί από τις κορόνες και μαζί με άλλα σημαντικά κοσμήματα κρύφτηκαν σε τσίγκινα κουτιά μπισκότων που κανείς δεν θα πρόσεχε σε περίπτωση που οι Γερμανοί λεηλατούσαν το παλάτι.

Κορόνες, καβγάδες και απαγορεύσεις

Κλείσιμο
Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη αυτή τη στιγμή βασίλισσα της Αγγλίας και 16 ανεξάρτητων κρατών, έχει μάθει να τα προστατεύει και να τα σέβεται και το ίδιο απαιτεί από τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Το 1969 ο Κάρολος στέφεται πρίγκιπας της Ουαλίας από τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ. Η κορόνα σχεδιάστηκε από τον Λουίς Οσμαν, και περιέχει ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ σε χρυσό περίβλημα
Η Ελισάβετ χρησιμοποιεί τα Κοσμήματα του Στέμματος με φειδώ και μόνο όταν θέλει να υπογραμμίσει τη σημασία και τη σοβαρότητα των περιστάσεων, αλλά και να υπερτονίσει το status της βασιλείας, όπως έκανε πρόσφατα στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Μπάκιγχαμ στο προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. Τότε που εκατομμύρια μάτια ήταν καρφωμένα στην εικόνα της κυρίαρχης βασίλισσας, αρχηγού της Αγγλικανικής Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, ηγέτιδας της Νήσου Μαν, Υπέρτατη Αρχηγό των Νήσων Φίτζι, Δούκισσας του Λάνκαστερ και της Νορμανδίας. Είναι τα δικά της σύμβολα στη μάχη των εντυπώσεων και στην πρόκληση δέους.

Η Ελισάβετ αρνήθηκε στη Μέγκαν την πρόσβαση στη Βασιλική Συλλογή


Το ίδιο όμως κάνει και με τη Βασιλική Συλλογή, τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο, με πάνω από ένα εκατομμύριο πολύτιμα κοσμήματα. Γι’ αυτό και δεν δίνει εύκολα την άδειά της να τα φορέσουν άλλοι. Πρόσφατα μάλιστα απαγόρευσε στη Δούκισσα του Σάσεξ να δανείζεται κοσμήματα της συλλογής, απόφαση που την οδήγησε σε σύγκρουση με τον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κατέστησε σαφές λίγο πριν από τον γάμο του πρίγκιπα με τη Μέγκαν Μαρκλ ότι η νύφη δεν θα φορέσει την τιάρα με τα σμαράγδια που ήθελε, αλλά με τα διαμάντια του 1932 που ανήκε στη βασίλισσα Μαίρη, γιαγιά της Ελισάβετ. Αρνήθηκε επίσης να της δανείσει μία τιάρα όταν το ζευγάρι πραγματοποίησε το πρώτο του επίσημο ταξίδι στην Αυστραλία και στα Νησιά Φίτζι. Σε αντίθεση με τη Μέγκαν, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει ελεύθερη πρόσβαση στη συλλογή ως μέλλουσα πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά και μέλλουσα βασίλισσα. Ετσι, σε πολλές επίσημες εμφανίσεις της θα τη δούμε να φορά τιάρες ή στέμματα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Μέγκαν, ενώ στην Κέιτ έχει περάσει κι ένα μεγάλο μέρος από τη συλλογή κοσμημάτων της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Το διαμάντι του Στέμματος

Η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα σε ηλικία 25 ετών. Μιλώντας στον βασιλικό σχολιαστή του BBC Αλιστερ Μπρους για το ντοκιμαντέρ «Queen Elizabeth II», η βασίλισσα που δεν δίνει συνεντεύξεις αλλά διαθέτει υπέροχο χιούμορ, του έδειξε τις δύο κορόνες της στέψης της και του αποκάλυψε πολλά. Για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης, μάλιστα, κάποια από τα Κοσμήματα του Στέμματος μεταφέρθηκαν από το θησαυροφυλάκιο του Πύργου του Λονδίνου στο Μπάκιγχαμ. Η 92χρονη Λίλιμπετ έπιασε στα χέρια της το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου λέγοντας με ένα ελαφρύ μειδίαμα: «Βλέπω παραμένει βαρύ». Κατόπιν εξιστόρησε στον δημοσιογράφο ότι την ημέρα της στέψης της έπρεπε να κρατά το κεφάλι της συνεχώς όρθιο και να μην ξεχαστεί και σκύψει γιατί από το βάρος της κορόνας μπορεί να έσπαγε ο λαιμός της!

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η κορόνα της βασίλισσας Βικτώριας κατασκευάστηκε το 1870 από τον οίκο Garrard. Έχει 187 διαμάντια και κατόπιν απαίτησής της, είναι αρκετά ελαφριά
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η βασιλομήτωρ έκανε δώρο αυτή την τιάρα με τα διαμάντια και τα τιρκουάζ στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα στα 21α γενέθλιά της. Η Κέιτ την έχει φορέσει αρκετές φορές.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Στον γάμο της Ελισάβετ το 1947 ο πρόεδρος της Μπούρμα έστειλε ένα κολιέ με 96 ρουμπίνια. Η ίδια το 1973 παρήγγειλε στον Οίκο Garrard να διαλύσουν το κολιέ και να της φτιάξουν τη συγκεκριμένη τιάρα.
Το Στέμμα έχει πάνω του περισσότερους από 444 πολύτιμους λίθους (διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, αμέθυστο, ακουαμαρίνες, τοπάζια, τουρμαλίνες κ.ά.) και το βάρος του, κάτι παραπάνω από δύο κιλά, συμβολίζει το βάρος των ευθυνών του κράτους στο κεφάλι του μονάρχη.

Η Αυτοκρατορική Κορόνα του Κράτους (Imperial State Crown), από την άλλη, ζυγίζει κάτι παραπάνω από ένα κιλό, φορέθηκε από την Ελισάβετ στο τέλος της τελετής ενθρόνισης και έκτοτε η βασίλισσα τη φορά σε επίσημες τελετές και στην ετήσια έναρξη εργασιών του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Είναι επενδυμένη με μοβ βελούδο και λευκή ερμίνα και έχει πάνω της 2.868 διαμάντια, 273 μαργαριτάρια, ζαφείρια, σμαράγδια και ρουμπίνια. Στο κέντρο της έχει το τέταρτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, το Cullian Diamond (317 καράτια), που το 1909 αντικατέστησε το 21 γραμμαρίων ζαφείρι που υπήρχε. Συνήθως μεταφέρεται με οπλισμένους φρουρούς και τοποθετείται στο Robing Room, όπου η βασίλισσα φορά το Στέμμα πριν απευθυνθεί στα μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ πολλές φορές την τοποθετεί δίπλα της σε ένα βελούδινο μαξιλάρι.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η διαμαντένια τιάρα που φόρεσε η Μέγκαν στον γάμο της ανήκε στη βασίλισσα Μαίρη από το 1932. H βασίλισσα Ελισάβετ δεν τη φόρεσε ποτέ, αλλά τη δάνεισε στη Μέγκαν για την ημέρα του γάμου της. Η Μέγκαν φόρεσε επίσης ένα εκπληκτικό μπρασελέ του Οίκου Cartier.
Κανένα όμως από τα πετράδια δεν συγκρίνεται με το διαμάντι Koh-i-Noor («Βουνό του Φωτός»), που σύμφωνα με τον θρύλο είχε κλαπεί από τον θεό Κρίσνα όταν κοιμόταν. Η παράδοση λέει ότι «αυτός που έχει δική του την πέτρα θα κυριαρχήσει στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και μεγάλη κακοτυχία, διότι μόνο ένας θεός ή μια γυναίκα μπορεί να φοράει την πέτρα ατιμώρητος». Το διαμάντι πέρασε στη βασίλισσα Βικτώρια ως δώρο του λόρδου Νταλχάουζ. Το 1.896 καρατίων διαμάντι δόθηκε από τη βασίλισσα στον κόπτη Voorzanger. Τριάντα οκτώ ημέρες χρειάστηκαν για να κοπεί η πέτρα στη σημερινή οβάλ μορφή της. Η βασίλισσα το έκανε καρφίτσα, για να γίνει μέρος του Στέμματος το 1911. Το 1990 το Ινδικό Κοινοβούλιο ζήτησε επισήμως να επιστραφεί το Κοχινούρ στην πατρίδα του, ενώ το διεκδικούν το Πακιστάν και το Ιράν. Προς το παρόν εκτίθεται στον Πύργο του Λονδίνου μαζί με τα υπόλοιπα βασιλικά κοσμήματα, τα οποία κάθε χρόνο θαυμάζουν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Εμφανίσεις πολλών καρατίων

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ξεχωρίζει μόνο για τη χρωματική neon παλέτα των ενδυματολογικών της επιλογών, αλλά και για τον τρόπο που μπορεί να συνδυάζει πολλά κοσμήματα μαζί. Σε επίσημες εμφανίσεις θα τη δούμε να φορά κορόνα, περιδέραιο, σκουλαρίκια, βραχιόλια και, φυσικά, το σήμα κατατεθέν της που είναι οι καρφίτσες. Πρέπει να διαθέτει εκατοντάδες καρφίτσες τις οποίες φορά συχνά, ενώ κάποιες απ’ αυτές τις έχει δανείσει και στην Κέιτ Μίντλετον. Κατά καιρούς η βασίλισσα έχει περάσει τα δικά της μηνύματα μέσα από την επιλογή καρφίτσας σε επίσημες εμφανίσεις, όπως όταν υποδέχτηκε το προεδρικό ζεύγος της Αμερικής. Η Ελισάβετ κατά την υποδοχή των Τραμπ, στην πρώτη τους επίσκεψη για παράδειγμα, επέλεξε να φορέσει την καρφίτσα που της έκαναν δώρο οι Ομπάμα με τους οποίους είχε ιδιαίτερες σχέσεις.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Οι πέρλες ήταν επίσης ένα αγαπημένο κόσμημα της Νταϊάνας, που τις προτιμούσε τόσο για τον λαιμό όσο και για τα σκουλαρίκια και το ρολόι της με τα διαμάντια.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η Νταϊάνα φορά την αγαπημένη της «Lover’s Knot» τιάρα και ένα σετ από κολιέ και σκουλαρίκια, δώρο του εμίρη του Κατάρ το 1981.
To μόνο που έπρεπε να επιστρεψει η Νταϊάνα ήταν η τιάρα LOVER'S KNOT


Η κοσμηματοθήκη της περιέχει ανεκτίμητα κομμάτια από κληρονομιές και αντικείμενα ειδικά κατασκευασμένα γι’ αυτήν ή πολύτιμα δώρα. Λατρεύει τα μαργαριτάρια και διαθέτει άπειρα κολιέ τα οποία επιλέγει ανά περίσταση. Αγαπημένο της είναι ένα κολιέ με πέρλες, δώρο από τον παππού της όταν ήταν νέα. Ενα άλλο σετ με τέσσερις σειρές μαργαριτάρια και ένα διαμάντι στο κέντρο είναι δώρο της ιαπωνικής κυβέρνησης στη βασίλισσα, κατασκευασμένο από τα καλύτερα καλλιεργημένα μαργαριτάρια που υπάρχουν στον κόσμο. Εκτός από τη βασίλισσα, το έχουν φορέσει η Νταϊάνα και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η Κέιτ με την τιάρα «Lover’s Knot» και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνας.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η βασίλισσα έχει δώσει πολλές φορές την άδεια στην Κέιτ να φορά τιάρες και κοσμήματα από τη Βασιλική Συλλογή.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Μοναδικό κολιέ με διαμάντια που ανήκε στην πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Η Κέιτ φορά αρκετά συχνά την εντυπωσιακή διαμαντένια τιάρα «Lover’s Knot» του 1914, την οποία η Ελισάβετ είχε χαρίσει ως γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οταν χώρισε με τον Κάρολο η τιάρα ήταν το μοναδικό κόσμημα που της ζητήθηκε να επιστρέψει στο Παλάτι, καθώς μετά το διαζύγιο δεν αποτελούσε πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας και η τιάρα ανήκε στη Βασιλική Συλλογή. Ηταν ένα από τα αγαπημένα κοσμήματα της Νταϊάνας, αν και πολλές φορές της προκαλούσε πονοκέφαλο εξαιτίας του βάρους της. Τη φόρεσε πρώτη φορά πριν από τον γάμο της και στη συνέχεια σε πολλές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία φορά που φόρεσε την τιάρα ήταν το 1991. Το 2015 η Κέιτ έλαμψε φορώντας την στην ετήσια δεξίωση για διπλωμάτες στο Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια την «τιμά» όσο πιο συχνά μπορεί, όπως στο επίσημο δείπνο με τους Τραμπ.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ιδιαίτερη σχέση με τα κοσμήματα και αυτοσχεδίαζε πολλές φορές. Οταν η βασιλομήτωρ της έκανε δώρο μια καρφίτσα με μεγάλο μπλε ζαφείρι, η ίδια τη μετέτρεψε σε τσόκερ με πολλές σειρές μαργαριταριών. Το κόσμημα αυτό το λάτρευε και το φορούσε ακόμα και μετά το διαζύγιό της. Σήμερα ανήκει στους γιους της. Ο πρίγκιπας Χάρι χρησιμοποίησε τμήμα του για να φτιάξει το δαχτυλίδι αρραβώνων της Μέγκαν, συμπεριλαμβάνοντας κι ένα διαμάντι από την Μποτσουάνα.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Μοναδικό κολιέ με διαμάντια που ανήκε στην πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ.


Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Στέμμα με διαμάντια και μαργαριτάρια που δημιουργήθηκε το 1820 για τον βασιλιά Γεώργιο IV.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Το κολιέ αυτό ανήκει στη σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η συγκεκριμένη τιάρα δημιουργήθηκε το 1853 και τελευταία τη φόρεσε η βασίλισσα Ελισάβετ το 2005 στη Μάλτα.
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Καρφίτσα με σμαράγδια και διαμάντια που δημιουργήθηκε το 1911 για τη βασίλισσα Μαίρη από τον Οίκο Garrard και είναι αγαπημένη της Ελισάβετ.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της ΝταΪανας δεν άρεσε καθόλου στη  βασιλισσα


Το πιο ξεχωριστό κόσμημα της πριγκίπισσας ήταν το δαχτυλίδι αρραβώνων της με τον Κάρολο. Ενα ζαφείρι Κεϊλάνης 12 καρατίων με 14 διαμάντια δεμένα με λευκόχρυσο 18 καρατίων. Ηταν δική της καθαρά επιλογή και μάλιστα αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τη βασίλισσα, η οποία το βρήκε κοινότοπο. Το δαχτυλίδι είχε κατασκευαστεί από τον οίκο House of Garrard και κόστιζε 38.000 δολάρια. Με το ίδιο δαχτυλίδι ο Γουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ και έκτοτε κοσμεί το δικό της χέρι. Ο πρίγκιπας Χάρι, από την άλλη, χάρισε το δαχτυλίδι Asprey aquamarine emerald-cut της μητέρας του στη Μέγκαν, που το φόρεσε στο πάρτυ του γάμου τους με το λευκό Stella McCartney φόρεμα.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Η βασίλισσα φορά πολλές από τις τιάρες της Συλλογής στις επίσημες εμφανίσεις της, αλλά και τα διαμάντια Cullian III & Cullian IV του 1910, δώρο της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος


Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Το σετ από σμαράγδια και διαμάντια που περιλαμβάνει κολιέ, σκουλαρίκια και καρφίτσα ανήκε στη βασιλομήτορα και μετά τον θάνατό της κληροδοτήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η Κέιτ ως μελλοντική βασιλισσα έχει άμεση πρόσβαση στα κοσμήματα


Σε όσους αναρωτιούνται τι θα συμβεί με τα κοσμήματα σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας, η Αντόνια Γουάνγκ, ως βασιλικός παρατηρητής, εξηγεί ότι η Συλλογή του Στέμματος ανήκει στο κράτος, ενώ τη Royal Collection την κληροδοτεί η βασίλισσα όπου επιθυμεί. Ολοι οι κληρονόμοι στην περίπτωση αυτή θα υπερφορολογηθούν, εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο που θα γίνει βασιλιάς. Για τον λόγο αυτό πολλοί κληρονόμοι στο παρελθόν (ανάμεσά τους και ο γιος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας) αναγκάστηκαν να βγάλουν σε δημοπρασία μέρος των κοσμημάτων προκειμένου να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους.

Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Όταν η Σάρα Φέργκιουσον παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Άντριου το 1986, η βασίλισσα της δώρισε αυτή την τιάρα. Μετά το διαζύγιο του ζεύγους η τιάρα επεστράφη στο παλάτι
Βασιλικά κοσμήματα αμύθητης αξίας: Τα Διαμάντια του Στέμματος
Το 2015 η Δούκισσα της Κορνουάλης εμφανίστηκε με το εκπληκτικό αυτό σετ κοσμημάτων από διαμάντια και ρουμπίνια, που περιλαμβάνει κολιέ, σκουλαρίκια και μπρασελέ. Της το δώρισε μονάρχης από τη Μέση Ανατολή που φημίζεται για τη γαλαντομία του προς τη βασιλική οικογένεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network