Ελενα Χριστοπούλου: Χρειάστηκε να γίνω σκληρή από νωρίς

Ελενα Χριστοπούλου: Χρειάστηκε να γίνω σκληρή από νωρίς

Η coach του δημοφιλούς GNTM αποκαλύπτει τις εμπειρίες που την έκαναν να είναι ταυτόχρονα άκαμπτη και συναισθηματική και εξομολογείται πώς συνάντησε τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της.

xristopoulou_main01
Μεσημέρι Τετάρτης, Νέο Ψυχικό. Η coach του GNTM κάθεται σε ένα καφέ και η πρώτη εντύπωση σε κάνει να πιστεύεις ότι πρόκειται για παλιά Χολιγουντιανή σταρ. Γυναίκα παλαιάς κοπής, με αισθητική που συνδυάζει την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα με την κομψότητα. Μια κομψότητα που δεν επιδιώκει να κατακτήσει η γυμνή σάρκα, αλλά ένα ρούχο που έρχεται να καλύψει κάθε σπιθαμή του σώματος και να το αναδείξει σαν έναν όμορφο ζωγραφικό πίνακα.
xristopoulou02

Τα μαλλιά της κατάξανθα και χτενισμένα με έναν δυναμισμό που θαρρείς ότι τον μεταδίδει το έντονο βλέμμα της. Εναν δυναμισμό που πότε εμφανίζεται και πότε εξαφανίζεται, για να τον διαδεχτούν συναισθήματα κι ένα χαμόγελο που αλλάζει όχι μόνο την αίσθηση που εκπέμπει αλλά και όλη την εικόνα της.

Η Ελενα Χριστοπούλου δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα - σίγουρα δεν μοιάζει με τις περισσότερες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ειδικά στην τηλεόραση. Είναι διαφορετική. Εχει προσωπικό στυλ, το οποίο είναι συνονθύλευμα χαρακτήρα και εικόνας. Εχει άποψη και πατά γερά στο έδαφος. Είναι όμως και τρυφερή, και μέσα από αυτές τις εναλλαγές καταφέρνει να σε γοητεύσει. Εάν και εφόσον γοητευτεί και η ίδια...

Η συζήτησή μας έγινε την επομένη του θορύβου που είχε προκαλέσει η φήμη για ερωτική σχέση με τον μέντορά της Ζάχο Χατζηφωτίου. Χαμογελούσε συνεχώς, το είχε ξεπεράσει και έδειχνε ήρεμη αλλά και εξοικειωμένη με το άγριο παιχνίδι των media, το οποίο είναι πλέον υποχρεωμένη να παίξει ως συντελεστής του πιο δημοφιλούς ριάλιτι, του «Greece’s Next Top Model».

Μου εξηγεί ότι έχει τον τρόπο και μπορεί να το αντιμετωπίζει. «Με αγαπούν οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου, δεν έχω παράπονο... Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό. Είμαι πολύ δοτική και πολύ συναισθηματική. Ισως γι’ αυτό. Δεν έχω σκεφτεί αν τελικά παίρνω πίσω αυτό που δίνω. Νομίζω ότι έχω επιτύχει και έχω αποτύχει σε αυτό. Στα 43 μου χρόνια νομίζω το έχω πετύχει σε ποσοστό 50-50. Είμαι καλά».

Η απόφαση να γίνει «σκληρή», όπως ομολογεί η ίδια, ήταν αναγκαστική επιλογή με αιτία. «Είχα πολύ ευαίσθητους γονείς. Η μαμά μου με έκανε 19 χρόνων και τη θεωρώ περισσότερο φίλη μου. Ηταν πάντα πολύ συναισθηματική και έκλαιγε με το παραμικρό. Ακόμη και τώρα που μιλάμε είναι σαν παιδάκι. Χρειάστηκε να γίνω από πολύ νωρίς σκληρή. Με τόση ευαισθησία δεν μπορεί να πάει ένας άνθρωπος μπροστά. Τους στενοχωρούσαν πάντα πράγματα, είχαν πάντα αυτή την αίσθηση. Και εγώ ήθελα να πάρω άλλον δρόμο στη ζωή μου».
Θα προτιμούσε να είναι αντίστροφοι οι ρόλοι; «Δεν θα ήθελα να αλλάξω τίποτα απ’ ό,τι μου έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Αφού αυτό έπρεπε να γίνει, αυτό έγινε, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Ακόμη και σήμερα έτσι είναι η κατάσταση».

Κλείσιμο
Κι όμως, υπήρξαν στιγμές που η Ελενα ευχήθηκε να υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να επωμιστεί όλο αυτό που εκείνη έπρεπε συνεχώς να αντιμετωπίζει. «Συνέχεια το νιώθω. Από τους πυροβολισμούς, από το διαζύγιο, ακόμη κι από αυτό που συνέβη με τον Ζάχο, σκέφτομαι “πόσο θα ήθελα να βγει κάποιος και να πει τι λέτε ή γιατί τα λέτε αυτά τα πράγματα; Ή γιατί τη χειρίζονται έτσι την Ελενα”... Θα το ήθελα πάρα πολύ αυτό».

Δεν επιθυμεί κάποιον μάνατζερ, αλλά θα προτιμούσε αυτό τον ρόλο να τον αναλάβει ο σύντροφός της. «Το έψαχνα αρχικά στους συντρόφους μου, γιατί εγώ άγομαι και φέρομαι πάρα πολύ από αυτόν που έχω δίπλα μου, και μετά στους φίλους και τις φίλες μου. Είναι άνθρωποι που με έχουν στηρίξει, είναι εκεί για μένα πολλά χρόνια, υπάρχουν όμως και κάποιοι που με έχουν απογοητεύσει πλήρως».

Δεν υποχώρησε ποτέ, δεν το έβαλε κάτω, δεν παραιτήθηκε. «Το “κουράστηκα, δεν μπορώ άλλο” δεν το λέω ποτέ γιατί το φοβάμαι.

Δεν μου επιτρέπω να το πω, ούτε εννοώντας σωματικά ούτε ψυχολογικά. Μετά από ένα μεγάλο κακό έρχεται πάντα ένα μεγάλο καλό, οπότε απλά το περιμένω. Ετσι είμαι».

Οι άνθρωποι που την προσεγγίζουν κατά καιρούς προκειμένου να τους συμβουλέψει «όχι σαν γκουρού», όπως διευκρινίζει, την εμπιστεύονται, νιώθουν ασφάλεια. «Ερωτεύομαι πλατωνικά πάρα πολύ κόσμο. Αν δεν σε ερωτευτώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω ούτε επαγγελματικά ούτε προσωπικά».
xristopoulou03

Τα σχολικά χρόνια

«Ημουν δημοφιλής στο σχολείο. Οχι ως η “ωραία της τάξης”. Τα πήγαινα πολύ καλά και με τους άνδρες και τις γυναίκες. Ημουν καλή μαθήτρια αλλά όχι σπασικλάκι, ήμουν αθλήτρια αλλά και αγοροκόριτσο. Ψιλογκάγκανο με αθλητικό σορτσάκι και κάλτσες. Ημουν το κορίτσι που θέλανε να κάνουν παρέα, όχι να τα φτιάξουν μαζί του». Πρόσφατα η μητέρα της τής διηγήθηκε ένα πολύ έντονο περιστατικό. «Οταν ήμουν στο Δημοτικό μια συμμαθήτριά μου, η Μαρία, είχε αυτοτραυματιστεί στο πρόσωπο και είχε πει στον διευθυντή “με χτύπησε η Χριστοπούλου” για να με επιπλήξει. Δεν με πήγαινε, είχε εμμονή μαζί μου. Η μαμά μου δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Αλλά κι εγώ πιστεύω ότι αν ένα παιδί έφτασε σε αυτό το σημείο, τότε στη ζωή σου πρέπει να περιμένεις τα πάντα. Δεν είμαι, ούτε το παίζω άγια. Εχω κάνει πολλά λάθη και πολλά σωστά. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τη ζωή του και πληρώνω επιλογές ακόμη. Τα σιχαίνομαι τα όρια, είναι περίεργα σύνορα για τον χαρακτήρα μου».

Τηλεοπτική αρένα & έρωτες ζωής

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι άγριος. Ακόμη και για εκείνους που γνωρίζουν τι τους περιμένει, η στιγμή που επιβεβαιώνονται είναι σχεδόν σοκαριστική. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της η Ελενα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Το διαζύγιό της με τον Πάνο Καλλίτση, το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, ο νέος έρωτας, όλα ήταν ιδανικά για να αδράξουν την ευκαιρία εκπομπές και ιστοσελίδες και να αναδείξουν μια νέα τηλεοπτική ηρωίδα.

«Είναι πολύ άγριο. Το έχω βιώσει από φίλους μου που είναι στην τηλεόραση και ξέρω τι σημαίνει. Ημουν προετοιμασμένη άλλωστε, δεν είμαι και καμία Παναγία... Ομως δεν φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχοληθεί σε τέτοιον βαθμό με το “Next Top Model” αλλά και με μένα. Οταν είδα το entrance που μου έκαναν κοκκίνισα... Υπέθετα ότι εγώ και η Ζενεβιέβ θα είμαστε πίσω, στο backstage. Οι κάμερες γράφουν, αλλά δεν το περιμέναμε. Χθες έπαιξε το στιγμιότυπο όπου είπα “θέλω να τη χτυπήσω”. Οντως, εκείνη την ώρα το είπα».

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ζάχο Χατζηφωτίου ήταν σίγουρα πολύ έντονο, αλλά τη βρήκε ήδη σκληραγωγημένη. Επίσης, το περιστατικό με τους πυροβολισμούς πριν από περίπου δύο χρόνια την έκανε να αναθεωρήσει πολλά και κυρίως το πώς αξιολογεί το κάθε δυσάρεστο συμβάν. «Αυτό που συνέβη με τον Ζάχο δεν μπορεί να με αγγίξει πραγματικά γιατί έχω ζήσει κάτι τόσο έντονο που όλα τα άλλα έρχονται μετά. Πήρα το νούμερο ένα μάθημα όταν δέχτηκα πυροβολισμούς. Ομως, όταν εγώ κάνω γενέθλια με τους φίλους μου και κάποιος από αυτούς ανεβάζει ένα βίντεο όπου φιλάω τον σύντροφό μου, τον Αποστόλη, στο σκοτάδι και το παίρνουν όλοι, αυτό με σοκάρει. Γιατί λέω: “Ποιος ενδιαφέρεται τι κάνω με τον Αποστόλη;”».

Το πρόσωπό της φωτίζεται, λάμπει. Ενα μεγάλο χαμόγελο καλύπτει όλες τις εκφράσεις, για να ακολουθήσει η εξομολόγηση: «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, είμαι πλήρης. Μέσα σε αυτή τη σχέση είμαι γεμάτη και υγιής μετά από πολλά χρόνια. Εχω ένσημα -νομίζω- στο να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τις σχέσεις μου. Ξεκινώ και φτιάχνω το δικό μου αφήγημα και στη συνέχεια γκρεμίζω αυτό που έχω χτίσει. Τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί αυτόν τον άνθρωπο τον γνώριζα και ήταν φίλος μου για χρόνια. Τον επέλεξα αυτό τον άνθρωπο. Δεν τα ’χασα, δεν τον είδα ξαφνικά μπροστά μου, τον ερωτεύτηκα και είπα “Παναγία μου, τι είναι αυτό!”. Ηταν μεστή απόφαση. Θα μου πεις πώς αν και ήσουν σε έναν γάμο μιλάς έτσι;... Ε, αυτή είναι η αλήθεια λοιπόν. Εχω αποτύχει παταγωδώς σε αυτό το κομμάτι».

Γυναικεία υπόθεση
xristopoulou04

Τα βράδια της Δευτέρας και της Τρίτης το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό απολαμβάνει να παρακολουθεί την αποδόμηση της «ωραίας της γειτονιάς». Το ριάλιτι μόδας που έγινε talk of the town αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κοινωνική τάση που θέλει τον γυναικείο ανταγωνισμό να είναι το κυρίαρχο ένστικτο. «Εχουμε κορίτσια της διπλανής πόρτας τα οποία δεν είναι τα φοβιστικά πρότυπα της ομορφιάς. Δεν μπήκε η Αντριάνα Λίμα, δίχως να μειώνω τα κορίτσια. Είναι άλλα πλάσματα και η καθεμία ξεχωριστή. Κάτι ωραίο έχουμε όλες. Ολοι έχουμε μια ομορφιά. Η επιτυχία του είναι αυτή. Αγγίζει τις γυναίκες σε κάποιο σημείο, σαν καρφί στην καρδιά κάποιες φορές. Είναι μια παραγωγή που θα μπορούσε να σταθεί παντού».

Η συζήτηση φτάνει πλέον στον επίμαχο όρο: «διεθνής καριέρα». Αραγε, ποιες από τις κοπέλες που παρακολουθούμε πότε να ξεκατινιάζονται και πότε να αρνούνται απλά να τσαλακωθούν κόβοντας τα μαλλιά τους θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό; «Κάποιες θα μπορούσαν. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Είμαστε ένας λαός που έχει μάθει πάρα πολύ στα εύκολα. Μπορώ να σου πω για 55 κοπέλες που πήγαν στο εξωτερικό και γύρισαν και δεν ξαναέκαναν κάτι. Η Καγιά όμως, που πολλοί αναρωτιούνται τι έκανε, έκανε πολλά. Εχει παλέψει πάρα πολύ από τα 14 της. Ηταν πολύ μικρή και δούλεψε σκληρά. Πρέπει να είσαι αυστηρός και δίκαιος. Γι’ αυτό είναι έτσι η Βίκυ, γιατί ξέρει. Δεν μπορεί να έρχεται και να σου λέει κάποια “δεν περπατάω στην εξέδρα στην πισίνα” θαρρείς και από κάτω έχει καρχαρίες! Δεν πρόκειται να κάνουμε pampering στο “δεν μπορώ”».
Παρακολουθώντας ελάχιστα ελληνική τηλεόραση κάνει τη δική της αξιολόγηση για την εικόνα των Ελληνίδων τηλεπαρουσιαστριών: «Εχουμε τις παρουσιάστριες που μας αντιπροσωπεύουν γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχαν. Αυτές βλέπουμε. Σ’ αυτές κάνουμε backup, αυτά που λένε ανακυκλώνουμε, αντιγράφουμε το styling. Τι φόρεσε η Ελένη, πώς είναι τα μαλλιά της Φαίης, πώς έχασε τα κιλά η Σταματίνα μετά από τρία παιδιά. Δεν βλέπω να μιλάμε για κάτι άλλο».

Η συζήτηση κλείνει και η coach του GNTM, παρά τα επίμονα και αδιάκριτα βλέμματα των θαμώνων που την αναγνωρίζουν, αποσύρεται σε ένα γωνιακό τραπέζι για να απολαύσει τη σαλάτα της, αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν και την αφορούν. Τελικά, γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Πηγή: GALA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ