O Χορός των Ρόδων: Το Μονακό σε ρυθμούς... Bollywood

O Χορός των Ρόδων: Το Μονακό σε ρυθμούς... Bollywood

Tριαντάφυλλα, υψηλή ραπτική και ακριβοθώρητοι καλεσμένοι με φιλανθρωπικά αισθήματα: το μεγαλύτερο ετήσιο αριστοκρατικό γκαλά της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο λαμπερό πριγκιπάτο

bollywood
Ο Χορός των Ρόδων έχει πάντα θέση στο καλεντάρι της διεθνούς αριστοκρατίας. Η σημαντικότερη κοσμική εκδήλωση του Μονακό καθιερώθηκε από την πριγκίπισσα Γκρέις το 1954, όταν αποφάσισε με τον πρίγκιπα Ρενιέ να πασπαλίσουν το γαλήνιο πριγκιπάτο με λάμψη από Χόλιγουντ. Αξέχαστες έχουν μείνει οι βραδιές που διοργανώθηκαν με καλεσμένους σημαντικά ονόματα της εποχής όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τα θρυλικά διαμάντια της, η Τίνα Λιβανού με τον Αριστοτέλη Ωνάση και αργότερα ο Ελληνας μεγιστάνας με τη Μαρία Κάλλας.

Ομως δεν πρόκειται απλά για ένα παραμυθένιο κοσμικό γεγονός. Ο Χορός των Ρόδων είναι πάνω απ’ όλα μια μεγαλοπρεπής φιλανθρωπική εκδήλωση διεθνούς κύρους, με όλα τα έσοδα να διατίθενται στις ανθρωπιστικές δράσεις του Princess Grace Foundation από το 1964. Φέτος, το φιλανθρωπικό σκέλος της βραδιάς επιμελήθηκε ο διάσημος Γαλλολουξεμβούργιος δημοσιογράφος και λάτρης της Ελλάδας Στεφάν Μπερν. Oι προσκλήσεις στοιχίζουν μια μικρή περιουσία, αλλά όποιος αποκτήσει κάποιο από τα μαγικά χαρτάκια έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια μεγαλοπρεπή βραδιά στη Salle des Etoiles στο Monte-Carlo Sporting, με διασημότητες να εντυπωσιάζουν με τα σύνολά τους και να διασκεδάζουν δίπλα του, με εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας και, φυσικά, με την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό σύσσωμη παρούσα.
000_33C32UU
Μπεν-Σιλβέστερ Στράουτμαν, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερου, Πιερ Κασιράγκι, Μπεατρίς Μπορομέο, Σαρλότ Κασιράγκι, Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, Αντρέα Κασιράγκι

Επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Χορού των Ρόδων ήταν o αείμνηστος Καρλ Λάγκερφελντ, ενώ μετά τον θάνατό του, το 2019, επιστρατεύονται κορυφαίοι διακοσμητές εσωτερικών χώρων τόσο για τη σύλληψη της ιδέας όσο και για την εκτέλεση. Φέτος, η πολυαναμενόμενη βραδιά είχε την υπογραφή του μάγου της κόκκινης σόλας Κριστιάν Λουμπουτέν, ο οποίος δημιούργησε μια εξωτική ατμόσφαιρα με έμπνευση το Bollywood κι ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που σε ταξίδευε νοερά στην Tζαϊπούρ και τη Βομβάη. Η χορευτική παράσταση που στήθηκε διηγούνταν την ιστορία μιας νεαρής Ινδής που προσκλήθηκε να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Bal de la Rose.

Το θέμα της βραδιάς δεν εμπόδισε βέβαια τις καλεσμένες να επιδείξουν την αγάπη τους στην ευρωπαϊκή υψηλή ραπτική. Οι εμφανίσεις των Γκριμάλντι παρέπεμπαν σε παριζιάνικο show haute couture. Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, πρίγκιπας Αλβέρτος, εμφανίστηκε χωρίς τη σύζυγό του Σαρλίν και συνοδευόμενος από την αδελφή του Καρολίνα, η οποία προτίμησε μια ασημένια δημιουργία του οίκου Chanel. Κάτι που δικαιολογείται απόλυτα, αν σκεφτεί κανείς ότι η κόρη της Σαρλότ Κασιράγκι είναι πρέσβειρα του οίκου - με τη σειρά της μαγνήτισε τα βλέμματα μέσα στη see through τουαλέτα Chanel πιο καλλίγραμμη από ποτέ, ενώ επέλεξε Chanel ακόμη και στα αξεσουάρ, αφού τόσο η τσάντα της όσο και τα κοσμήματά της έφεραν την υπογραφή του ιστορικού οίκου. Ενδεικτικά, τα διαμαντένια σκουλαρίκια Chanel που φόρεσε αξίζουν πάνω από 50.000 ευρώ. Οπως ήταν αναμενόμενο, πολλά από τα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έδειξαν την εκτίμησή τους προς τον μετρ των παπουτσιών Κριστιάν Λουμπουτέν φορώντας δημιουργίες του.
000_33C32UH
000_33C32VR
Σίρλεϊ Μπάσεϊ
GettyImages-1476317184

Εντυπωσιακή ήταν και η σύζυγος του Πιερ Κασιράγκι, γιου της Καρολίνας, Μπεατρίς Μπορομέο, η οποία επέλεξε για ακόμη μία φορά εντυπωσιακό φόρεμα αλλά και headpiece από τον οίκο Dior. H Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, σύζυγος του Αντρέα Κασιράγκι, έκανε τη διαφορά δείχνοντας εμπιστοσύνη στον οίκο Jenny Packham για την εμφάνισή της, ολοκληρώνοντας το look με ένα τσαντάκι Isabel Deckel.

Κλείσιμο
Ο 67ος Χορός των Ρόδων, με επικεφαλής την πριγκίπισσα Καρολίνα, ήταν από κάθε άποψη αντάξιος των υψηλών προσδοκιών όσων συμμετείχαν. Το βασιλικό art de la table με τα πορσελάνινα σερβίτσια ολοκλήρωναν τα πολύτιμα κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ χιλιάδες ροδοπέταλα και εκατοντάδες συλλεκτικές σαμπάνιες επιστρατεύτηκαν στο κοσμικό γεγονός που συνεπήρε και αναστάτωσε ευχάριστα για άλλη μία χρονιά το κατά τ’ άλλα φιλήσυχο Μονακό.
GettyImages-1476320587
Το εξωτικό σκηνικό είχε την υπογραφή του Κριστιάν Λουμπουτέν
GettyImages-1476309501
Ζόγια Σακρ
GettyImages-1476303894
Σαρλότ Κασιράγκι με τον αδερφό της Αντρέα και τη σύζυγό του Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο
Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η έξοδος για το Πάσχα, γεμάτα φεύγουν πλοία και ΚΤΕΛ - Πότε χαλάει ο καιρός

«Πήρε την κλήση και πήγε να τη βάλει στα ρούχα μου» - Η δημοτική αστυνομικός περιγράφει την επίθεση του
62χρονου


Οι σελέμπριτις καλεσμένοι, οι αμφίβολοι και οι ανεπιθύμητοι στη στέψη του βασιλιά Κάρολου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ