Bασίλης Μίχας: Από το γήπεδο στην αρένα της TV

Bασίλης Μίχας: Από το γήπεδο στην αρένα της TV

Κάποτε ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Τελικά σκόραρε στο μόντελινγκ και πλέον παίζει -σοβαρή- μπάλα ως ανερχόμενος ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ταλαντούχος ηθοποιός είναι ωραίος, αλλά -ευτυχώς- δεν είναι μόνο ωραίος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
michas-0
Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα ωραίο, ένα εξωπραγματικά, σχεδόν απόκοσμα ωραίο αγόρι, από αυτά που γεμίζουν τις σελίδες των περιοδικών, σουλατσάρουν στην πασαρέλα, ερωτοτροπούν με τον τηλεοπτικό φακό και τελικά γίνονται πρότυπα ή συνιστούν παράδειγμα για τα άλλα αγόρια. Ωστόσο ο Βασίλης Μίχας έχει επιλέξει να μην εγκλωβίζεται στην εξωτερική καλλονή του, να μην είναι δέσμιος του πώς τον βλέπουν οι άλλοι, αλλά κύριος της αντίληψης που έχει διαμορφώσει ο ίδιος για τον εαυτό του.

Για παράδειγμα, ο ηθοποιός από το επιτυχημένο σίριαλ «Η Γη της Ελιάς», που προβάλλεται από Κυριακή έως Πέμπτη στο MEGA, πρόσφατα έθιξε ένα ζήτημα νευραλγικής σημασίας για τους άνδρες, το οποίο ελάχιστοι συζητούν και σπάνια τίθεται επί τάπητος. Ο Μίχας, με αφορμή τη δική του αλλοτινή εμπειρία με τη βουλιμία, αποφάσισε να μιλήσει για την ψυχική υγεία των ανδρών και για το γεγονός ότι το στρεβλά και καταχρηστικά αποκαλούμενο «ισχυρό φύλο» μεγαλώνει, γαλουχείται και εκπαιδεύεται για να έχει την εικόνα του ατσάλινου, του σκληρού και αλύγιστου. Οι άνδρες σπάνια εκφράζουν τα συναισθήματά τους, κι αυτό για τον νεαρό ηθοποιό είναι πρόβλημα.

Αντιθέτως, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με όσους μένουν απλώς στο περιτύλιγμά του και τον αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμη ωραίο παιδί. Αλλωστε έχει επιλέξει να μη ζει για τους άλλους, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα για τον εαυτό του.

Ο Μίχας που κάποτε ονειρευόταν τον εαυτό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή -και μάλιστα δούλευε σκληρά και μεθοδικά για να ευοδώσει τον στόχο του- μιλά για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αλλάξει ρότα, το πέρασμά του από το μόντελινγκ, την απόρριψη και την αποδοχή, αλλά και την απόφασή του να γίνει ηθοποιός, χωρίς να καταπιέσει τη φιλομάθεια και τη φιλοπεριέργειά του στον βωμό του «τι θα πουν οι άλλοι».

michas-1
Τζάκετ Levi’s. Μπλούζα, Polo Ralph Lauren


GALA: Πρωταγωνιστείτε σε μια καθημερινή σειρά στο prime time, δηλαδή στην πιο ανταγωνιστική τηλεοπτική ζώνη. Ακούγεται αρκετά απαιτητικό. Τι δυσκολίες αλλά και τι προκλήσεις έχει το εγχείρημα για έναν νέο ηθοποιό;
Κλείσιμο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΣ: Η βασική δυσκολία είναι πως δεν υπάρχει ο χρόνος που θα θέλαμε για πρόβες ή για να ξαναγυρίσουμε σκηνές ώστε να τελειοποιηθούν. Αυτή ακριβώς η δυσκολία είναι, όμως, ταυτόχρονα και η πρόκληση. Πρέπει να βρίσκεσαι σε τρομερή εγρήγορση και να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου κάθε λεπτό στο γύρισμα. Και φυσικά να μπορείς να αλλάζεις συναισθήματα πολλές φορές μέσα σε μικρά διαστήματα, ανάλογα με τις σκηνές που έχεις να γυρίσεις κάθε ημέρα.

G.: Σας γνωρίζαμε ως μοντέλο, και μάλιστα επιτυχημένο. Η απόφαση να ασχοληθείτε με την υποκριτική πώς γεννήθηκε; Ποιο ήταν το ερέθισμα για να ξεκινήσετε;
Β.Μ.: Ηταν κάπως φυσική, ήρθε οργανικά. Ξεκίνησα σεμινάρια υποκριτικής με πρωταρχικό σκοπό να εξελίξω την έκφρασή μου στις φωτογραφήσεις και απλά κόλλησα. Αρχισε να μου αρέσει αυτός ο τύπος εκπαίδευσης και με τον καιρό τελικά τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

G.: Ηρθαν, όμως, και η δημοσιότητα και η αναγνωρισιμότητα, οι οποίες φαντάζομαι ότι αυξάνονται γεωμετρικά. Πώς τα πάτε μαζί τους; Σας τρομάζουν; Το απολαμβάνετε;
Β.Μ.: Δεν μπορώ να πω ότι τρομάζω. Κάποιες φορές νομίζω ότι απολαμβάνω την αναγνωρισιμότητα, γιατί έτσι νιώθω πως η δουλειά που κάνω αρέσει στον κόσμο.

michas-2
Φόρμα Dickies x New York Sunshine, Color Skates. Μπλούζα, Polo Ralph Lauren


G.: Αλήθεια, μικρός πώς ονειρευόσασταν τον εαυτό σας; Διάβασα ότι έχετε ασχοληθεί αρκετά με το ποδόσφαιρο.
Β.Μ.: Ναι, το όνειρό μου ήταν να γίνω καλός ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς, όμως, μετά από κάποιους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και δύο επεμβάσεις στα γόνατα έπρεπε αναγκαστικά να αφήσω το ποδόσφαιρο για πάντα. Ευτυχώς, βρήκα την υποκριτική που με ενδιαφέρει εξίσου και πλέον μπορώ να πω ότι είμαι πολύ καλά.

G.: Το μόντελινγκ πώς προέκυψε στη ζωή σας; Σας ανακάλυψαν; Το ανακαλύψατε;
Β.Μ.: Με ανακάλυψαν, μου το πρότειναν και έτσι ξεκίνησα. Πέρασα ωραία και με αυτή τη δουλειά. Εκανα πολλά ταξίδια και έμαθα να συνεργάζομαι με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, κάτι που μου είναι πολύ χρήσιμο ακόμα.

G.: Πολλοί έχουν την άποψη πως η ζωή των μοντέλων είναι ανέφελη και απροβλημάτιστη. Είναι όντως έτσι;
Β.Μ.: Καθόλου έτσι δεν είναι. Είσαι συνεχώς μόνος σου με άγνωστους ανθρώπους και πρέπει πάντα να έχεις καλή εμφάνιση και καλή διάθεση. Σε μια δουλειά που κρατάει μόνο μία ημέρα, όπως μια φωτογράφηση ή ένα σόου, δεν έχεις την πολυτέλεια να μην είσαι καλά. Κρίνεσαι κάθε ημέρα από άλλους ανθρώπους, και μάλιστα αυστηρά.

G.: Εχετε δεχτεί απόρριψη δουλεύοντας ως μοντέλο; Πώς μαθαίνει κανείς να διαχειρίζεται το «όχι»;
Β.Μ.: Να σας το πω με ποσοστά. Για καθεμία δουλειά που κάνεις έχεις δεχτεί προηγουμένως γύρω στις δέκα απορρίψεις. Οπότε φυσικά μετά από λίγους μήνες, για να το θέσω απλά, το συνηθίζεις.

michas-3
Σακάκι, μπλούζα και παντελόνι, όλα Ermenegildo Zegna. Sneakers, Adidas


G.: Λένε πως η εξωτερική ομορφιά ανοίγει πόρτες. Ισχύει αυτό ή μήπως προσθέτει έξτρα δυσκολίες;
Β.Μ.: Ανοίγει πόρτες, αλλά το θέμα είναι ποιες πόρτες θα περάσει κάποιος - και τι θα κάνει όταν τελικά μπει.

G.: Πόσο σημαντική είναι για σας η εικόνα σας, αλλά και ο τρόπος που την προβάλλετε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα; Είναι προαπαιτούμενη πια η παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα για έναν ηθοποιό;
Β.Μ.: Εγώ στα κοινωνικά δίκτυα κάνω ό,τι μου αρέσει στ’ αλήθεια. Δεν εξαναγκάζομαι να κάνω κάτι. Και πλάκα κάνω, και τη δουλειά μου δείχνω. Δεν έχω κανένα άγχος ή αγωνία για την εικόνα μου εκεί. Είμαι όπως είμαι στη ζωή μου και τη δουλειά μου.

G.: Εχετε κάποια μικρή καθημερινή ιεροτελεστία; Κάποια ρουτίνα που σας αρέσει να απολαμβάνετε με τον εαυτό σας;
Β.Μ.: Μου αρέσει να γυμνάζομαι, να κινούμαι. Νιώθω πολύ καλά όταν αθλούμαι, οπότε προσπαθώ να γυμνάζομαι κάθε ημέρα. Τι κάνω; Τρέξιμο, βάρη, χορό και ό,τι άλλο άθλημα προκύψει, αρκεί να κινούμαι και να ανεβάζω σφυγμούς ◆

Styling: Λίζη Παπάζογλου. Grooming: Ελισάβετ Δερέ. Βοηθός styling: Ελένη Εξάρχου. Βοηθός φωτογράφου: Μάριος Κόλλιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK