Τζούλια Φλέσερ Κοχ: Πώς να παντρευτείς έναν billionaire

Τζούλια Φλέσερ Κοχ: Πώς να παντρευτείς έναν billionaire

H τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το «Forbes», δεν χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να αποκτήσει την τεράστια περιουσία της - Για εκείνη ήταν αρκετός ο κατάλληλος γάμος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
julia-flesher-koch-xr
Οταν ο Ντέιβιντ Κοχ έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον Αύγουστο του 2019, στα 79 του, βρισκόταν στην έβδομη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη. Πίσω του δεν άφησε συντρίμμια, αλλά μια αμύθητη περιουσία, σπίτια στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου και μια εταιρεία-κολοσσό, την Koch Industries, της οποίας τα προϊόντα βρίσκονται σε κάθε αμερικανικό σπίτι ενώ μέρη από τα παχυλά της κέρδη χρηματοδοτούν σταθερά και αδιαλείπτως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Με απλά λόγια, ο εκλιπών μεγιστάνας μαζί με τον αδελφό του Τσαρλς, συνιδρυτή και συνιδιοκτήτη της Koch Industries, μπορούσαν με τα χρήματά τους να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Νόμιμη κληρονόμος του είναι η σύζυγός του Τζούλια Φλέσερ Κοχ, που αυτομάτως σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, με περιουσία που εκτιμάται στα 43 δισ. δολάρια σύμφωνα με το «Forbes». Βέβαια, εδώ οι απόψεις διίστανται, γιατί σύμφωνα με το Bloomberg, η 59χρονη χήρα είναι η πλουσιότερη όλων, με περιουσία 61,6 δισ. δολαρίων. Αν και οι διαφορές στα υπολογίσιμα ποσά είναι τεράστιες -μιλάμε για 18,5 δισεκατομμύρια και όχι για δυο χούφτες στραγάλια- και σαφέστατα είναι άλλο να στέκεσαι στο πρώτο βάθρο και άλλο στο τρίτο, η ουσία είναι ότι η χαμηλής καταγωγής Τζούλια Φλέσερ Κοχ μπορεί σήμερα να καμαρώνει για τα αμύθητα πλούτη της, για τα οποία δεν εργάστηκε ποτέ ούτε μισή μέρα.
julia-flesher-koch-1
Ο κύριος και η κυρία Κοχ σε κοσμική εκδήλωση
Ποια είναι η Τζούλια

Ηταν Απρίλιος του 1962 όταν γεννήθηκε η Τζούλια Μάργκαρετ Φλέσερ, κόρη μιας αγροτικής οικογένειας από την Αϊόβα. Οι γονείς της εκείνα τα χρόνια έτρεχαν ένα κατάστημα επίπλων. Οταν η Τζούλια έγινε 8 χρόνων, η οικογένεια μετακόμισε στο Αρκάνσας και άνοιξε μια μπουτίκ ρούχων. Οχι, η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν μεγάλωσε στα πούπουλα, δεν πήγε σε ακριβά σχολεία, δεν περνούσε τα καλοκαίρια της στα Χάμπτονς και τη Φλόριντα και τους χειμώνες της στο Ασπεν - όπου όλως τυχαίως σήμερα έχει σπίτια εκεί, κληρονομιά από τον άνδρα της. Αφού σπούδασε στο ταπεινό Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να αναζητήσει την τύχη της στο μόντελινγκ. Δουλίτσα τη δουλίτσα, βρέθηκε να εργάζεται ως βοηθός του σχεδιαστή Adolfo και να κάνει fitting στη Νάνσι Ρίγκαν, την τότε πρώτη κυρία της Αμερικής.

Η άσημη ομορφούλα ήταν φιλόδοξη μεν, αλλά ενδεχομένως δεν θα γνωρίζαμε σήμερα το όνομά της, αν δεν είχε δεχτεί να βγει ραντεβού στα τυφλά με έναν πλούσιο βιομήχανο. Το ημερολόγιο έδειχνε 1991 και ο βιομήχανος ήταν ο Ντέιβιντ Κοχ, 21 χρόνια μεγαλύτερός της. Παρά τα πλούτη του, δεν φάνηκε να τη γοητεύει από την αρχή.
Κλείσιμο
julia-flesher-koch-2
Η εντυπωσιακή έπαυλη στο Σαουθχάμπτον είναι ένα μόνο από τα σπίτια, συνολικής αξίας 142 εκατ. δολαρίων, που κληρονόμησε η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο
Αντιθέτως, η Τζούλια θα περιέγραφε την πρώτη τους συνάντηση ως μεγάλο φιάσκο. «Χάρηκα που γνώρισα αυτόν τον άνδρα γιατί τώρα ξέρω ότι δεν θέλω να ξαναβγώ μαζί του», απαντούσε σε όποιον τη ρωτούσε. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Την επόμενη χρονιά, ξανασυναντήθηκαν τυχαία σε ένα πάρτυ και μέσα στους επόμενους μήνες άρχισαν να κυκλοφορούν επισήμως ως ζευγάρι. Το 1993 η Τζούλια σταμάτησε να εργάζεται κατ’ απαίτηση του βαθύπλουτου συντρόφου, ο οποίος θεωρούσε -δικαίως- ότι η περιουσία του έφτανε και περίσσευε και για τους δύο. Ο γάμος τους έγινε με όση λαμπρότητα άρμοζε στα πλούτη του γαμπρού το 1996, στην έπαυλή του στο Σαουθχάμπτον.

Η νύφη ήταν πλέον 34 χρόνων και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της ως οικοδέσποινα στα πιο λουσάτα καλέσματα της Νέας Υόρκης. Την επόμενη χρονιά κιόλας, έδωσε δυναμικά το «παρών» στο κοινωνικό γίγνεσθαι του Μεγάλου Μήλου, συνδιοργανώνοντας το Met Gala μαζί με τη διευθύντρια της «Vogue» Αννα Γουίντουρ και τον εκδότη του «W» Πάτρικ ΜακΚάρθι, σύμφωνα με τον οποίο μάλιστα, «η Τζούλια είναι το είδος της γυναίκας που συμβαίνει στη Νέα Υόρκη κάθε μερικά χρόνια. Είναι όμορφη, αγαπάει τη μόδα, ξέρει πώς να ψυχαγωγεί τους άλλους και έχει παντρευτεί έναν αξιοσημείωτα πλούσιο άνδρα». Το τελευταίο ήταν και το μεγαλύτερο ατού της.

Στα επόμενα χρόνια η Τζούλια Φλέσερ Κοχ περιφερόταν στα νεοϋορκέζικα κοσμικά σαλόνια -μάλλον απρόθυμα, σύμφωνα με τους οικείους της- και προέδρευε στα μεγάλα φιλανθρωπικά events που διοργάνωναν το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το American Ballet Theater. Δεν απασχόλησε ποτέ τον Τύπο με σκάνδαλα, μεγάλωνε με συνέπεια τα τρία παιδιά που έκανε με τον Ντέιβιντ και φρόντιζε για την καλή εικόνα του βαθύπλουτου συζύγου κάνοντας γενναιόδωρες δωρεές σε ευαγή ιδρύματα, ανάμεσά τους το Lincoln Center και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Επί 23 χρόνια, η Τζούλια ήταν η πιστή και αξιοπρεπής σύζυγος που κάθε άνδρας -ανεξαρτήτως οικονομικού και κοινωνικού στάτους- θα ήθελε δίπλα του.
julia-flesher-koch-3
Η Τζούλια Κοχ ανάμεσα σε επιφανείς Νεοϋορκέζους, σε φιλανθρωπικό event στο Lincoln Center, το 2009
Η βαθύπλουτη χήρα

Ο Κοχ πάλευε για χρόνια με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ενα σκάνδαλο που πήγε να ξεκινήσει από τη νοσοκόμα του, που κατηγορούσε τη χήρα του για αδιαφορία στις τελευταίες του στιγμές, ξεχάστηκε πριν καν ξεσπάσει. Η Τζούλια Φλέσερ Κοχ αποφεύγει να δίνει δικαιώματα, δεν προκαλεί, δεν φόρεσε ποτέ τη στολή της εύθυμης χήρας. Μέχρι πρότινος μοίραζε διακριτικά τον χρόνο της ανάμεσα στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη και στη βίλα της στα Χάμπτονς, όπου, σύμφωνα με τους γείτονες, ζει σαν ερημίτισσα, δεν φιλοξενεί φίλους και δεν οργανώνει μεγάλα δείπνα, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει παλιά.

Ο εκλιπών άφησε στην ίδια και στα παιδιά τους και άλλα μεγαλειώδη σπίτια στο Ασπεν και στη Φλόριντα, μια εντυπωσιακή ακίνητη περιουσία συνολικού ύψους 142 εκατ. δολαρίων. Τους τελευταίους μήνες, όμως, η Κοχ δείχνει μια διάθεση να ξεφορτωθεί τα περιττά βάρη - ήδη το διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο καταλαμβάνει δύο ορόφους, έχει 18 δωμάτια και όση πολυτέλεια μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει μπει προς πώληση. Δεν είναι γνωστό ακόμα το ποσό που ζητάει, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι το διαμέρισμα είχε αγοραστεί από τον Κοχ το 2004 στην τιμή των 17 εκατ. δολαρίων. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν η ιαπωνική κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα, η Κοχ και τα τρία παιδιά της συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα, διατηρώντας όμως όσο χαμηλό προφίλ τούς επιτρέπουν τα πλούτη τους. Η ίδια ως επίσημη ιδιότητα δηλώνει αυτή της προέδρου του Ιδρύματος Ντέιβιντ Κοχ, το οποίο μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε ένα μεγάλο εύρος καλών σκοπών, από την εκπαίδευση και την τέχνη μέχρι τις ιατρικές έρευνες. Η Τζούλια Φλέσερ Κοχ τελικά είναι ο ορισμός της «καλής συζύγου». Προς απογοήτευση των κακοθελητών, δεν υπήρξε ποτέ το «αρπακτικό» που είχε σκοπό της ζωής της να βρει έναν πλούσιο άνδρα για να εξασφαλιστεί διά βίου χωρίς κόπο. Απλώς της έτυχε. Και πέτυχε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν τους Ρώσους «Μίδες» σε χρεοκοπία εν μία νυκτί

Κρίνεται στο ΣτΕ η συνταγματικότητα της απόφασης Χατζηδάκη για τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό – Νεκρή ένοικος της πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ